Μήπως τελικά το πολύ πορνό σου κάνει κακό;

Η έρευνα που μας προβλημάτισε.

Θα περίμενε κανείς ότι το 2020 πολλά θέματα, προβληματισμοί και ζητήματα που μας έχουν κατά καιρούς απασχολήσει, θα είχαν εξαφανιστεί, ή έστω θα ήταν ασήμαντα. Ένα από αυτά είναι και το πορνό, το οποίο πλέον είναι τόσο εύκολα προσβάσιμο, που είναι μεγαλύτερος μπελάς να δεις ταινία online από το να παρακολουθήσεις σεξ, είτε με πλοκή είτε και όχι-δε θα τα χαλάσουμε εκεί-.

Τελοσπάντων, μιας και όντως οι ταινίες ερωτικού περιεχομένου βρίσκονται στην καθημερινότητά μας, δεν θα μπορούσαν παρά να την επηρεάζουν. Και καλώς ή κακώς, δεν αναφέρομαι στις γυναίκες, αλλά σε εσάς τους άντρες, που όσο να πεις έχετε και μία ιδιαίτερη αδυναμία. Δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι το μισαωράκι-ή και λιγότερο-απασχόλησης με τον εαυτό σου και γενικότερα το… σώμα σου, βρίσκεται στο καθημερινό μενού... και γιατί όχι!

Όσο όμως κι αν απολαμβάνεις αυτή την τάση… εσωτερίκευσης, σίγουρα έχεις αναρωτηθεί αν ορθώς πράττεις ή αν τελικά διαπράττεις... ολέθριο λάθος. Διότι μπορεί εσύ να το ευχαριστιέσαι και να το απολαμβάνεις, το σώμα σου όμως πιθανότατα να μην έχει την ίδια άποψη. Τελικά, μήπως το πολύ πορνό, κάνει κακό;

giphy

Η απάντηση είναι και ναι… και όχι (σοκ)! Γενικότερα οτιδήποτε στην υπερβολή ή και την έλλειψη, καλό δεν το λες. Όχι ότι θα μπορέσεις ποτέ σου να καταφέρεις την απόλυτη ισορροπία, αλλά καλό θα ήταν έστω να προσπαθήσεις. Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα –και εδώ έχω καλά νέα- η οποία δημοσιεύτηκε to 2015 στην Journal of Sexual Medicine, όσο πιο πολύ πορνό παρακολουθεί ένας άντρας, τόσο συχνότερη και πιο έντονη στύση έχει (χειροκρότημα).

Το θέμα που εξετάζεται βέβαια από ψυχολόγους, δεν είναι τόσο το πρακτικό αλλά το συναισθηματικό. Ενώ για παράδειγμα, με το πορνό μπορείς να κάνεις… τη δουλειά σου και να τελειώσεις μέσα σε 10 λεπτάκια νιώθοντας πλήρης και ικανοποιημένος, με την ανθρώπινη επαφή, με τη σύντροφό σου δηλαδή, δεν καλύπτεις μόνο το σεξουαλικό κομμάτι, αλλά πολλά περισσότερα. Με λίγα λόγια, μέσω της σχέσης, μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι τα ίδια σου τα συναισθήματα.

Από την άλλη, η ασφάλεια της οθόνης του υπολογιστή σου μπορεί να σε κάνει να νιώσεις πολύ πιο άνετα σε σχέση με μία παρτενέρ, μιας και δεν είναι μικρό το ποσοστό των ανθρώπων που παραδέχεται ότι φοβάται τη φυσική επαφή, είτε από ανασφάλεια για το σώμα του είτε ακόμα και για τις επιδόσεις του-σε εσάς τους άντρες συμβαίνει αρκετά συχνά-. Σε κάθε περίπτωση, το τέρας  η έρευνα που είχε δημοσιευτεί το 1989 και υποστήριζε ότι η αυτοϊκανοποίηση με ερωτικές ταινίες, σε οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απέχθεια για την ανθρώπινη επαφή, διαψεύστηκε πανηγυρικά λίγα χρόνια πριν, έπειτα από έρευνα και παρατήρηση. Παρόλα αυτά, το πορνό δεν αθωώνεται εντελώς, γιατί αποδεδειγμένα ευθύνεται για πολλές παρεξηγήσεις, σε ό, τι αφορά στο σεξ και τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος.

giphy 1

Και κάτι για το τέλος: Σε περίπτωση που έχεις σχέση και παράλληλα παρακολουθείς πορνό, υπάρχει πιθανότητα να νιώσεις ενοχές απέναντι στη σύντροφό σου. Θα σου δώσω μία συμβουλή: Να ΜΗΝ νιώθεις τύψεις. Κάθε πράγμα έχει την ώρα του. Άλλο σεξ και άλλο… πορνό!

Μου λείπεις ήδη. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved