Άσε το ghosting και γίνε άνθρωπος: 5 τρόποι (και λόγοι) για να μην εξαφανιστείς

Εξαφανίσου δηλαδή, αλλά όχι χωρίς προειδοποίηση.

Οι καιροί είναι χαλεποί, η ανασφάλεια μεγάλη και ο φόβος μόνιμος σύντροφος της καθημερινότητας. Μέσα σε όλη αυτή την μαυρίλα και την κατήφεια, ευτυχώς να λέμε που υπάρχει και ο έρωτας, και κάπως μας δίνει ελπίδα, ζωντάνια και όρεξη για ζωή. Με την μόνη διαφορά, ότι είναι μερικοί κύριοι σαν εσένα και μερικούς άλλους, ικανοί να ποδοπατήσουν κάθε γυναικεία ελπίδα για σχέση και συντροφικότητα.

Ναι, αναφέρομαι σε όλους εσάς εκεί έξω, που πρώτα το γλυκαίνετε το κορίτσι, και μία ωραία μέρα… απλά εξαφανίζεστε. Χωρίς προειδοποίηση. Χωρίς καν ένα σημάδι. Όπως αντιλαμβάνεσαι, σήμερα θα μιλήσουμε για το γνωστό και μη εξαιρετέο ghosting –επιτέλους απέκτησε όνομα γιατί το «με έφτυσε» ήταν βαρύ- και συγκεκριμένα για τους τρόπους με τους οποίους… μπορείς να το αποφύγεις! Με λίγα λόγια, σήμερα θα σε κάνω άνθρωπο.

1. Βγήκατε, κάνατε και σεξ, ξαναβγήκατε αλλά όσο κι αν το προσπαθείς, οι έξοδοι και η γενικότερη επαφή μαζί της μοιάζουν σαν έργο καταναγκαστικό. Τίμιο, ειλικρινές και ανθρώπινο. Στο θολωμένο σου μυαλό, έχεις δύο επιλογές: Ή να εξαφανιστείς, ή να της στείλεις ένα μήνυμα να της εξηγήσεις την κατάσταση και να της ραγίσεις την καρδιά. Το πρώτο απορρίπτεται γιατί δεν είναι σωστό. Όσο για το δεύτερο, πόσο μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου ώστε να πιστεύεις ότι θα την κάνεις κομμάτια; Στη χειρότερη να σε ρωτήσει το λόγο που διακόπτεις. Που δε νομίζω γιατί είμαστε και μεγάλοι άνθρωποι. Οπότε, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα γλυκέ μου γόη.

giphy 1

2. Κάτι άλλο πολύ σημαντικό: Έχεις μπει ποτέ στη θέση της; Έκανες ποτέ τον κόπο μικρέ μου εγωιστή να σκεφτείς οποιονδήποτε άλλο εκτός από τον εαυτό σου; Όχι δεν σου κάνω επίθεση, συζήτηση κάνουμε. Πριν λοιπόν εξαφανιστείς, σκέψου πώς θα ένιωθες αν σου έκαναν εσένα κάτι αντίστοιχο. Αιφνιδιασμένος; Στενοχωρημένος; Ταπεινωμένος; Και λίγα λέω; Οπότε πιάσε το κινητό και ξεκίνα: «Είσαι πολύ καλή κοπέλα και πραγματικά αξιόλογη, αλλά δε μου βγαίνει. Καλή συνέχεια». Τόσο δύσκολο;

3. Μέσα σε όλα τα υπόλοιπα, πρέπει να σκεφτείς ακόμη ένα ενδεχόμενο: Υπάρχει περίπτωση να αλλάξεις γνώμη, είτε με τη θέλησή σου, είτε αναγκαστικά. Το αναγκαστικά εμπεριέχει μία περίοδο ξηρασίας όπου ίσως η απελπισία σου να βαρέσει κόκκινο. Δεν θα ήταν υπέροχο λοιπόν, αν έχεις διακόψει σωστά και όμορφα, να κάνεις ένα comeback σαν κύριος; Και χωρίς να ακούσεις μπινελίκια. Σκέψου το! Θα κάνεις σεξ στην τελική. Λίγο είναι; 

giphy 3

4. Και εντάξει, για να μην είμαι αφοριστική, όντως υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις που το ghosting είναι η μοναδική λύση. Για παράδειγμα, αν εκείνη είναι φορτική, επιμένει να μην καταλαβαίνει αυτό που της λες, ή έχει επιλέξει νυφικό στον πρώτο μήνα της σχέσης, τότε ναι. Εξαφανίσου όσο προλαβαίνεις. Γνώμη μου είναι βέβαια, να προσπαθήσεις να κάνεις μία κουβέντα πρώτα. Ξέρω ακούγεται ουτοπικό, αλλά είμαι αισιόδοξη από τη φύση μου.

unnamed

5. Και τελοσπάντων, για να ολοκληρώσω γιατί πιθανότατα να σε κούρασα, αν η άλλη δεν έχει κάνει κάτι πραγματικά επονείδιστο (καλό;), αλήθεια αξίζει ένα μήνυμα. Μην είσαι κάφρος. Κάνε μία καλή πράξη και δε θα χάσεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved