Για πόσο ακόμα θα σφυράς στις γυναίκες στο δρόμο;

Μία συντάκτρια γράφει για το 80s καμάκι που δεν το αφήνεις να πεθάνει.

To καλοκαίρι τελείωσε και μαζί με τον απολογισμό που συνήθως φέρνει το φινάλε του, υπάρχει πάντα και η μικρή αναδρομή σε όλα αυτά που μας άρεσαν και θα επαναλάβουμε και σε όλα εκείνα που για ακόμη μία χρονιά σιχαθήκαμε, και δεν θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να ξαναζήσουμε. Ναι λοιπόν στα μπάνια, στα ξενύχτια, στο άραγμα στην παραλία και στην ανεμελιά που σχεδόν πάντα φέρνει το γλυκό καλοκαιράκι και ένα μεγάλο όχι στον υπερβολικό φετινό αέρα, στα γεμάτα άμμο αυτιά και στο… χωρίς λόγο καμάκι! Και όταν λέω χωρίς λόγο, εννοώ αυτές τις κραυγές που συνήθως βγάζετε πίσω από την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας. Και έρχομαι εγώ να ρωτήσω: Σε τι σου χρησιμεύει όλο αυτό;

Ξεκινάει λοιπόν ανυποψίαστη γυναίκα, για να πάει κάπου με ντάλα τον ήλιο φορώντας (σφάλμα) φόρεμα για να μην πυρώσει και ο μηρός, και εκεί που περπατάει ωραία και καλά εκμεταλλευόμενη την καλοκαιρία, περνάει αυτοκίνητο με επιβάτες φύλου αρσενικού και πετάει την ατάκα « Τι κωλάρα είσαι εσύ μωρό μου;».

giphy

Φυσικά η ατάκα διαφοροποιείται ανάλογα με τις διαθέσεις και το λεξιλόγιο του εκάστοτε. Κάποιες φορές μπορεί να είναι πιο διακριτική όπως: «Ζαλίστηκα και δεν μπορώ να οδηγήσω» και κάποιες φορές αρκετά πιο προσβλητική, σε σημείο που… ντρέπομαι και να το γράψω (εκεί με φτάσατε).

Τελικά, οι γυναίκες το προτιμούν αργό;

Πριν με πεις ξενέρωτη ή σοβαροφανή ή ψώνιο (γιατί και ποιος θα μου μιλήσει στο δρόμο τρομάρα μου;) έχω να σου πω το εξής: Σε τι εξυπηρετεί όλο αυτό; Αφενός, δεν ξέρεις καν αν σου αρέσει γιατί προφανώς δεν έχεις δει το πρόσωπό της, και αφετέρου ποια νομίζεις ότι θα κάτσει να σου μιλήσει (σε περίπτωση που όντως θέλεις να έχει αποτέλεσμα η καφρίλα σου;).

giphy 2

Και θα μου πεις εσύ τώρα: «Εγώ την πλάκα μου θέλω να κάνω με τους φίλους μου, εσένα τι σε πειράζει;». Έλα όμως που η πλάκα αυτή σνομπάρεται ακόμα και από εσάς τους ίδιους. Δηλαδή, έχεις δει πολλούς αξιοπρεπείς άντρες να οδηγούν και να πειράζουν τις κοπέλες στο δρόμο; Ή ακόμα χειρότερα να τις πειράζουν ενώ αυτές εργάζονται-βλέπε διόδια-; Και τελοσπάντων, αρνούμαι να δεχτώ ότι η διασκέδασή σου έχει ως αντικείμενο την προσβολή μιας άγνωστης κοπέλας –εντάξει είναι λίγο εδώ που τα λέμε-.

Ραντεβού με την πρώην του φίλου σου: 5 τρόποι για να το κάνεις σωστά

Για να ολοκληρώσω, την επόμενη φορά που θα νιώσεις προσβεβλημένος από την μη ανταπόκριση μίας γυναίκας στο φλερτ σου, να ξέρεις ότι λίγο πριν πιθανότατα να άκουσε κάτι τέτοιο στο δρόμο. Και μπορεί να είναι κάποιες που δε δίνουν σημασία, αλλά υπάρχουν και εκείνες που ξενερώνουν. Και αυτό δεν αλλάζει…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved