«Μα μου την πέφτεις στο Messenger μέχρι και στην μέρα των γενεθλίων μου;»

Αυτή και μερικές άλλες περιπτώσεις που δεν ενδείκνυνται για φλερτ.

Πριν λίγες μέρες γιόρτασα τα γενέθλιά μου-ηλικία δε λέω παρόλα αυτά δέχομαι δώρα- και μέσα στην κατήφεια και την κατάθλιψη της ημέρας, είχα να διαχειριστώ και ένα φαινόμενο το οποίο έχω παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια, και είμαι σίγουρη ότι το έχουν αντιμετωπίσει κατά καιρούς και άλλες γυναίκες.

Είναι γνωστό και πλέον αποδεκτό, ότι με την ανάπτυξη των social media οι σχέσεις έχουν γίνει πιο απρόσωπες και πλέον οι ευχές δίνονται κυρίως μέσω chat, την ίδια στιγμή που παλαιότερα θα έπαιρνες ένα ρημαδοτηλέφωνο. Αν με ρωτάς, και ως γνωστή μισάνθρωπος που είμαι, το μήνυμα το αγαπώ και το στηρίζω γιατί πολύ απλά, ούτε χρόνο σου τρώει, ούτε σε αναγκάζει να κάνεις ότι δεν βαριέσαι, ούτε και να προσποιηθείς ότι συμπαθείς αυτόν που σου εύχεται, το τηλέφωνο κακά τα ψέματα τα προδίδει όλα αυτά εκτός πια κι αν είσαι μίμος ή κάτοχος Oscar.

3ed94dc7 e971 41dc 96d2 2980638b0dd4 woman texting angry annoyed

Και εκεί που υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχα να προσάψω απολύτως τίποτα στο ταπεινό και αδιάφορο αν θέλεις τη γνώμη μου μήνυμα, τα κομμάτια του παζλ φέτος ενώθηκαν και έκανα μία απίστευτη σύλληψη: Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να συνδυάσεις την ευχή σου για τα γενέθλιά της με καυλάντα!

Και τι εννοώ με αυτό. Σκέψου μία τύπισσα γύρω στα 30, με αξιοπρεπείς φωτογραφίες στα social και γενικά ενεργή. Έχετε γίνει φίλοι πριν μήνες-εντάξει με δική σου προφανώς πρωτοβουλία-αλλά δεν έχει τύχει να μιλήσετε. Και τσουπ, σου βγαίνει ειδοποίηση για τα γενέθλιά της. Και το στέλνεις το μήνυμα ωραίο και περιποιημένο. Με τα «Χρόνια Πολλά όμορφη» και «Ό, τι επιθυμείς» και «Να περνάς πάντα τέλεια όπως τώρα». Και αυτή σου απαντάει από ευγένεια «Ευχαριστώ πολύ :)». Θεωρείς ότι η απάντηση αυτή σου δίνει πάσα για να ξαναστείλεις, «Για πες, πώς θα γιορτάσεις σήμερα;».

giphy 3

Αυτό που θέλω να πω αγόρια μου όμορφα και γλυκά, είναι ότι δεν υπάρχει χειρότερη συγκυρία για να στείλεις μήνυμα καυλάντας από την ημέρα των γενεθλίων της. Κατά 99% είναι στη δουλειά της και παράλληλα έχει να απαντήσει σε άλλα 50 μηνύματα, την ίδια στιγμή που χτυπάει και το τηλέφωνό της. Και σε ρωτάω: Εσύ θα τη συνέχιζες την κουβέντα; Δε σε πείθει αυτό; Θα σου πω και το άλλο: Περισσότερο μετράει να της στείλεις σε μία άσχετη στιγμή –πίστεψέ με και στις δύο περιπτώσεις θα καταλάβει ότι απλά θέλεις να της την πέσεις- μόνο που στη δεύτερη περίπτωση θα την κάνεις να νιώσει λίγο πιο ξεχωριστή. Άσε που θα έχει και χρόνο να σου απαντήσει.

Εδώ, παραθέτω κάποιες ακόμα περιπτώσεις που δε στέλνουμε μήνυμα καυλάντας:

  1. ‘Ωρες γραφείου: Δουλεύει και λογικά δεν έχει την όρεξή σου αλλά και το χρόνο να ασχοληθεί μαζί σου.
  2. Μετά τις 9 το βράδυ: Παίζει να έχει σχέση και να την εκθέσεις χωρίς λόγο. Επιπλέον δίνεις και το λάθος μήνυμα. Σχέση θέλεις ή σεξ αγόρι μου;
  3. Όταν βλέπεις ότι είναι έξω με την παρέα της: Αλήθεια τώρα;

Εύχομαι μετά από αυτό να συμμορφωθείς και να σεβαστείς το γεγονός ότι δεν μπορείς να μονοπωλείς το ενδιαφέρον και την προσοχή ενός ανθρώπου που δεν γνωρίζεις, την τόσο σημαντική αυτή ημέρα για εκείνον (προσωπικά τη σιχαίνομαι αλλά αυτή είναι η γνώμη μου και μόνο).



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved