3 βασικοί λόγοι για να κάνεις πάντα κρύο μπανάκι

Τα οφέλη είναι πολλά περισσότερα απ’ όσα νόμιζες.

Μπάνιο αγαπητέ αναγνώστη. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Για να μην διαμαρτύρεται ο κόσμος όταν μπαίνεις στο μετρό και να μην απορείς γιατί σε αποφεύγει η δικιά σου.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Ειδικότερα το κρύο ντους είναι ωφέλιμο -εκτός από τις μασχάλες- και για την γενικότερη υγεία σου.

Ρίξε μία ματιά και θα καταλάβεις.

 

1. Θα δυναμώσεις το ανοσοποιητικό

cold shower 13

Μπορεί μέχρι σήμερα να πίστευες πως το κρύο μπανάκι θα σε «πλευριτώσει» ή θα σε κάνει να φτερνίζεσαι, αλλά σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Free Radical Biology and Medicine, ο κόσμος που κάνει συχνότερα κρύα ντους δείχνει να αρρωσταίνει πιο σπάνια και να δυναμώνει το ανοσοποιητικό. Πέρα από αυτό, έχει ήδη αποδειχθεί πως το κρύο ντους μειώνει την πίεση και το στρες, βοηθώντας το δέρμα να αναπνέει καλύτερα.

 

2. Χώρια ότι θα σου ανεβάσει και την λίμπιντο

cold shower 2

Ο μύθος θέλει το κρύο νερό να είναι εχθρός για το μέγεθός σου, αλλά το κρύο νερό φαίνεται να έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Θρομβώσεων στην Μεγάλη Βρετανία, το κρύο νερό ανεβάζει την παραγωγή της τεστοστερόνης και παράλληλα είναι must για την πρωτεΐνη σύνθεση των μυών σου. Περισσότερο κρύο νερό, περισσότερο σεξ. Τόσο απλά.

 

3. Και ό,τι πρέπει για μετά την προπόνηση

cold shower 6

Και πόσο μάλλον για όσους δεν κάνουν τακτικές προπονήσεις. Πιάνεσαι από την γυμναστική; Το κρύο νερό είναι ιδανικό για να σταματήσουν τα πιασίματα και οι φλεγμονές στους μύες. Θα τονώσει το σώμα, θα επιταχύνει την σύσφιξη των μυών και  θα επιταχύνει την κυκλοφορία του οξυγόνου από τους πνεύμονες στους ιστούς. Ό,τι δηλαδή χρειάζεται το σώμα για να αναμορφωθούν και να ετοιμαστούν για την επόμενη προπόνηση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved