Η αμήχανη στιγμή που συναντάς την πρώην σου και σε διαπερνά το γνωστό ηλεκτρικό ρεύμα

Το θέμα είναι: Νιώθετε άραγε το ίδιο ή αυτή κάτι πιο λίγο;

Ο καιρός είναι τέτοιος, βλέπε γάμοι και λοιπές εκδηλώσεις, όπου θέλοντας και μη, οι συναντήσεις με παλιούς γνωστούς είναι αναπόφευκτες. Σαν… Greek Lover που σέβεται τον εαυτό του, τις είχες τις περιπετειούλες σου στο παρελθόν, οπότε είναι κομματάκι δύσκολο να μπορέσεις να τις αποφύγεις τώρα που το reunion είναι προ των πυλών. Εδώ που τα λέμε, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων έχει περιπέτεια με άτομο από την παρέα, γιατί αυτό είναι το φυσιολογικό. Anyway…

To θέμα είναι λοιπόν, ότι εσύ καταφθάνεις στην εν λόγω εκδήλωση single και πιο… κονιόρδος από ποτέ, με σκοπό την καλοπέραση και γιατί όχι, τη γνωριμία. Η αυτοπεποίθηση χτυπάει ταβάνι και ρίχνεις το ψαρωτικό σου βλέμμα στα πέριξ, για να δεις τι παίζει, και κυρίως… για να σε δουν! Και εκείνη τη στιγμή… παγώνεις. Η πρώην σου είναι εκεί, ωραία, σέξι με ένα καταπληκτικό εξώπλατο φόρεμα-τη θαυμάζεις και  φυσικά θυμάσαι γιατί κάποτε την ερωτεύτηκες-και κυριολεκτικά σου κόβονται τα πόδια. Δεν συνοδεύεται-άρα ίσως και να μην έχει σχέση-οπότε ένα βράδυ γεμάτο φλερτ και πειράγματα ανοίγεται μπροστά σου.

giphy

Ωστόσο, παρατηρείς μία ιδιαίτερη παγωμάρα εκ μέρους της. Τυπικός χαιρετισμός, μειδίαμα και άμεση απομάκρυνση από κοντά σου για να μην κάνετε ψιλή κουβέντα. Και αναρωτιέσαι εσύ: «Μα τόσο αποκρουστικός της είμαι;». Αθώο μου παιδί, πού νά’ ξερες τι πραγματικά συμβαίνει στο μπερδεμένο της μυαλό.

Αρχικά να σου ξεκαθαρίσω κάτι βασικό: Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση κάποιος που σε ήθελε στο παρελθόν, να μη νιώθει έλξη για σένα και τώρα. Τα χρόνια περνούν, άνθρωποι έρχονται και φεύγουν, αλλά κάποια πράγματα παραμένουν σταθερά: Πάντα θα υπάρχει αμηχανία και ηλεκτρισμός ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν συνδεθεί ερωτικά στο παρελθόν. Και για να στο κάνω ακόμα πιο απλό: Ναι προφανώς και είναι σε πανικό-και αυτή- και προφανώς και προσπαθεί να βρει τον αυτοέλεγχό της.

Και θα σου εκθέσω το σκεπτικό της. Πιθανότατα να έχει σχέση-γιατί να μην έχει-αλλά επέλεξε να έρθει μόνη. Γιατί σε αντίθεση με σένα ρε κεφάλα, αυτή ήξερε ότι θα είσαι εκεί. Μην παρεξηγηθώ: Δεν έχει σκοπό να κάνει κάτι-η ζωή βέβαια μπορεί να τα φέρει αλλιώς-αλλά όσο να πεις, όταν δεν έχεις παρτενέρ, το παιχνίδι σου το κάνεις πιο ελεύθερα και συγκεντρωμένα.

giphy 1

Το γεγονός ότι είναι ψυχρή, έχει να κάνει-προφανώς-με τον τρόπο που χωρίσατε και φυσικά με το χαρακτήρα της. Πίστεψέ με, από μέσα της θέλει να σε φωνάξει στο τραπέζι της να τα πείτε, κι έτσι να κυλήσει η βραδιά. Που πιθανότατα να γίνει, αλλά όχι με δική της πρωτοβουλία. Αυτή θα δώσει το ok με ένα βλέμμα ή ένα χαμόγελο, κι εσύ θα κάνεις τα υπόλοιπα-αυτό άλλωστε δε γίνεται πάντα;-. Και εκεί θα λυθεί! Τα δύο ποτηράκια θα γίνουν τρία, η διάθεση θα ανέβει και οι άμυνες θα χαλαρώσουν.

Προφανώς και θα περάσετε υπέροχα, προφανώς και θα είναι ένα βράδυ αξέχαστο και προφανώς και θα της στείλεις μήνυμα την επόμενη μέρα. Τώρα τι θα γίνει δεν μπορώ να το ξέρω… Εν κατακλείδι, όσο περίεργο κι αν είναι, και όσο κι αν δεν μου αρέσει που το λέω, τα πράγματα έτσι γίνονται συνήθως. Άβολο αν είσαι ο νυν, ονειρεμένο αν είσαι ο πρώην. Διαλέγεις και παίρνεις. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved