Μήπως το έχεις παρακάνει με τις selfie στο Instagram;

Μία γυναίκα υποστηρίζει πως είναι αυτοταπείνωση. Και μάλλον έχει δίκιο.

Ας ξεκινήσω με μία κοινή παραδοχή: Τα social media είναι ναρκωτικό. Είναι εξάρτηση και μάλιστα ύπουλη μιας και δεν έχουν άμεσες επιπτώσεις στην υγεία, γεγονός που τους επιτρέπει να βλάπτουν τους απανταχού εξαρτημένους αργά και σταθερά. Η αλήθεια είναι, ότι από τη συγκεκριμένη μάστιγα, κινδυνεύουμε πολύ περισσότερο εμείς οι γυναίκες, μιας και είμαστε πιο ωραιοπαθείς και κάπως πιο ανασφαλείς, οπότε και αποζητούμε την αποδοχή. Είναι γεγονός, ότι πλατφόρμες όπως το Instagram υπάρχουν κυρίως λόγω των γυναικών και της αγάπης τους για την μόδα, τη γυμναστική και τη γενικότερη περιποίηση.

Και μιας και δεν είσαι γυναίκα, αλλά παραμένεις και λίγο ψώνιο και λίγο νάρκισσος, να σου πω στο σημείο αυτό ότι είσαι άτυχος. Άτυχος και μάλιστα πολύ. Διότι η σέλφι με φιλάκι, ή οι 15 φωτογραφίες από ένα διήμερο με ύφος ρεμβάζω και δεν κοιτάζω το φακό, σε μία γυναίκα, πιθανότατα να συγχωρεθούν. Σε σένα όμως γιατί;

Όλο το γραφείο φλερτάρει κι εσύ έχεις άγρια μεσάνυχτα;

Βλέπεις φίλε και αναγνώστη, η διαφορά της ενεργούς γυναίκας στο Instagram με αυτή του άντρα, είναι ότι η γυναίκα στο τέλος της ημέρας θα πάρει τα likes της και καμιά δεκαριά πεσίματα, αν μάλιστα μιλάμε και για μαγιό, ο αριθμός αυτός θα μεγαλώσει. Εσύ φίλε μου τι θα κάνεις; Εκτός από το χλευασμό του κολλητού σου και μία καρδούλα από κάτω της ξαδέρφης σου, θα καταφέρεις να κάνεις αυτό το buzz που περίμενες ή θα μείνεις και πάλι άπραγος;

giphy 4

Θα σου πω εγώ: Καμία γυναίκα, όσο ωραίος κι αν είσαι, και όσο κι αν φαίνεται το ακριβό σου το ρολόι και το αυτοκίνητο δεν θα το προχωρήσει λίγο παραπέρα για να σου στείλει μήνυμα (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων σαφώς). Άσε που στατιστικά, οι πολλές σέλφις και φωτογραφίες με τον εαυτό σου, πιο πολύ τρομάζουν τον κόσμο παρά τον γοητεύουν. Προσπάθησε να δαμάσεις την ανάγκη σου για πόζα και βγάζε και κανένα τοπίο. Το σκύλο σου. Ένα μαγαζί που σου αρέσει ή έστω κάτι από το αγαπημένο σου χόμπι. Ένα όμορφο τοπίο είναι ωραίο και χωρίς την αφεντιά σου. Δεν υπάρχει λόγος να το χαλάς με την αβέβαια και άγαρμπη πόζα σου.

4 λάθη που κάνεις στη σχέση σου και (μάλλον) δεν αντιλαμβάνεσαι

Ας παλέψουμε για έναν κόσμο με λιγότερες σέλφις και περισσότερη φαντασία. Και να ξέρεις, επειδή η δράση πάντα συνοδεύεται από αντίδραση, το μυστήριο και το σοφιστικέ θα στο φέρουν το φλερτάκι και όχι τα σουφρωμένα χειλάκια λες και είσαι 17χρονη στην 5ήμερη.

Αυτά από μένα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved