Οι νέοι κάνουν λιγότερο σεξ και για αυτό δεν ευθύνεται ο Covid

Και από ποιον περίμενετε να κάνει σεξ; Από εμάς τους γέροντες;

«Ακόμη και το κακό σεξ είναι προτιμότερο από το καθόλου», ήταν η γενική άποψη που επικρατούσε προ δεκαετίας, μη σου πω και περισσότερο. Τότε που το σεξ ήταν διασκέδαση και ήταν ο απώτερος σκοπός οποιασδήποτε γνωριμίας. Οι νέοι φλέρταραν- δεν υπήρχε περίπτωση να υπάρχει σε μαγαζί κοριτσοπαρέα και να μην προσεγγιστεί έστω για ένα ποτό- και το γνωστό Athens by night βρισκόταν στο απόγειό του. Και ξαφνικά, όλα άλλαξαν, και τα νέα παιδιά, αυτά μεταξύ 18 με 24 (με πόνο ψυχής λέω ότι έχω πάψει να συγκαταλέγομαι στο group εδώ και χρόνια), όχι μόνο δεν επιδίδονται στο εν λόγω σπορ, αλλά δεν έχουν και κανένα άγχος για να αλλάξουν την κατάσταση.

Σε μία περίοδο άκρως μεταβατική και περίεργη, στην μετά-Covid, ή καλύτερα, στην επί-Covid εποχή, παρατηρούνται τεράστιες αλλαγές στις συνήθειές μας, μιας και η πανδημία μας ανάγκασε να σκεφτούμε αλλά και να φερθούμε διαφορετικά.

 

 

Κι όμως, το κακό με την αποχή από το σεξ, χρονολογείται πολύ πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, σε μία εποχή, φαινομενικά ήρεμη όπου κυριολεκτικά, αρκετά κράτη του πλανήτη, τα έχουν όλα! Παρόλα αυτά, οι έρευνες αποδεικνύουν, ότι όσα περισσότερα έχουμε, τόσο περισσότερο τείνουμε να… αγνοούμε τα αρχέγονα ένστικτά μας.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και άκρως απογοητευτικά. Μεταξύ της διετίας 2016-2028 το ποσοστό των αντρών που παραδέχτηκαν ότι δεν είναι σεξουαλικά ενεργοί ήταν 30,9% την ίδια στιγμή που τη διετία του 2000-2002 ήταν μόλις 18,9%! Τα ίδια «αρνητικά» στατιστικά ισχύουν και για τις γυναίκες, αν και το ποσοστό αποχής τους διευρύνεται ηλικιακά και μεταξύ των 25-34 ετών (παιδιά τι γίνεται;).

 

 

Και αν ο Covid-19 παίρνει άφεση αμαρτιών, υπάρχει μία μάστιγα που επί σειρά ετών απειλεί τη λίμπιντο των ανθρώπων. Αυτή φυσικά είναι η ανεργία και γενικότερα τα οικονομικά προβλήματα, μιας και η συντριπτική πλειοψηφία βρίσκει αδύνατον να ασχοληθεί με το φλερτ και τις γνωριμίες, την ίδια στιγμή που δεν έχει δουλειά, ή δεν έχει να πληρώσει τους λογαριασμούς του (απολύτως λογικό).

Και αν για την ανεργία και την έλλειψη χρημάτων δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα (δυστυχώς), υπάρχουν και κάποια άλλα που απειλούν τη σεξουαλική δραστηριότητα της –υποτίθεται- πιο ενεργής σεξουαλικά γενιάς.

Βασικός ένοχος είναι η ανάπτυξη και εξάπλωση του ίντερνετ με όλα όσα συνεπάγονται αυτού. Social media, gaming και φυσικά σειρές και ταινίες, ανά πάσα ώρα και στιγμή διαθέσιμες. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που παραδέχονται, ότι προτιμούν να παρακολουθήσουν ακόμη ένα επεισόδιο της αγαπημένης τους σειράς, από το να κάνουν σεξ, ή να βγουν για ποτό και να κάνουν μία γνωριμία!

Ποια είναι η λύση; Κάνε υπομονή γιατί ειδικά την περίοδο αυτή η οικονομία βάλλεται από παντού, στείλε βιογραφικά σαν τρελός, βγες ακόμα και σε πλατείες ή όπου τελοσπάντων γίνονται καλοκαιρινά «to know us better», πιάσε κουβέντα με κόσμο και…- σε ικετεύω-, κλείσε την τηλεόρασή σου. Εξάλλου είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι δεν υπάρχει καλύτερο αγχολυτικό από το σεξ. Δε θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved