Αυτό που πας για μπάνιο και γυρνάς σπίτι φλαμπέ

5 τρόποι για να την παλέψεις με τα καψίματα από την παραλία.

Οι απερισκεψίες πληρώνονται. Παραλία χωρίς αντηλιακό σημαίνει κάψιμο στην καλύτερη. Και μετά γκρίνιες, κοκκινίλες, πόνος και δεν μπορείς να κοιμηθείς και την νύχτα.

Άπαξ και την πατήσεις, υπάρχουν λύσεις για να το ξεπεράσεις γρήγορα. Όπως οι παρακάτω.

 

Αρχικά κάνε κομπρέσες μέσα σε νερό

Δεν είναι μόνο το κάψιμο αυτό καθαυτό. Η πολύωρη έκθεση στον ήλιο, μπορεί να προκαλέσει ζαλάδες ή και ναυτία. Αυτό συμβαίνει και από την ξαφνική απώλεια υγρών που έχει υποστεί ο οργανισμός και κυρίως η επιδερμίδα σου. Βρέξε μία πετσέτα με δροσερό νερό (και όχι παγωμένο) και εφάρμοσε την στα σημεία όπου υπάρχει το κάψιμο – και οπωσδήποτε στο μέτωπο σου. Θα νιώσεις αμέσως καλύτερα. Και τώρα μπορείς να ασχοληθείς με το κάψιμο.

 

Δώσε βάση στην αλόη

Aloe Vera Final

Οτιδήποτε ενυδατικό που περιέχει αλόη, είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται η επιδερμίδα σου. Μπορεί να ξινίσεις τα μούτρα σκεπτόμενος «τι αλόη και αηδίες μωρέ;», αλλά η αλόη θα ενεργήσει άμεσα σαν αναλγητικό για το πονεμένο το σάπιο το δέρμα σου και θα φροντίσει να απομακρύνει οποιαδήποτε ξηρότητα από το δέρμα. Οπότε μην την φοβάσαι. Την έχεις ανάγκη.

 

Κάνε το ίδιο και με το σαμπουάν

Θα τα βρεις τόσο σε φαρμακεία όσο και σε καταστήματα. Υπάρχουν σαμπουάν που έχουν ως βάση την αλόη και είναι η ιδανική λύση για όσους έχουν καεί στο κεφάλι – μιας και δεν άντεχαν να μην το ξυρίσουν. Ενυδάτωση με την βοήθεια της αλόης ώστε να μην υπάρχει πόνος από την ξηρότητα. Δεν φαντάζεσαι πόσο θα ανακουφιστείς.

 

Ο μιλήτης δεν είναι μόνο για να τον πιεις

acc 1200x675

Ξέρεις τι λέμε. Το τίμιο apple cider. Αν έχεις καεί σε αρκετά σημεία του δέρματος, άσε το σαπούνι στην άκρη και γέμισε την μπανιέρα με χλιαρό νερό. Μια κούπα μιλήτη μέσα στη μπανιέρα, αρκεί για να σε ανακουφίσει. Κάνε τακτικά πολλά μπάνια για να μειώσεις τον πόνο.

 

Αυτό που μου έκανε η μάνα μου με το γιαούρτι;

Όσο και αν βάλεις τα γέλια, είναι από τα πιο ανακουφιστικά πράγματα που μπορείς να βάλεις σε μία ηλιοκαμμένη πλάτη. Το γιαούρτι θα δημιουργήσει πρωτεϊνικές ουσίες πάνω στο δέρμα που θα μειώσουν τον  πόνο και θα κρατήσουν ενυδατωμένη την περιοχή για αρκετές ώρες. Μην το σνομπάρεις λοιπόν. Αν δεν έχεις κάποιο προϊόν στο σπίτι, θα βοηθήσει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved