Tι κάνεις όταν οι γονείς σου δεν συμπαθούν την κοπέλα σου;

Αθάνατη Ελληνίδα πεθερά!

H κακιά πεθερά είναι μία έννοια άμεσα συνυφασμένη με την κοινωνία μιας και σαν Έλληνες-λεβέντες και περήφανοι που είμαστε- το θεσμό της οικογένειας τον έχουμε ψηλά και τον τιμάμε σε κάθε ευκαιρία. Εξάλλου δε βρίσκεις εύκολα 35άρη να ζει στο πατρικό ή στο πλυσταριό από πάνω, εκτός κι αν είσαι στην όμορφή Ελλάδα μας, που μία δυσκολία απογαλακτισμού όσο να πεις την αντιμετωπίζουμε. Για να μην είμαι όμως αφοριστική και αυστηρή, οι συνθήκες και η κατάσταση της χώρας δε βοηθούν ιδιαίτερα τους νέους να… ανοίξουν τα φτερά τους.

Anyway, το θέμα είναι ότι εξαιτίας της κατάστασης οι γονείς έχουν αποκτήσει λίγα δικαιώματα παραπάνω-κακώς αν με ρωτάς- με αποτέλεσμα λίγο να καταπιέζουν τα παιδιά τους και λίιιιιιγο να παρεμβαίνουν στις ζωές τους. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα; Ο σύντροφος του παιδιού τους, τον οποίο συνήθως δεν… εγκρίνουν! Και ήρθε η ώρα να γίνω συγκεκριμένη: Τι κάνεις όταν οι γονείς σου δεν συμπαθούν την κοπέλα σου;

Είμαι σίγουρη ότι εικόνες από το «Μonster in law» σου έρχονται ήδη στο μυαλό, με την έρμη Jennifer Lopez να υπομένει τα χίλια μύρια από τη σατανική πεθερά Jane Fonda, η οποία σαφέστατα τη σιχαίνεται και θέλει να την απομακρύνει από τον μονάκριβό της. Εκείνος με τη σειρά του είναι low profile και ολίγον… φλώρος (με την καλή την έννοια) με αποτέλεσμα να γίνεται της τρελής. Εντάξει κινηματογραφικά σκηνικά δεν πρόκειται να ζήσεις, αλλά δεν αντέχεις και την μάνα σου να την κοιτάζει με μισό μάτι ή τον πατέρα σου να λέει το αντίθετο από ότι λέει εκείνη. Για να μην πω για τότε που έκανες το λάθος να ρωτήσεις «Πώς σας φάνηκε» για να σου απαντήσουν: «Δεν μου φαίνεται ότι ταιριάζετε και πολύ βρε αγόρι μου. Είναι και λίγο κοντή; Άσε που τα έχει και τα κιλάκια της», την ίδια στιγμή που εσύ δεν είσαι ο Brad Pitt…

giphy

Μη σκας και για όλα υπάρχει λύση…

Τη θέλεις και δε θα κάτσεις να απολογηθείς. Εφόσον οι γονείς σου δεν είναι και τα πιο καλοκάγαθα πλασματάκια στον κόσμο, προσπάθησε να φέρεις τα δύο… βουνά λίγο πιο κοντά. Αν οι γονείς σου έχουν ένα χόμπι που αγαπούν πολύ, πρότεινε να τους συνοδεύσετε κι εσείς, αφού έχεις δασκαλέψει πρώτα τη δικιά σου να είναι πολύ γλυκιά και ενθουσιώδης με την (είμαι σίγουρη) καθόλου ενδιαφέρουσα ασχολία των δικών σου. Αν σε αγαπάει θα το κάνει. Αν όχι, μάλλον δε θέλει να προσπαθήσει και πολύ.

Μην είσαι όμως και πιεστικός…

Εντάξει δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά. Θα μείνετε στο ίδιο σπίτι; Όχι! Θα ανοίξετε γραφείο μαζί; Όχι! Τότε γιατί πρέπει σώνει και ντε να τα πηγαίνουν καλά; Ας βρίσκονται μόνο σε κοινωνικές εκδηλώσεις μία φορά το δίμηνο και τέλος. Εξάλλου μεταξύ μας, το ποσοστό των γυναικών που τα πηγαίνουν εξαιρετικά με τις πεθερές τους είναι πολύ μικρό. Εσύ γιατί θέλεις να είσαι η εξαίρεση;

Όταν αναγκαστικά είναι μαζί…

Α εκεί λυπάμαι ψυχή μου αλλά θα πρέπει να γίνεις χίλια κομμάτια. Ούτε εκείνη να νιώθει παραγκωνισμένη, αλλά ούτε και οι γονείς σου ότι δεν τους δίνεις σημασία. Σιγά σιγά, θα αρχίσεις να κουράζεσαι τόσο πολύ από αυτές τις συναντήσεις, που θα τις αποφεύγεις και μόνος σου. Και κάπως έτσι, θα είστε όλοι ευτυχισμένοι.

giphy 1

Σε περίπτωση που είσαι σκληροπυρηνικός…

Μπορείς να μιλήσεις στους γονείς σου. Να τους ρωτήσεις τι είναι αυτό που τους ενοχλεί και σε περίπτωση που σου απαντήσουν-γιατί δύσκολα θα το κάνουν-να προβληματιστείς. Μεταξύ μας τώρα, ό, τι κι αν σου πουν δεν πρόκειται να αλλάξεις κάτι, οπότε δεν ξέρω αν έχει και νόημα να κάνεις την ερώτηση.

Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο…

Να έχουν δίκιο; Ώπα μη βαράς, ηρέμησε. Υπάρχει όμως η πιθανότητα η κοπέλα σου όντως να είναι αντιπαθέστατη και κακιά. Μήπως εκτός από τους γονείς σου, την μισούν τα αδέρφια αλλά και οι φίλοι σου; Μήπως να προβληματιζόσουν λίγο παραπάνω; Γιατί συνήθως ο έρωτας είναι τυφλός και υπάρχει πιθανότητα να μη βλέπεις όλα αυτά που βλέπουν οι άλλοι. Οι οποίοι βέβαια από λεπτότητα δεν σου λένε κάτι… Αλλά οι γονείς είναι αλλιώς. Είσαι παιδί τους και δε θα αναλύσουν και πολύ αν θα σου πουν την αλήθεια ή όχι. Βέβαια η εμπειρία και η ιστορία έχει δείξει, ότι όσο μέγαιρα κι αν είναι, εσύ τελικά μαζί της θα μείνεις και απλά θα παραπονιέσαι ότι η γυναίκα σου και η μάνα σου δεν τα πηγαίνουν καλά. Αλλά εντάξει, έτσι είναι η ζωή.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved