Πώς λες στην κοπέλα σου ότι είσαι φίλος με την πρώην σου;

Μία γυναίκα μας συμβουλεύει για εκείνη την ατάκα που θέλουμε να ξεστομίσουμε, αλλά διστάζουμε.

Άντρες, γυναίκες, γυναίκες, άντρες. Από αρχαιοτάτων χρόνων τα δύο φύλα είναι προορισμένα για να συναντηθούν και να ερωτευτούν με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Κατά τη γνώμη μου η σχέση μεταξύ τους δεν πρέπει και δεν χρειάζεται να είναι απαραιτήτως ερωτική, γνώμη που όπως όλα δείχνουν συμμερίζεται και μεγάλη μερίδα ενηλίκων εκεί έξω. Είναι ωραίο να έχεις φίλους και των δύο φύλων γιατί πολύ απλά έτυχε! Τι γίνεται όμως όταν το παρελθόν δεν ήταν πάντα… φιλικό; Τι γίνεται όταν πάνω στη τρέλα της νιότης τα πράγματα προχώρησαν με τη φίλη σου, και δοκιμάσατε και κάτι παραπάνω το οποίο όμως δε σας βγήκε; Τίμιο και σωστό, να την κρατήσεις τη φιλία, γιατί ο άνθρωπος αυτός είναι σημαντικός για σένα. Κάτι το οποίο θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις και στη νέα σου σχέση, η οποία θέλεις να πάει καλά. Με λίγα λόγια, πώς να ξεστομίσεις ότι είσαι ακόμα φίλος με την πρώην σου και παράλληλα να διατηρήσεις τη σωματική σου ακεραιότητα; Έχουμε και λέμε…

Να είσαι ειλικρινής από την αρχή

Και όταν λέω αρχή, όχι στο πρώτο ραντεβού προφανώς, αλλά όταν πια αποφασίσετε ότι είστε μαζί και… βλέπουμε (κλασικά). Μπορείς να πεις το απλό και τίμιο: «Με την Μαρία ήμασταν ζευγάρι στο παρελθόν, αλλά καταλάβαμε ότι δεν μας ταίριαζε και παραμείναμε φίλοι». Απλά και κατανοητά. Όταν σε ρωτήσει πώς ήταν το σεξ με έναν άνθρωπο που γνωρίζεις καλά, μην απαντήσεις διαφορετικό σαν τον έρμο τον Ross Geller αλλά μπορείς να πεις εντελώς φυσικά ότι ήταν το χειρότερο σεξ της ζωής σου! Ακόμη κι αν δεν ήταν! Θέλεις να είσαι μαζί της, ναι ή όχι;

giphy 5

Και μετά να της εξηγήσεις…

Γιατί η φιλία της συγκεκριμένης είναι τόσο σημαντική για σένα. Εδώ που τα λέμε, αν είστε χρόνια φίλοι και σου έχει σταθεί και σε κάποιες δύσκολες στιγμές, η μικρή περίοδος που υπήρξατε ζευγάρι, πιθανότατα να σας είναι παντελώς αδιάφορη. Ok, είναι δύσκολο για την καλή σου να σκέφτεται ότι η κοπέλα που έχει απέναντί της έχει κάνει σεξ μαζί σου, αλλά περί ορέξεως… Το παν είναι να το χειριστείς σωστά.

Μην επιμείνεις όμως…

Αν δεις ότι δεν το παίρνει και τόσο καλά, μην την πιέσεις. Άστην να πάρει το χρόνο της και να δει τα πράγματα καθαρά. Εσύ στο μεσοδιάστημα καλό θα ήταν να αποτραβηχτείς και να μην έχεις πολλές επαφές-προφανώς ούτε κρυφά-. Αν νοιάζεται πραγματικά για τη σχέση σας, σύντομα θα συνειδητοποιήσει ότι η κοπέλα αυτή είναι σημαντική για σένα, και θα το ξανασκεφτεί.

Πρότεινε μία γνωριμία

Τώρα τι να σου πω: Αν η φίλη σου είναι ωραία, τα πράγματα είναι σκούρα. Σε κάθε περίπτωση εσύ θα πρέπει να κάνεις τα πάντα προκειμένου να διαφυλάξεις και τις δύο σχέσεις. Σίγουρα το ιδανικό θα ήταν να γίνουν φίλες και να περνάτε υπέροχα οι τρεις σας, αλλά τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα θέλουμε. Γενικά, αν κληθείς να επιλέξεις, θα πρέπει να είσαι πολύ ειλικρινής με τον εαυτό σου. Αν με τη σχέση σου όντως βλέπεις μέλλον, τότε ίσως θα πρέπει να επικεντρωθείς αρχικά σε αυτή. Και μελλοντικά, άσε και μια πόρτα ανοιχτή.

giphy 6

ΥΓ: Στην περίπτωση του Ross και της Rachel η Emily βέβαια είχε δίκιο... Αλλά εσύ δεν είσαι ο Ross... Είσαι;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved