Τι σημαίνει να είσαι single στα χρόνια του COVID-19

Ίσως ήρθε η ώρα να στραφούμε για τα καλά στα social media;

Τον φάγαμε τον γάιδαρο και έμεινε η ουρά. Έλα λίγο ακόμα έμεινε και σε λίγο θα απελευθερωθούμε. Άντε να ξαναπάρουμε πίσω τη ζωή μας. Όλες αυτές τις φράσεις τις έχεις πει και θα τις ξαναπείς, μιας και πλέον πλησιάζουμε όλο και περισσότερο σε κάτι που 1,5 μήνα πριν σου φαινόταν πολύ μακρινό: Να βγαίνεις έξω χωρίς… να πρέπει να στείλεις μήνυμα! Όσο αστείο και αν σου ακούγεται, η κατάσταση αυτή μας έχει κάνει να εκτιμήσουμε τα μικρά και απλά της ζωής, όπως την ελευθερία μας, την οποία μπορεί να μη διαπραγματευόμασταν ποτέ, αλλά με τούτα και με κείνα, τη θυσιάσαμε μέσα σε μία μέρα για το κοινό καλό! Τελοσπάντων επειδή αυτή εδώ η στήλη δεν είναι τα κοινωνικά αλλά τα… ερωτικά, λέω να ασχοληθώ με ένα θέμα τόσο φλέγον όσο και ο COVID-19.

Εσύ αγάπη μου που μπήκες σε καραντίνα ως single, πότε θα δεις άσπρη μέρα;

Τα πράγματα είναι όσο σκούρα φανταζόσουν, μη σου πω και χειρότερα. Εκεί που με τόσο κόπο χτίσαμε την ανθρώπινη επαφή, και όσο να πεις, τα «βάλαμε» και με τα social media, μιας και το φλερτ γινόταν κατά βάση, ίσως και αποκλειστικά, μέσω αυτών, τώρα η μοίρα μας παίζει περίεργο παιχνίδι, αναγκάζοντάς μας να πέσουμε στην ανάγκη τους!

 Διότι φίλε μου, τα μαγαζιά κάποια στιγμή θα ανοίξουν και άντε και θα βγεις για ποτάκι με την παρέα σου. Πιστεύεις ότι θα είναι τόσο εύκολο να μπορέσεις να ανοίξεις κουβεντούλα με το κορίτσι στο …πολύ απέναντι τραπέζι; Ή νομίζεις ότι θα μπορέσεις να πλησιάσεις για να συστηθείς; Καλά τη χειραψία την έχουμε ήδη ξεχάσει-εδώ που τα λέμε δεν προσέφερε ποτέ και τίποτα- οπότε γνωριμία με δύο μέτρα απόσταση και χωρίς ένα τσούγκρισμα, μάλλον κομματάκι δύσκολη την κόβω.

giphy 1

 

Θα μου πεις, ας είναι καλά τα πάρκα και οι παραλίες. Φυσικά. Για κουβέντα από μακριά είναι ό,τι πρέπει. Εσύ με τον κολλητό σου τον οποίο έχεις τσεκάρει ότι είναι «καθαρός» -και πάντα με απόσταση- και 2 μέτρα μακριά εκείνη με τη φίλη της. Και άντε και γνωρίζεστε και άντε και έχετε χημεία. Τι νομίζεις ότι μπορείς να κάνεις; Να βγείτε για ποτό ή να τη φιλήσεις; Γιατί ακόμα και να τη διαβεβαιώσεις ότι δεν έχεις απολύτως τίποτα, εκείνη γιατί να σε πιστέψει;

Αγαπητέ μου single φίλε μου, σε περίπτωση που παλαιότερα δεν ήξερες ποιον να κατηγορήσεις για την μοναξιά σου, ήρθε η ώρα να ξεσπάσεις στην πανδημία, γιατί εξαιτίας της θα παραμείνεις μόνος για καιρό ακόμα. Μία λύση είναι η επιστροφή στην πρώην. Μία άλλη λύση είναι τα dating apps αλλά και πάλι είναι από απόσταση. Με λίγα λόγια η ερωτική σου ζωή μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, μιας και τώρα στην πρώτη γραμμή είναι η πανδημία και η νέα μας ζωή. Και τώρα, διαβάζοντας το κείμενο αυτό, είμαι σίγουρη ότι σκέφτεσαι εκείνη την κοπέλα τον Δεκέμβριο στο μπαρ, που κοιτούσες όλο το βράδυ και ποτέ δεν της μίλησες. Δεν πειράζει... Μπες λίγο στο Tinder να ξεχαστείς και υπομονή. Κάποια στιγμή θα πάρουμε ολοκληρωτικά τις ζωές μας πίσω.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved