Αν το ξυραφάκι σου δεν κόβει ούτε το νερό, φταις

6 βήματα για να μην το αχρηστεύσεις πριν την ώρα του.

Το ξύρισμα είναι μεγάλη υπόθεση. Είναι μία από τις διαχρονικότερες ανδρικές ιεροτελεστίες, που οφείλεις -στον εαυτό σου πάνω απ' όλα- να πραγματοποιείς σωστά. Σεβάσου το ξυράφι σου, έτσι ώστε να σε σεβαστεί και αυτό. Τις περισσότερες φορές βέβαια, όχι απλά δεν το σέβεσαι, αλλά το καταστρέφεις πριν την ώρα του με τα φάουλ που κάνεις καθημερινά.

Για να σταματήσουν οι ερεθισμοί στα μούτρα και για να έχεις ένα ξυραφάκι με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ακολούθησε τις 6 παρακάτω συμβουλές και θα κάνεις το ξύρισμα παιχνιδάκι.

 

1. Βάλ' το σε όρθια θέση και σε αεριζόμενο χώρο

Ε μα και εσύ. Ξυρίζεσαι και είτε το παρατάς στην άκρη, είτε το αφήνεις μέσα στο μπάνιο (σ.σ.: πολλοί ξυρίζονται και μέσα στο ντους). Περιοχές όπως είναι το ντους και το «χυμαδιό» πάνω στο νιπτήρα, αποτελούν εξοχική κατοικία για τα τριγύρω βακτήρια. Φύλαξε το σε όρθια θέση και μέσα σε κάποιο χαμηλό ποτήρι (ή θήκη αν έχεις) και με αυτό τον τρόπο θα φροντίσεις να έχουν στεγνώσει πλήρως οι λεπίδες. Η υγρασία ενεργεί στα βακτήρια όπως η γύρη στις μέλισσες, οπότε ο παραπάνω τρόπος είναι ιδανικός για να προστατευτείς.

 

2. Καψ’ το, το άτιμο, καψ’ το!

gGO6sIh

Πριν το βάλεις εκεί που το βρήκες και πριν το χρησιμοποιήσεις, ρίξε άφθονο καυτό νερό στις λεπίδες. Θα απομακρυνθούν τα βακτήρια, οι νεκροί ιστοί και τα υπολείμματα από κρέμα που ξέμειναν από το τελευταίο ξύρισμα. Και είσαι κομπλάν.

 

3. Προστάτεψε τις λεπίδες

Αυτή η πλαστική μεμβράνη που συνοδεύεται με την συσκευασία, δεν είναι για πέταμα. Είναι για να παραμείνουν οι λεπίδες στεγνές και αποδοτικές στο κόψιμο. Απλά θυμήσου πώς πρέπει να την βάζεις, αφού το ξυράφι έχει στεγνώσει πλήρως. Ο εχθρός εδώ, είναι η υγρασία.

 

4. Μην ξεχνάς να το αντικαθιστάς όταν πρέπει

Θα καταλάβεις και μόνος σου πότε πρέπει να αλλάξεις τις λεπίδες. Αν ξυρίζεσαι τακτικά και επιθυμείς το αποτέλεσμα από το ξυράφι να είναι ιδανικό, πρέπει να το αλλάζεις μετά από 8 έως 10 (το πολύ) χρήσεις. Από εκεί και πέρα, όχι μόνο το ξυράφι δεν θα είναι αποδοτικό, αλλά θα κινδυνεύεις με ερεθισμούς.  Αν δεν ξυρίζεσαι τακτικά, μπορείς να βγάλεις και 5 εβδομάδες.

 

5. Μοιράσου το σουβλάκι, όχι το ξυράφι

Είναι το άγραφο πρωτόκολλο. Δεν δανείζεις ποτέ το ξυραφάκι σου. Όσο καλά και αν το καθαρίσεις, όσο και αν το αποστειρώσεις, αν γίνει η στραβή μπορείς να κολλήσεις από μύκητες μέχρι αφροδίσιο νόσημα (αν δεν μας πιστεύεις ρώτα και τον ανδρολόγο σου). Τα ξυραφάκια είναι προσωπικά και παραμένουν προσωπικά, για να μην υπάρχουν παρατράγουδα.

 

6. Μην παραλείπεις το after shave

Όσο καλή δουλειά κι αν έχεις κάνει με τα ξυράφια, το after shave είναι must και μάλιστα όταν περιέχει αμαμελίδα – το περίφημο witch hazel. Μετά το ξύρισμα είσαι πιο επιρρεπής από ποτέ στο να δημιουργηθούν εξανθήματα και μολύνσεις. Ένα καλό after shave με witch hazel θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το δέρμα προστατευμένο και το κεφάλι σου ήσυχο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved