Αυτό που όλοι της οι πρώην δεν ήταν αρκετά καλοί για εκείνη

Ο Χρήστος Μπαρούνης ψάχνει απαντήσεις σε μία απλή ερώτηση που εγείρεται στο πρώτο ραντεβού.

Σε μία καφετέρια στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα τραπέζι για δύο, κάπου στα μέσα ενός πρώτου ραντεβού, η κουβέντα πήγε εκεί που πάνε (σχεδόν) όλα τα ραντεβού. Σε μία από τις πιο τετριμμένες ερωτήσεις της περίστασης: «Εσύ πόσες σχέσεις έχεις κάνει;». Δίνεις μια απάντηση και της επιστρέφεις την ερώτηση, είτε από ευγένεια, είτε από περιέργεια, είτε από βαρεμάρα: «Επτά», σου απαντάει με ένα ύφος γεμάτο περηφάνια και μιζέρια μαζί. Λες και βρίσκεται μπροστά σε έναν εργοδότη στον οποίο μόλις άφησε βιογραφικό με επτά χρόνια προϋπηρεσία μεν, άνεργη προς το παρόν δε. 

first date

Κι αφού απορείς και λες μέσα σου «πώς στο διάολο χώρεσε επτά σχέσεις σε 15 χρόνια ζωής;» τότε λες να το πας και λίγο παρακάτω, για να αποκτήσει λίγο νόημα και διάρκεια το ραντεβού σας, για να δείξεις ότι θες να τη γνωρίσεις καλύτερα, αλλά και γιατί ξέρεις καλά ότι το θέλει πολύ και η ίδια να της κάνεις αυτή την ερώτηση: «Και γιατί χώρισες στην καθεμιά από αυτές το λοιπόν;».

Εκεί είναι που παίρνεις μία τόσο απλοϊκή και συνάμα τόσο σύνθετη και ακαταλαβίστικη απάντηση που αν προσπαθήσεις να την επεξεργαστείς ίσως κάψεις τον εγκέφαλό σου: «Γιατί ήταν όλοι τους μαλάκες!».

bad ideas

Το έβγαλες το λαυράκι σου. Κάτι δεν πάει καλά. Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά! Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το ραντεβού έχει την λογική εξέλιξη: Σου μιλάει, σου μιλάει, στα μάτια σου όμως απλά ανοιγοκλείνει το στόμα της και στα αυτιά σου ακούγονται σάλπιγγες! Στο κεφάλι σου επικρατεί πανικούλης! Πολιορκείσαι από σωρεία ερωτημάτων τα οποία προσπαθείς, όχι φυσικά να απαντήσεις, αλλά να συγκρατήσεις για να συζητήσεις μετά με τους φίλους σου. Ή να τα ψάξεις στο google.

1ο ερώτημα: Μα όλοι… μαλάκες;

Έχεις κάνει επτά σχέσεις. Επτά αποτυχημένες σχέσεις. «Μα γιατί αποτυχημένες; Πήρα τις εμπειρίες μου, πήρα μαθήματα, γνώρισα ανθρώπους», σου απαντά για να δικαιολογηθεί. «Δε γνώρισες ανθρώπους, μαλάκες γνώρισες. Εσύ μόλις μου το είπες». Δεν γίνεται να αποκόμισες πράγματα από τις αποτυχημένες σχέσεις σου όταν στο… ταμείο, όλοι φέρουν την ταμπέλα του μαλάκα. Και εδώ είναι να απορεί κανείς: Πώς γίνεται να έχεις το απόλυτο; Επτά στα επτά; Αν το έπαιζες στο στοίχημα θα έβγαζες τρελό μπικικίνι! Αλλά, τι λέω; Με τέτοια γκαντεμιά στη ζωή σου, με τόσους… μαλάκες μαζεμένους όσες και οι σχέσεις σου, περιμένεις να έχεις και τύχη στα τυχερά παιχνίδια;

pigs 550

2ο ερώτημα: Αφού «μαλάκες», τότε γιατί;

Το πιο εύλογο ερώτημα είναι το «πώς γίνεται;». Ε, μα, πώς γίνεται; Δεν μπορώ να το καταλάβω, πραγματικά. Αφού όλοι τους ήταν μαλάκες τότε πώς γίνεται να ήσουν μαζί τους; Λέει ας πούμε η άλλη: «Τα είχε πέντε χρόνια με ένα μαλάκα». Όχι ένα, όχι δύο, ΠΕΝΤΕ! Δηλαδή συγγνώμη τώρα για να καταλάβω: Αυτός ήταν μαλάκας ή εσύ περιεργοπούλου που τα είχες πέντε χρόνια με ένα μαλάκα; Μα πώς γίνεται να ήταν έτσι όπως τον χαρακτηρίζεις και να ήσουν τόσα χρόνια μαζί του; Και μην μου πεις ότι το κατάλαβες στο τέλος. Αυτό δεν σημαίνει ότι είχες πέντε χρόνια σχέση. Αυτό σημαίνει ότι πέντε χρόνια κοιμόσουν.

different


3ο ερώτημα: Ανασφάλεια, αυτή η μαλακία...

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι πολλές γυναίκες έχουν μία έμφυτη τάση προς τη σχέση. Ίσως να είναι αυτός ο ένας πόλος του μαλακομαγνήτη. Η ανασφάλεια. Η ανάγκη για σχέση, που μπορεί να οδηγήσει εύκολα σε μονοπάτια χωρίς επιστροφή. Αν εσύ φεύγεις από τον έναν μαλάκα και μια βδομάδα πας στον άλλον για να ξεχάσεις τον προηγούμενο, τι σου φταίει ο επόμενος;

4ο ερώτημα: Για μαλάκα ψάχνεις;

Κι αφού αυτή μιλάει, μιλάει, μιλάει κι εσύ θέτεις ερωτήματα, ερωτήματα, ερωτήματα, ξάφνου αυτή σταματάει να μιλά και σε ρωτά: «Τι λες κι εσύ;». Κι εσύ εκείνη τη στιγμή λες από μέσα σου κάτι που φοβάσαι να ξεστομίσεις: «Για μαλάκα ψάχνεις κοπέλα μου; Επειδή εσύ έχεις τον μαλακομαγνήτη θα την πληρώσω εγώ;»

barounis sex mesa

Το μόνο που σου βγαίνει τελικά (θα έπρεπε να) είναι ένα ξερό: «Που ‘ναι ο νεαρός; Κερνάω εγώ…»



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved