Ένας οδηγός για το πολεμοχαρές μουστάκι του Henry Cavill

Ακόμη και αν δεν πρόκειται να τα βάλεις με τον Tom Cruise.

Το πιο πιθανό που θα σκέφτηκες, είναι το «Δηλαδή τι πρέπει να κάνω παραπάνω από το να αφήσω;». Το να αφήσεις τις τρίχες ανεξέλεγκτες κάτω από την μύτη, δεν σημαίνει [ως το μουστάκι σου θα φυτρώσει ομοιόμορφα. Αν γενικά είσαι τριχωτός, θα πρέπει να το περιποιηθείς. Αν βγάζεις λίγες τρίχες, θα πρέπει να το φέρεις ομοιόμορφο σε κοντύτερο μάκρος για να δείχνει δεμένο. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.

 

cavill tasche top 2

 

Άφησε το να φυτρώσει

Πριν ασχοληθείς μαζί του πρέπει να δεις το βασικό. Πόσο μπορείς να βγάλεις στην περιοχή. Άσε λοιπόν αρχικά τις τρίχες ανεξέλεγκτες, για να μπορέσεις να αξιολογήσεις το πόσο και αν θα το κόψεις. Ακριβώς επειδή το σημείο είναι μικρό, δεν υπάρχει χώρος για λάθη. Οπότε πριν ξεκινήσεις τα κοψίματα, αξιολόγησε το σημείο.

 

Τσέκαρε και τα κεριά που έχουμε για τα μουστάκια.

 

Μίλα στον μπαρμπέρη σου

Μετά από περίπου 6 με 8 εβδομάδες, θα έχεις -λογικά- αρκετή τρίχα για να μπορέσεις να πεις στον μπαρμπέρη τι ακριβώς θέλεις να κάνεις. Αυτό που θα σου πει σίγουρα, είναι πως οι τρίχες πρέπει να ξεχωρίζουν από την γραμμή του άνω χείλους. Στη συνέχεια θα πρέπει να προσέξεις να κάνεις όσο trimming χρειάζεται. Περισσότερο αν το μουστάκι είναι έντονο και οι τρίχες μαύρες και λίγο ως καθόλου αν είσαι πιο ανοιχτόχρωμος. Αυτό που θα του ζητήσεις σίγουρα, είναι να προσέξει τις «γωνίες».

 

cavill tasche 1

Χτένισε το

Όσο περισσότερο, τόσο καταλαβαίνεις με πόση τρίχα μπορείς να «παίξεις». Εκτός αυτού είναι το άλφα και το ωμέγα για να φυτρώνει περιποιημένο και να μην υπάρχουν άναρχες τρίχες. Χτένιζε το μουστάκι για να μπορέσεις να κόψεις τις τρίχες χωρίς κόπο και χωρίς να φοβάσαι ότι θα το «σφάξεις» κάνοντας τρύπες.

Λίγο κερί δεν έβλαψε

Τέλος μην ξεχνάς το σωστό κέρωμα. Για να μπορέσεις να βγαίνει στρωτό και ωραίο, υπάρχουν ειδικά κεριά για μούσια και μουστάκια τα οποία μπορείς να βρεις στο εμπόριο. Και είσαι έτοιμος.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved