Ποιο κούρεμα από το Peaky Blinders σου ταιριάζει περισσότερο;

Ένας οδηγός για το grooming των τριών αδερφών Shelby.

Η μεγάλη επιτυχία των Peaky Blinders δεν ευθύνεται μόνο στο γεγονός ότι παρέδωσαν ένα κορυφαίο στόρι με αφορμή μία πραγματική συμμορία του Birmingham. Η επιτυχία αποδεικνύεται και από τα απλά πράγματα που έχει επηρεάσει στην καθημερινότητα του κοινού. Το στυλ. Το ντύσιμο. Το χτένισμα. Το τελευταίο κράτα το γιατί το grooming των Peaky Blinders, είναι κάτι που άξιζε από μόνο του ένα καινούργιο mini series. Όχι μόνο στο πως να τα δημιουργήσεις,  αλλά και τους λόγους που τα εν λόγω χτενίσματα άκμασαν την εποχή του Μεσοπολέμου.

 

peakyblindersgrooming

 

Μπορούμε να μην έχουμε την δυνατότητα για mini series, αλλά μπορούμε πάντα να γράψουμε. Για να μπορέσουμε ωστόσο να κοιτάξουμε στην επιλογή των χτενισμάτων των αδερφών Shelby (ναι, και του John), πρέπει να πάρουμε από την αρχή την ιστορία. Aπό το πρώτο κιόλας επεισόδιο μάθαμε πως ο Thomas Shelby υπήρξε ήρωας-σκαπανέας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μία κατάσταση που του έχει αφήσει κάποιες όχι και τόσες ωραίες αναμνήσεις. Τι ακριβώς όμως συνέβαινε με τα κουρέματα;

 

4355

 

Στην εποχή εκείνη του Μεσοπολέμου, δεν υπάρχουν εμβόλια DTP και αντιφθειρικές λοσιόν. Υπάρχουν κάποια τονωτικά για το κεφάλι που περιέχουν βιταμίνες και άρωμα εξαφανίζοντας τις ανεπιθύμητες μυρωδιές, αλλά χωρίς να προστατεύει από βακτηρίδια και…ψείρες. Το τελευταίο κράτα το γιατί ήταν το νούμερο ένα πρόβλημα της εποχής στις πολυπληθείς περιοχές. Υπολογίζεται πως 1 στα 3 παιδιά σε μία οικογένεια είχαν ψείρες και, δυστυχώς, κανένα τρόπο για να τις αντιμετωπίσουν. Περίπου δηλαδή. Είχαν το κούρεμα. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που τα πλαϊνά του κεφαλιού κουρευόντουσαν γουλί. Ώστε να μην σκαρφαλώσει η ψείρα στην κορυφή και αφήσει τα αβγά της. Αηδιαστικό; Κάπως έτσι όμως γεννήθηκε η αυθεντική ιστορία του undercut.

 

peaky blinders GIF

 

Όλα τα κουρέματα της σειράς θεωρούνται undercut, από την στιγμή που δεν υπάρχει ίχνος τρίχας περιφερειακά του κεφαλιού από την μέση και κάτω. Οπότε είτε επιθυμείς το κούρεμα του Thomas, είτε του John, είτε του Arthur, ο κανόνας είναι ένας: undercut χωρίς fade – για το τι ακριβώς είναι το fade μπορείς να το διαβάσεις εδώ.

 

 

1. Το slogger του Thomas 

shelby groomingmens fashion

 

Ο ορισμός slogger ήταν ένα «χαϊδευτικό» προσωνύμιο των γκάνγκστερ στα τέλη του 1890– είχε μάλιστα και αρνητική έννοια από τους αστυνομικούς. Οι περισσότεροι είτε είχαν το κεφάλι τους ξυρισμένο γουλί, είτε κρατούσαν το πάνω μέρος του κεφαλιού κοντό και ατημέλητο. Το μόνο άλλωστε που αλλάζει ανά σεζόν στο κεφάλι του Thomas, είναι το μήκος του πάνω μέρους της τρίχας του. Θα ζητήσεις από τον κομμωτή σου να σου πάρει με την ψιλή τα πλαϊνά και να «ανεβάσει» το ύψος του undercut. Με αυτόν τον τρόπο θα διαχωρίζεται το μαλλί στην κορυφή με τα κουρεμένα πλαϊνά. Σειρά έχει το ψαλίδι. Από την στιγμή που τα μαλλιά δεν θα χρειαστούν πομάδα, θα τα κόψεις σε ένα μέτριο προς κοντό μήκος για να μπορέσεις να τα «ανακατώσεις». Για να δείχνουν πιο ατημέλητα μπορείς να ρίξεις salt spray ή να φιξάρεις με πολύ μικρή ποσότητα ελαφριάς πομάδας.

 


2. Το slick του Arthur

arthur shelby grooming inspiration mens fashion

Η διαφορά στους ηθοποιούς Cillian Murphy και Paul Anderson δεν είναι μόνο στο κούρεμα αλλά και στην τρίχα. Ο Arthur της καρδιάς μας έχει πιο ίσια και χοντρή τρίχα, που χρειάζεται αρκετό προϊόν για να μπορέσει να την φιξάρει. Η διαφορά στο slick, είναι πως χρειάζεται αρκετό μαλλί στην κορυφή για να μπορέσει «να κάτσει» προς τα πίσω. Θα βοηθήσει οπωσδήποτε μία χτένα με μπόλικη δυνατή πομάδα, αλλά μην ξεχνάς και αυτό: το μαλλί του Arthur έχει όγκο. Που σημαίνει ότι πριν βάλεις οτιδήποτε στο κεφάλι σου, θα χρειαστείς να κάνεις προς τα πίσω το μαλλί σου χρησιμοποιώντας πιστολάκι. Αξίζει να πούμε πως το κεφάλι πρέπει να είναι καλοκουρεμένο στα πλαϊνά, μιας και οι φύτρες που βγαίνουν κοντά στο μέρος της πάνω περιοχής, δεν θα βοηθήσουν το μαλλί να φύγει προς τα πίσω. Χρειάζεσαι μόνο το πάνω κομμάτι.

 

 

3. To parted right του John

john shelby grooming inspiration mens fashion

Ο Joe Cole μπορεί πλέον να μην συμμετέχει στη σειρά,  αλλά το χτένισμα του σίγουρα βρήκε πιστούς. Η διαφορά του σε εκείνο με του Thomas Shelby βρίσκεται στο φιξάρισμα. To όλο του χτένισμα (ειδικά στις 2 τελευταίες του σεζόν) έχει μία κλίση προς τα δεξιά και είναι καλοστρωμένες με πομάδα που γυαλίζει – ναι, υπάρχει και την ζητάς ακριβώς έτσι. Τα πλάγια παραμένουν ξυρισμένα και παρότι το πάνω κομμάτι είναι κοντό, ακολουθεί την ίδια διαδικασία που ακολουθεί η χωρίστρα – και μάλιστα παραμένει πατικωμένο, μεν στρωμένο με μπόλικη πομάδα ώστε να μην πετάνε οι τρίχες.

Ρίξε μία ματιά ακόμη στους πρωταγωνιστές στο παρακάτω φωτογραφικό άλμπουμ. Αν μη τι άλλο θα έχεις εικόνες να δείξεις στον κομμωτή σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved