4 (άβολα) σημάδια, που μαρτυρούν ότι η πρώην σου, σε ξεπέρασε

Και όχι, δεν πρόκειται να τα ξαναβρείτε

Υπάρχουν δύο στάδια χωρισμού σύμφωνα με τους ειδικούς: Όταν αποφασίζεις να χωρίσεις (ή τελοσπάντων όταν η απόφαση παρθεί γιατί ίσως η πρωτοβουλία να μην ανήκε σε σένα) και όταν ο/η πρώην σου σε ξεπεράσει. Και ενώ πιθανότατα να θεωρείς το πρώτο στάδιο, το πλέον δύσκολο, στατιστικά, το δεύτερο είναι με διαφορά πιο δυσβάσταχτο.

Η αλήθεια είναι ότι αμέσως μετά το χωρισμό, η ψυχολογία του ανθρώπου είναι περίεργη: Είσαι σε ένταση, πιθανότατα να μην έχεις αντιληφθεί ακόμη τι έχει συμβεί και δημιουργείς μία πλασματική εικόνα της κατάστασης. Εικόνα που μέσα σε λίγες μέρες, αλλάζει δραματικά, μιας και έρχεται η ώρα της συνειδητοποίησης. Και τι γίνεται όταν θεωρείς ότι η πρώην σου σε ξεπέρασε-δεδομένου πάντα ότι σε ενδιαφέρει και το γεγονός αυτό είναι ικανό να επηρεάσει την ψυχολογία σου;-.

Και για να μην μιλάμε αόριστα, «έχω ξεπεράσει τον πρώην» σημαίνει ότι πλέον δεν έχω κανένα συναίσθημα γι’ αυτόν και η σκέψη του δεν με αποτρέπει από το να συνάψω κάποια άλλη σχέση».

 

 

Και αφού τα ξεκαθαρίσαμε, ας περάσουμε στην ουσία: Ψυχολόγοι λοιπόν, ορίζουν 4 πολύ βασικά σημάδια, τα οποία μαρτυρούν ότι η πρώην σου δεν έχει κανένα σκοπό να σε διεκδικήσει εκ νέου, και είναι τα παρακάτω.

 

Η επικοινωνία

Όχι, αμέσως μετά το χωρισμό δεν εξαφανίζεται η επικοινωνία. Αυτό είναι κανόνας με ελάχιστες εξαιρέσεις. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, ο ένας από τους δύο να επικοινωνεί αρκετά συχνά-ή και οι δύο- κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το θέμα του χωρισμού. Αν λοιπόν είσαι αυτός που επικοινωνεί συνέχεια με απώτερο σκοπό μία συνάντηση (ή έστω περισσότερη επικοινωνία), και το μόνο που λαμβάνεις ως απάντηση είναι σύντομα μηνύματα με καμία λεπτομέρεια ή πληροφορία, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να το πάρεις απόφαση…

 

 

Και κάπου εκεί βαριέσαι

Και μηνύματα ανταλλάσσετε και στο τηλέφωνο τα λέτε αλλά νιώθεις ότι κάτι δεν υπάρχει πλέον. Ναι καλά κατάλαβες, δεν υπάρχει αυτή η σπίθα. Ίσως βέβαια να είχε εξαφανιστεί πολύ νωρίτερα, αλλά εσείς οι άντρες συνηθίζετε να επαναπαύεστε και λίγο να βαριέστε να πάρετε αποφάσεις. Anyway, το θέμα στην προκειμένη είναι ότι νιώθεις ότι μιλάς σε μία φίλη σου και όχι στην πρώην σου. Δεν σε φλερτάρει και δεν ενδιαφέρεται να μάθει τίποτα για σένα. Ίσως κάποιες φορές να νιώθεις ότι σου απαντάει και με το ζόρι. Που πιθανότατα και να ισχύει.

giphy 1

 

Όταν όμως βαριέσαι…

Είσαι και πιο άνετος. Αν δηλαδή οι επικοινωνίες σας πλέον δεν περιέχουν περίεργες και άβολες παύσεις και νιώθεις σαν να μην ήσασταν ζευγάρι ποτέ-τουλάχιστον από την πλευρά της-, τότε τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα. Μήπως να γίνουν και από τη δική σου;

 

Βλέπει κάποιον

Να ξεκαθαρίσω: Δεν βγαίνει ραντεβού αλλά υπάρχει κάποιος σταθερός στη ζωή της. Αυτό μπορεί να σου το είπε, να το κατάλαβες, να το ανακάλυψες, ή να την παρακολούθησες τελοσπάντων. Σε κάθε περίπτωση, για να τον βλέπει και να τον ξαναβλέπει, πάει να πει ότι κάτι την συγκινεί στον άνθρωπο αυτό. Ξεπέρασέ το και πάμε παρακάτω.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved