Η μία και μοναδική ερώτηση που απαγορεύεται να κάνεις στην κοπέλα σου

Ήρθε η ώρα να σταματήσεις να «παίζεις» με τη φωτιά 

Οι σχέσεις είναι περίπλοκες και δύσκολες, γι’ αυτό άλλωστε είναι και ωραίες. Σε κάθε περίπτωση, άνθρωπος που δεν κάνει λάθη δεν υπάρχει, οπότε θα πρέπει να δεχτείς ότι η τελειότητα στον τομέα αυτό είναι απλά ανύπαρκτη.

Από την τελειότητα όμως μέχρι τη βλακεία όμως, η απόσταση είναι μεγάλη και πίστεψέ με δεν είσαι υποχρεωμένος να τη διανύσεις. Διότι μπορεί να συμφωνήσαμε ότι άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε, αλλά επειδή η γυναίκα έχει –και στατιστικά να το πάρεις- περισσότερα νεύρα από τον άντρα (bloody hormones) η συμπεριφορά σου μερικές φορές θα πρέπει να είναι λίγο πιο μεθοδική. Όχι όχι η συμπεριφορά… μάλλον καλύτερα οι χειρισμοί σου!

Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, υπάρχει μία πολύ συγκεκριμένη ερώτηση που απαγορεύεται να κάνεις στην κοπέλα σου γιατί τότε θα απελευθερώσεις το τέρας, και υπάρχει πιθανότητα να υποστείς τις ολέθριες συνέπειες.

«Είσαι θυμωμένη μαζί μου;» ρωτάς εσύ αθώο και γλυκό μου αγόρι, χωρίς να ξέρεις όμως τι σε περιμένει. Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι που ξέρουν (σύμβουλοι σχέσεων και ψυχολόγοι) ακόμα και όταν η σύντροφός σου είναι εμφανώς έξαλλη μαζί σου, ακόμα κι αν σε κοιτάει με μισό μάτι και ίσως την είδες να ακονίζει και κάποιο μαχαίρι, ακόμα και δεν σου μιλάει εδώ και τρεις μέρες και ακόμα κι αν το βράδυ σου γυρίζει επιδεικτικά την πλάτη-σκληρό- όσο κι αν «καίγεσαι» να ρωτήσεις… θα πρέπει απλώς να συγκρατηθείς! Ο λόγος; Με τον τρόπο αυτό γίνεσαι εσύ το αντικείμενο της συζήτησης και βάζεις τα δικά σου συναισθήματα και ανάγκες, πάνω από της συντρόφου σου, που στην προκειμένη έχουν προτεραιότητα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση επιθετικής συμπεριφοράς και… ποιος ξέρει τι άλλο –ποικίλει ανάλογα το χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου και τις ιδιαιτερότητες της κάθε σχέσης-.

giphy

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσεις να θέσεις την παραπάνω ερώτηση, μπορείς να την μετατρέψεις στο «Τι σου συμβαίνει; Θέλεις να το συζητήσουμε;». Προστάτευσε τον εαυτό σου όσο μπορείς. Σώσε τον ανυποψίαστο άντρα. Μπορείς!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved