Τι να προσέξεις πριν τολμήσεις το buzz cut;

Το πολεμοχαρές κούρεμα ΔΕΝ είναι για όλα τα κεφάλια.

Το αγαπήσαμε από την πρώτη στιγμή. Είναι το πιο μάχιμο κούρεμα εκεί έξω. Το πιο Spartan. Το πιο αγωνιστικό. Ιδανικό για τους άντρες που βαριούνται τις πομάδες και θέλουν απλά να μην τους κουράζουν οι τρίχες – αλλά κρατώντας πάντα το στυλ του. Το buzzcut είναι το κούρεμα που διψάει για αίμα.

Είναι όμως για όλα τα κεφάλια; Άπαξ και  το ξεκινήσεις θα μπορέσεις να το υποστηρίξεις; Έχουμε εδώ όλα όσα θα θέλεις να ξέρεις γι’ αυτό.

 

Το σηκώνει το κεφάλι σου;

cutting and shaving

Ο κόσμος λέει πως το buzz cut θέλει στρογγυλό κεφάλι, αλλά αυτό είναι μύθος. Σίγουρα κάνει τα πράγματα ευκολότερα την στιγμή που θα ακουμπήσεις πάνω την ξυριστική, αλλά ακόμη και ένα κεφάλι πιο ορθογώνιο μπορεί να το υποστηρίξει κρατώντας περισσότερο μαλλί στην κορυφή. Το μυστικό για ένα καλό buzz cut, είναι να ξέρεις σε ποια σημεία αξίζει να είναι αρκετά κοντό. Ομοίως στα στρογγυλά κεφάλια, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να κοντύνεις και την κορυφή δίνοντας σφαιρικό σχήμα. Έστω και 2 πόντοι τρίχα που σχηματίζουν μία τύπου μοϊκάνα, αρκούν για να υποστηρίξεις το buzz cut.

 

Από σημάδια πώς τα πας;

colton haynes buzzcut hair 1170x594

Άλλο πράγμα οι ελιές και άλλο τα σπυράκια. Για το πρώτο μπορείς να κάνεις συγκεκριμένα πράγματα. Ένας δερματολόγος θα σου πει πως δεν είναι ασφαλές να μην υπάρχει τρίχα στο δέρμα αν έχεις ελιές, καθότι τις προστατεύει. Άπαξ όμως και το κάνεις να ξέρεις πως στο κεφάλι πρέπει να βάζεις αντηλιακό. Ομοίως, αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο, θα βγάζεις πιο πολλά σπυράκια κάθε φορά που θα τα κόβεις κοντά με την ξυριστική. Υπάρχουν λοσιόν και σαπούνια που μπορούν να σε βοηθήσουν με αυτό, ώστε να μην πετάς κοκκινίλες κάθε φορά που κουρεύεσαι.

 

Ρίξε και μία ματιά στα πιο διάσημα κουρέματα από ταινίες.

 

Το crew cut το παραδοσιακό

jake gyllenhaal southpaw1

Είναι το κλασσικό «τέζα» που λέγαμε στο Λύκειο. Αγαπημένο γιατί δεν μας έβαζε στην διαδικασία να φτιάξουμε το μαλλί και όσο πιο straight κοντό γίνεται για να ενταχθείς στην χιπ χοπ κουλτούρα. Πλέον ωστόσο δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Είναι το κατάλληλο τόσο για εκείνος που αγαπούν τα πολύ κοντά κουρέματα, όσο και για τους άντρες με πολύ κατσαρή τρίχα που δεν θέλουν να θυμίζουν πρόβατο.

 

Το burr το πιο μάχιμο

ryan reynolds buzz cut

Ιδανικό για όσους αγαπούν το πιο μαχητικό στυλ , αλλά δεν έχουν και τόσο στρογγυλό κεφάλι. Το burr θέλει ξυρισμένα τα πλάγια και από 2 μέχρι 3 πόντους την τρίχα στο πάνω μέρος του κεφαλιού. Είναι ξεκάθαρα πιο mainstream επιλογή και ταιριάζει ιδανικά σε τύπους που δεν έχουν γένια.

 

Μπορώ και να το στιλάρω;

david beckham 1

Αν έχεις έστω και 4-5 πόντους τρίχα στο πάνω μέρος, μια ελαφριά πομάδα και άρωμα θα δώσει στο μαλλί λάμψη και κατεύθυνση. Σε κάθε περίπτωση βέβαια δεν θα χρειάζεται να αναρωτιέσαι μήπως χαλάσει το μαλλί μέσα στην ημέρα…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved