Το φλερτ εν καιρώ καραντίνας απαιτεί μεγαλύτερη τέχνη

Γιατί εσύ την θέλεις, αλλά εκείνη δεν έχει όρεξη να ακούει βλακείες.

H καραντίνα συνεχίζεται και μαζί με αυτή, η περίεργη ψυχολογία, το άγχος, το στρες και τελοσπάντων όλα όσα πηγαίνουν πακέτο με τις καθημερινές ανακοινώσεις περί COVID-19. Επειδή όμως η ζωή συνεχίζεται και κάποια στιγμή θα επανέλθει στην κανονικότητά της, το ελπίζουμε όλοι σύντομα, καλό θα ήταν να μην κάνεις πράξεις εν μέσω πανδημίας, τις οποίες θα μετανιώσεις όταν όλα θα έχουν τελειώσει. Αν δεν έχεις αντιληφθεί πού αναφέρομαι, και δικαίως εδώ που τα λέμε, θα σε βοηθήσω λίγο.

Λοιπόν οι ανθρώπινες σχέσεις δοκιμάζονται, όπως φυσικά και η δική σου. Δεν είσαι σε καραντίνα με την καλή σου και άρα επικοινωνείτε μόνο μέσω τηλεφώνου ή social media. Δεν έχεις σχέση; Στέλνεις επιτέλους στην κοπέλα που σε ενδιαφέρει. Και στις 2 περιπτώσεις, θα πρέπει να προσέχεις και λίγο τι λες, γιατί υπάρχει πιθανότητα να την ξενερώσεις. Και αυτό δεν το θέλουμε μάτια μου. Παρακάτω λοιπόν, σου έχω κάποια… θεματάκια που καλό θα ήταν να αποφύγεις.

Άσε τις θεωρίες για την κατάσταση

Ρώτησε απλά πώς είσαι ψυχολογικά με όλο αυτό, και μην επεκταθείς. Αφενός δεν ξέρεις τι περνάει ο καθένας και αφετέρου δεν υπάρχει τίποτα πιο απωθητικό από έναν μονίμως έξαλλο άνθρωπο που τα βάζει με όλους και με όλα και δεν αποδέχεται την κατάσταση. Είσαι ενήλικας και οφείλεις να κάνεις υπομονή. Άσε που δεν υπάρχει λόγος να ταράζεις και τους υπόλοιπους.

 

giphy

 

Μην την αναγκάζεις να κάνει ακραία πράγματα

Ναι σου έχει λείψει και ναι είσαι ατρόμητος. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα πρέπει να την προκαλέσεις. «Θέλεις να βρεθούμε για λίγο το βράδυ; Δεν θα μας δει κανείς. Αν θέλεις να με δεις θα έρθεις». Επικίνδυνα πράγματα αυτά φίλε μου στους καιρούς που ζούμε. Κάτσε ήσυχος.

Μην είσαι ένα κινούμενο ζόμπι

Καταλαβαίνω ότι οι ρυθμοί έχουν πέσει και όσο κι αν προσπαθείς… μία σπαρίλα θα τη νιώσεις. Απόλυτα δικαιολογημένο. Κανένας δεν έχει ενέργεια αυτό τον καιρό, εκτός κι αν είναι σκύλος! Αυτό όμως δε σημαίνει, ότι θα πρέπει καθημερινά να της λες πόσο έφαγες (έσκασες για την ακρίβεια) πόσο βαριέσαι να κουνηθείς και πόσο θα ήθελες τώρα ένα γλυκό και ένα βιντεοπαιχνίδι. Βρε συ, ακόμα και να τα κάνεις όλα αυτά, είναι ανάγκη να της τα λες; Προτείνω λοιπόν, αντί για τα παραπάνω να της στείλεις ότι έκανες δουλειές στο σπίτι, έπλυνες το αυτοκίνητο, έκανες λίγη γυμναστική και είδες ένα ντοκιμαντέρ. Much better.

Nα σεβαστείς τα όριά της

«Να έρθω έξω από το σπίτι σου;» μπορεί να ρωτήσεις εσύ, αθώα και ανυπόμονα, αλλά κάποιοι από εμάς, δεν θέλουν να κάνουν ούτε αυτό. Δικαίωμα του καθενός είναι, αν θα βγει στο μπαλκόνι του, ή αν θα κατέβει να κάνει περίπατο με κάποιον που δεν μένει μαζί. Το ότι εσύ μπορεί να θέλεις να το κάνεις (λάθος αν με ρωτάς) δε σημαίνει ότι θέλουν και οι άλλοι. Και ακόμα και κανένας σας να μην είναι άρρωστος, δεν μπορείς να ξέρεις αν υπάρχει στο σπίτι της άτομο υψηλού κινδύνου. Ας μην ξεχνάμε και τους ασυμπτωματικούς. Μήπως να καθόσουν σπίτι;

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved