Το καλοκαίρι είναι η πιο ερωτική εποχή, αλλά ο κόσμος δεν κάνει σεξ

Και υπάρχει σημαντικός λόγος γι' αυτό. 

Καλοκαιράκι, η θερμοκρασία ανεβαίνει, το ίδιο και η ψυχολογία, και όπως είναι φυσικό, έπειτα από την περιπέτειά μας, είμαστε πιο ενθουσιώδεις από ποτέ, γι΄ αυτό που επίκειται. Για την ώρα έχουμε βέβαια κρύο και κατακλυσμούς, αλλά δεν χάνουμε ποτέ την αισιοδοξία και το κέφι μας. Τελοσπάντων, επειδή εδώ δεν είναι δελτίο καιρού, αλλά… ερωτικό δελτίο (καλό; ) λέω σήμερα να ασχοληθώ με τον έρωτα το καλοκαίρι, και κυρίως με το τόσο σημαντικό για την ποιότητα της ζωής μας, σεξ.

Που λέτε, είναι γνωστό ότι το καλοκαίρι είναι εποχή ερωτική και ενθουσιώδης, μιας και ο ήλιος συμβάλλει τα μέγιστα στη βελτίωση της ψυχολογίας. Ο βασικός λόγος, και σύμφωνα πάντα με έρευνες, είναι η αύξηση της βιταμίνης D που τόσο στις γυναίκες όσο και στους άντρες, ανεβάζει τη λίμπιντο.

Σε περίπτωση που αναρωτιόσουν γιατί βλέπεις παντού ξερολούκουμα, η απάντηση είναι ότι έχει ενισχυθεί η D σου, που επηρεάζει την τεστοστερόνη σου που επηρεάζει την ερωτική σου επιθυμία!

Και δεν είναι μόνο αυτό…

Ο ήλιος επηρεάζει και τη σεροτονίνη, η οποία έχει την ιδιότητα να σε κάνει πιο χαλαρό, πιο ερωτικό και σίγουρα πιο ανοιχτό σε νέες περιπέτειες.

Αν υπάρχει κάτι όμως, πολύ πιο βασικό και αποτελεσματικό από τις δύο παραπάνω ουσίες ή βιταμίνες ή πες τις όπως θέλεις, αυτό είναι η διάθεση και το… ντύσιμο. Με λίγα λόγια, το καλοκαίρι και να θέλεις να ηρεμήσεις ΔΕΝ μπορείς. Ακόμα και η πιο ξενέρωτη και αδιάφορη μέρα, μπορεί να αλλάξει ριζικά όταν περάσει από μπροστά σου μία κοπέλα με σορτς ή φούστα! Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι άντρες είναι όντα οπτικά. Για να μη μιλήσω για την παραλία, όπου εκεί καταλήγεις να κάνεις ασκήσεις ηρεμίας με όλα αυτά που βλέπεις.

giphy 1

Υπάρχει όμως ένα παράδοξο

Και οι επιστήμονες είπαν να το αναλύσουν. Μελέτησαν λοιπόν, από το 1931 έως το 2010, τη σεξουαλική συμπεριφορά των ανθρώπων, τις περιόδους ή τις μέρες που η θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 35 βαθμούς. Αυτό που ανακάλυψαν, 9 μήνες μετά τις καυτές αυτές ημέρες, είναι ότι οι γεννήσεις ήταν κατά 4%!

Συμπέρασμα; Όταν κάνει ζέστη, θέλεις, αλλά δεν μπορείς να κάνεις σεξ!!! Ας πορευτούμε με αυτό, και ας δούμε φέτος τι θα απογίνουμε. Καλά να περνάτε αδέρφια.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved