«Πώς το κουμαντάρω αυτό ρε φίλε»;

Οδηγός επιβίωσης για μαλλιά στιλαρισμένα με πιστολάκι..

Οι περισσότεροι από εμάς το κοιτούν και παθαίνουν αναφυλαξία. Το αντιμετωπίζουν σαν να είναι ιππότες που πρέπει να τα βάλουν με τον δράκο που θέλει να τους κάψει τα μαλλιά. Το βαριούνται, το φοβούνται, τους τη δίνει η διαδικασία. Υπάρχουν άλλοι που δεν ξέρουν καν πως να το κρατήσουν και το κοιτούν με την ίδια απορία και έκπληξη, όπως ο άνθρωπος των σπηλαίων όταν ανακάλυψε τη φωτιά.

Το πιστολάκι όμως κάνει δουλειά. Και όχι μόνο κάνει, αλλά για να μπορέσεις να στρώσεις κάποια αγαπημένα hair styles, πρέπει να το βάλεις να δουλέψει. Και θα δουλέψει. Αρκεί να του δώσεις μία ευκαιρία να αποδείξει την αξία του.

Και εδώ θα σου δείξουμε πως δεν δαγκώνει.

 

Αρχικά λούσου

Mens common hair mistakes

Και όχι μόνο λούσου, αλλά φρόντισε να τα στεγνώσεις καλά. Δεν πας να κάνεις δουλειά με πιστολάκι αν υπάρχουν στα μαλλιά σου υπολείμματα από πομάδα, κερί ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν χρησιμοποιείς. Αυτό που ωστόσο μπορείς να κάνεις αν η τρίχα σου είναι αδύναμη, είναι να βάλεις conditioner στα μαλλιά πριν ξεκινήσεις το στιλάρισμα. Ωστόσο ακόμη και αν έχεις λουστεί, φρόντισε να μαλακώσεις πρώτα την τρίχα με λίγο νερό πριν βάλεις μπρος το πιστολάκι. 

 

«Μα θα μου κάψει το κεφάλι»

Mens Hairdrying Hairstyling tips for men 1

Για να σου κάψει το πιστολάκι το κεφάλι, πρέπει να το αφήσεις στο ίδιο σημείο για πάνω από 5 δευτερόλεπτα. Πάνω σε κοντά μαλλιά, το πιστολάκι κάνει άμεσο φορμάρισμα. Ειδικά για χτενίσματα τύπου slick ή undercut με χωρίστρες, το μαλλί είναι αρκετό για να καλύψει το σκαλπ ώστε να μην δημιουργηθεί θέμα. Αν πάλι είναι κοντό, το μαλλί θα στρώσει άμεσα. Να πάρει φωτιά ωστόσο, είναι δύσκολο, καθότι «στοχεύεις» πάντα από μακριά.

 

Παίξε με την χτένα

comb over fade haircuts2

Για να δώσεις το επιθυμητό look, χρειάζεσαι και τα ανάλογα εργαλεία. Για παράδειγμα αν θες το μαλλί πιο pompadour, θα πρέπει το πιστολάκι να ρίχνει τον αέρα από κάτω προς τα πάνω και εσύ να χρησιμοποιήσεις στρογγυλή βούρτσα για να στρώσεις την τρίχα. Σε περίπτωση που το μαλλί είναι προς τα αριστερά ή τα δεξιά, αρκεί μία χτένα. Αυτό που οφείλεις να θυμάσαι, είναι πως η δουλειά αναμεταξύ τους γίνεται παράλληλα. Στρώνεις με πιστολάκι και χτενίζεις την ίδια στιγμή. Πάντα από την βάση της τρίχας και όχι στις άκρες. Αλλιώς το look δεν θα σου βγει με τίποτε.

 

Μην παραλείψεις το cold button

248 Image 5 Hero

Πάνω στην χειρολαβή θα βρεις και ένα κουμπάκι που ευθύνεται για τον κρύο αέρα που βγάζει το πιστολάκι – θα το καταλάβεις από «χιονισμένο» εικονίδιο. Ουσιαστικά δεν βγάζει κρύο αέρα αλλά ενεργοποιεί ένα ανεμιστηράκι που ρίχνει την αρχική θερμοκρασία του ζεστού αέρα που βγαίνει. Στόχος του; Να κρατήσει το look που μόλις έδωσες στο μαλλί σου. Αν ο ζεστός αέρας σε βοηθάει να το διαμορφώσεις, ο κρύος βοηθάει να μείνει το look στη θέση του και να μην χαλάσει. Το μόνο που λείπει στη συνέχεια είναι να βάλεις την πομάδα της επιλογής σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved