Σε πιάνουν τα κλάματα όταν βλέπεις τις τρίχες στην πλάτη σου;

Η ρουά ματ κίνηση για να απαλλαγείς από τον καταραμένο αυτό βραχνά.

Στην πλάτη σου γίνεται πανηγύρι από τρίχες και μπαίνεις στην περισυλλογή. «Να τις ξεφορτωθώ ή όχι;» Γιατί κακά τα ψέματα, όταν φοράς τριχοπουλόβερ το καλοκαίρι,  δεν το λες το όλο θέμα και πολύ βολικό.

Αντιθέτως, πολύς είναι ο κόσμος που το σκέφτεται και λίγοι που το κάνουν γιατί φοβούνται το κράξιμο. Αλλά δεν πάει έτσι…

 

Ξύρισμα ή αποτρίχωση;

hairy back beach

Στις μέρες μας, όπου υπάρχουν ειδικές ξυριστικές μηχανές για αποτρίχωση στο σώμα, δεν είναι να το σκέφτεσαι δύο φορές. Άπαξ και ξέρεις ότι η τρίχα εκεί πίσω είναι μπόλικη, το ξύρισμα τις περισσότερες φορές φαίνεται η μόνη λύση. Είναι όμως; Γιατί κακά τα ψέματα, αν δεν βρεις άνθρωπο να σε βοηθήσει, παίζει πιο πολύ το σκηνικό να κάνεις αφηρημένα σχέδια στην πλάτη παρά να απομακρύνεις την περιττή τριχοφυΐα. Η αποτρίχωση με κερί ωστόσο είναι η σωστή, μελετημένη και έξυπνη κίνηση. Και παρακάτω θα μάθεις το γιατί.

 

Γιατί μετράει;

back waxed

Για όσους δεν γνωρίζουν, στην αποτρίχωση με κερί η τρίχα βγαίνει από την ρίζα. Ένας άντρας με ήπια τριχοφυία στην πλάτη, θέλει περίπου 12 με 14 εβδομάδες αναλόγως με την περίπτωση για να ξαναγεμίσει με τρίχα. Κάποιοι οπωσδήποτε θα χρειάζονται συχνότερα, αλλά στην περίπτωση του κεριού δεν θα έχεις να φοβάσαι για τρίχες που θα γυρίσουν, που θα γίνουν σπυράκια ή οποιαδήποτε άλλη δερματική ανωμαλία. Η διαδικασία δεν είναι τόσο επίπονη όσο πιστεύουν κάποιοι και θα ξεμπλέξεις πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι φαντάζεσαι.

 

Όμως μην ξεχνάς κι αυτό…

back laser

Για τις extreme περιπτώσεις που η τρίχα είναι τόση πολλή που βγαίνει σε επιπλέον σημεία -στα φτερά, χαμηλά στην ουρά ή κοντά στον σβέρκο- καλό θα είναι να ξεμπερδεύεις μία και καλή. To laser δεν είναι αντάρτικο. Είναι δικαίωμα. Αν λοιπόν η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, δεν υπάρχει λόγος να υπάρξουν μολύνσεις – η τρίχα μαζεύει ανεπιθύμητα βακτήρια. Φρόντισε να υπάρχει λοιπόν ένα μπάτζετ και να ξεκινήσεις. Να ξέρεις ωστόσο πως το συγκεκριμένο έχει λίγο πόνο και ενδεχομένως να αφήσει κοκκινίλες στο δέρμα ή και μικρά σημάδια. Και ξέχνα την ηλιοθεραπεία αν το ξεκινήσεις, ΟΚ; Ο δερματολόγος θα στα εξηγήσει ακόμη καλύτερα.

Μην κολλάς λοιπόν. Ξεφορτώσου τα!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved