Μήπως ένα διάλειμμα από τις σχέσεις θα σου κάνει καλό;

Και όχι απαραίτητα επειδή θέλεις να καλοπεράσεις μετά την καραντίνα.

Είσαι από εκείνους που πλέον έχουν αντιληφθεί ότι είναι δυσκολότερο να έχεις σχέση από το να σε τρώει η μοναξιά; Μήπως τον τελευταίο καιρό προσπαθείς μάταια να ανακαλύψεις τι πάει στραβά στη δική σου σχέση και γιατί δεν περνάτε πλέον καλά, ή τουλάχιστον όχι τόσο καλά όσο στην αρχή; Είσαι μήπως ένα βήμα πριν χωρίσεις, αλλά λες να δώσεις άλλη μία ευκαιρία με το γνωστό πια διάλειμμα; Α βέβαια, το διάλειμμα.

Όχι δεν θα αναφερθώ στο διασημότερο εξ’ αυτών (του Ross και της Rachel obviously, στους οποίους δεν απέδωσε όπως σίγουρα γνωρίζεις) αλλά σε αυτό που οφείλεις να κάνεις έπειτα από ώριμη και σοβαρή σκέψη. Και πώς θα ξέρεις ότι πρέπει να κάνεις διάλειμμα; Ή πώς θα είσαι σίγουρος ότι θα αποδώσει; Οι ειδικοί ασχολήθηκαν ΚΑΙ με αυτό το θέμα, και έχουν βγάλει κάποια πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Kαλό θα είναι να μην τεμπελιάσεις

Για να δουλέψει λοιπόν το διάλειμμά σου και να έχει και νόημα, θα πρέπει να γνωρίζεις γιατί το κάνεις. Είναι πολύ βολικό να πεις ότι για τους επόμενους δύο μήνες καλό θα ήταν να μείνετε μακριά, αλλά το σημαντικό είναι όλα αυτά που θα κάνεις τους δύο μήνες που θα είστε χωριστά. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν το διάλειμμα ως απλά μία ευκαιρία να ξεσαλώσουν και να κάνουν σεξ με άλλους, επιστέφοντας βέβαια μοιραία, στην ίδια μιζέρια λίγο καιρό μετά.

Το ζητούμενο όμως δεν είναι αυτό, διότι αν απλώς θέλεις να κάνεις σεξ με άλλη, τότε μάλλον θα πρέπει να χωρίσεις. Το θέμα λοιπόν στην προκειμένη, είναι να θέσετε κανόνες και να έχετε έναν στόχο. Κανόνες που θα σεβαστούν και οι δύο, και οι οποίοι τελικά θα σας βοηθήσουν να λύσετε τα προβλήματά σας.

Προφανώς, οι κανόνες θα πρέπει να είναι ίδιοι και για τους δύο, μην περιμένεις να θυμηθείς εσύ όλες τις πρώην σου και να μην το κάνει εκείνη, και προφανώς θα πρέπει όλο αυτό να καταλήξει κάπου.

Στο διάστημα του διαλείμματος λοιπόν, σε αντίθεση με τους περισσότερους που απλά κάνουν ό, τι θέλουν, εσύ προσπάθησε να επικεντρωθείς σε όλα αυτά που σε χαλάνε στη σχέση σου και στον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσες να τα διορθώσεις. Μη διστάσεις να ρωτήσεις κάποιον ειδικό-κανένας δε γεννήθηκε σοφός-και να μην ξεχνάς ότι όλο αυτό γίνεται γιατί θέλεις να είσαι με το συγκεκριμένο άτομο… απλά υπό καλύτερες συνθήκες.

Υπάρχει και το αλλά...

Φυσικά, και για να διαχωρίσω τη θέση μου, κανένας δεν σου εγγυάται ότι και όλα τα παραπάνω να κάνεις, το πράγμα θα λειτουργήσει. Ίσως τα προβλήματά σας να είναι βαθύτερα και πιο σοβαρά ή ίσως απλά να μην ταιριάζετε. Τώρα αν στο μεσοδιάστημα, γνωρίσεις νέο πρόσωπο και κεραυνοβοληθείς, καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου και να μην την έχεις την άλλη στο περίμενε.

Και για το τέλος:

giphy

Νόμιζες ότι θα γλίτωνες;;;;©2016-2023 Ratpack.gr - All rights reserved