Φαίνεσαι από χιλιόμετρα όταν απέχεις από το σεξ;

Μετά τους δύο μήνες καραντίνα, τίποτα δεν είναι το ίδιο.

Το σεξ λένε είναι σαν το ποδήλατο: Άπαξ και το μάθεις δεν το ξεχνάς ποτέ. Μεγάλη κουβέντα και μάλλον σωστή. Τι γίνεται όμως με την επίδοση; Διότι αλλιώς οδηγεί κάποιος που κάνει ποδήλατο κάθε μέρα, και αλλιώς κάποιος που κάνει μία φορά το χρόνο. Πιθανότατα να συμβαίνει το ίδιο και με το σεξ. Βέβαια στην προκειμένη η αποχή σου, την οποία δεν θεωρώ καθόλου απίθανη μετά τη δίμηνη καραντίνα που περάσαμε, δεν έχει να κάνει μόνο με την ικανότητα και με τις επιδόσεις σου, αλλά και με διάφορες άλλες αλλαγές, που επιφέρει στον οργανισμό σου. Και αν η βασική είναι ότι χάνεις τον ρυθμό σου και πρέπει να περάσει ένα διάστημα για να τον ξαναβρείς, οι υπόλοιπες ίσως να μην είναι και τόσο αθώες. Για διάβασε παρακάτω...

Δεν ξέρω πώς να στο φέρω με τρόπο, αλλά οι ειδικοί συνιστούν ότι σε περίπτωση που απέχεις από το σεξ, για τους δικούς σου λόγους βρε αδερφέ και όχι μόνο λόγω καραντίνας, μία κινητικότητα αναγκαστικά θα πρέπει να υπάρξει εκεί κάτω. Σε περίπτωση πλήρους... ακινησίας, ανεβαίνει το ρίσκο καρκίνου του προστάτη, και δεν είμαστε για τέτοια. Οπότε, όσο κι αν δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία σου, και ο αυτοϊκανοποίηση μέσα στο παιχνίδι είναι. Δεν θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε αγάπη μου.

giphy

Και αφού λύσαμε το ένα πρόβλημα έχουμε και δεύτερο. Έπειτα από μελέτες, ερευνητές κατέληξαν στο ότι οι άνθρωποι που κάνουν συχνά σεξ, τείνουν να έχουν χαμηλότερη πίεση σε σχέση με άλλους. Αν δεν το κάνεις δηλαδή για την καλοπέρασή σου, κάντο για την υγεία σου!

Συνεχίζω με κάτι πιο light αλλά καθόλου αδιάφορο. Είσαι στο γραφείο, ή τελοσπάντων δουλεύεις από το σπίτι με τα τωρινά δεδομένα, τα mail και οι προθεσμίες σε τρελαίνουν και το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει. Απέχεις ελάχιστα από την κρίση πανικού, αλλά εκείνη τη στιγμή σκέφτεσαι κάτι σωτήριο: Το βράδυ θα κάνεις σεξ! Και κάπως έτσι ηρεμείς. Σκέψου λοιπόν να μην είχες το βράδυ να κάνεις σεξ και απλά να βυθιζόσουν στην απελπισία σου; 

giphy 1

Κάτι άλλο που δεν πρέπει να ξεχνάμε: Το σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό-ναι φυσικά σύμφωνα με μελέτες-. Και μέρες που είναι, καλό θα ήταν να μην παίζουμε με αυτά, ενώ σε ό, τι έχει να κάνει με τις επιδόσεις στη δουλειά, σίγουρα έχεις παρατηρήσει ότι τις περιόδους που κάνεις σεξ, είσαι και πιο παραγωγικός. 

Εγώ αυτά είχα να πω... Η επιλογή είναι δική σου!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved