Τι της αρέσει και τι όχι στα μηνύματα που της στέλνεις

Εκείνα τα ορθογραφικά σου κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από ότι πίστευες.

 Αν υπάρχουν φορές που προσπάθησες να ανοίξεις την κουβέντα και δεν εξελίχθηκε όπως περίμενες, δεν ήταν μόνο επειδή έγραψες τα λάθος πράγματα. Πολύ πιθανόν να έφταιγε και ο τρόπος με τον οποίο επέλεξες να το κάνεις.

Οι γυναίκες δίνουν έμφαση στις λεπτομέρειες και προφανώς θα την έδιναν και εδώ. Την επόμενη φορά που θα στείλεις μήνυμα, έχε το νου σου ότι δεν έκανες κάτι από τα παρακάτω.

 

reading Sms

 

 

Καμία δεν αγάπησε τα ορθογραφικά

Σε μία εποχή που τα greeklish είναι πλέον ξεπερασμένα και δεν τα βλέπεις ούτε καν στα forum, φρόντισε να τσεκάρεις τα ορθογραφικά σου. Με τους αυτόματους διορθωτές κειμένων να υπάρχουν από τα SMS σου μέχρι τα μηνύματα του messenger, δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες. Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι οι γυναίκες ξενερώνουν με τα ορθογραφικά και μάλιστα το επιβεβαιώνει έρευνα της online dating ιστοσελίδας Match.com. Οπότε έχε το νου σου τι έχεις γράψει πριν πατήσεις αποστολή.

 

Μην το παρακάνεις με τα emoji

Το χαμογελάκι μπορείς να πεις ότι είναι και αποδεκτό ως ένα σημείο. Το να κάτσεις όμως και να κατεβάσεις στο μήνυμα ολόκληρο τον κατάλογο με τα emojis, σε κάνει περισσότερο να δείχνεις με 12χρονο που κάνει πέσιμο στο κοριτσάκι του απέναντι θρανίου, παρά με ώριμο τύπο. Θες να τα χρησιμοποιήσεις; Κάνε το με σύνεση και μην υπερβάλλεις. Εσύ δηλαδή δεν αηδιάζεις με τον εαυτό σου εκείνη την ώρα;

 

Τα σημεία στίξης έχουν λόγο ύπαρξης

Ας το πάρουμε από την άλλη. Εσύ πως θα ένιωθες αν τα μηνύματα που λάμβανες είχαν εκατοντάδες θαυμαστικά, ερωτηματικά και αποσιωπητικά που μοιάζουν με σιδηρόδρομο; Το γραπτό πρέπει να παραμένει γραπτό και μάλιστα ορθό. Όχι τίποτε άλλο, αλλά όταν τα μηνύματα σου δείχνουν συγκροτημένα, δείχνεις και εσύ ο ίδιος την εντύπωση πως είσαι συγκροτημένος – ακόμη και αν δεν είσαι. Σε κάθε περίπτωση μην ανησυχήσεις ότι το γράψιμό σου ενδεχομένως να φανεί ξενέρωτο. Ισχύει το ακριβώς αντίθετο.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved