Στα μαλλιά σου θα προσέχεις τι θα βάζεις. ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ!

5 πράγματα που καλό είναι να γνωρίζεις πριν φτιάξεις τη φράντζα.

Γιατί δηλαδή να πάρεις κερί και όχι τζελ; Τι καλύτερο έχει η πομάδα από τον πηλό; Το αβγό έκανε την κότα ή η κότα το αβγό;  Μπροστά σε τέτοια υπαρξιακά διλήμματα βρισκόμαστε κάθε φορά που στεκόμαστε μπροστά από το ράφι του φαρμακείου ή του πολυκαταστήματος και δεν λέμε να αποφασίσουμε ποια επιλογή είναι η ενδεδειγμένη για το μαλλί μας.

Και η αλήθεια είναι πως τα δίκια μας τα έχουμε, καθώς εκεί έξω παίζουν χιλιάδες προϊόντα  που υπόσχονται ότι θα… κάνουν καλά την ατίθαση τη φράντζα μας, το τσουλούφι εκείνο που δεν λέει να υποταχθεί στο νόμο της βαρύτητας, το μαλλί γενικότερα που το θέλουμε να σταθεί σενιέ-πενιέ όλο το βράδυ βγάζοντάς μας ασπροπρόσωπους.

Άλλη μεγάλη αλήθεια είναι πως σπάνια καθόμαστε να τσεκάρουμε τα ψιλά τα γράμματα στις συσκευασίες κι ακόμη πιο σπάνια ψάχνουμε να ρωτήσουμε κάποιον ειδικό για την πραγματική τους χρησιμότητα.

Καθίσαμε και καταγράψαμε, λοιπόν, ορισμένα βασικά πράγματα που αφορούν την περιποίηση των μαλλιών μας. Κάτι σαν αλφαβητάρι, δηλαδή, για να ξέρεις τι πρέπει να αγοράσεις ανάλογα με τις ανάγκες σου.

1. Πομάδα
Είναι από τις πιο τίμιες λύσεις όσον αφορά το γερό κράτημα χωρίς παρατράγουδα. Το πλεονέκτημα που έχουν οι περισσότερες πομάδες, είναι ότι εκτός από κράτημα αφήνουν και μία λάμψη στις τρίχες σου. Όχι σαν κι αυτήν του Κριστιάνο, αλλά καταλαβαίνεις τι εννοούμε. Το πόσο δυνατή ή όχι θα είναι η πομάδα, είναι καλό να το επιλέγεις ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σου. Για παράδειγμα τα κοντά κουρέματα θέλουν πιο απαλό κράτημα σε σχέση με εκείνα που απαιτούν πολύ μαλλί για να φιξαριστούν (σ.σ.: βλέπε pompadour). Κουρέματα σαν το παραπάνω ή εκείνα που συνοδεύονται από undercut, χρειάζονται πιο δυνατό κράτημα για να μπορέσει το μαλλί να σταθεί αγέρωχο στη θέση του.

uppercut pomade

2. Τζελ
Η κλασσική συνταγή για εκείνους που θέλουν δυνατό κράτημα με πιο matte εμφάνιση χωρίς λάμψη. Το τζελ θα σιγουρέψει ότι δεν θα βγεις στο δρόμο με τα μαλλιά σου να παρτάρουν δεξιά κι αριστερά, ενώ θα βοηθήσει στο μείνουν πειθαρχημένα κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Κάνε την καλή κι επένδυσε σε ένα καλό ζελέ - ο κομμωτής σου, είναι φίλος σου, τσίμπα καμιά καλή πρόταση. Μην αναλωθείς στα φθηνά και β’ ποιότητας προϊόντα που υπάρχουν στα διάφορα σούπερ μάρκετ. Οι περισσότεροι δερματολόγοι, θα σου πουν ότι θα καταστρέψεις σε βάθος χρόνου τις τρίχες σου.

gel

3. Κερί
Μία «εναλλακτική» για όσους επιθυμούν να παίξουν με τα μαλλιά τους, δίνοντας ιδιαίτερο στυλ – ιδανικό για όσους αφήνουν μπόλικο τρίχωμα στο πάνω μέρος του κεφαλιού. Απαράβατος κανόνας: το συγκεκριμένοhairproduct απαιτείται να το εφαρμόσεις μόνο σε στεγνά μαλλιά. Σε διαφορετική περίπτωση, θα βρίζεις την εταιρεία και θα έχεις και άδικο.

reuzel wax

4. Πηλός
Θα σου θυμίσει αρκετά το κερί, με την διαφορά ότι είναι πολύ πιο μαλακό και εύπλαστο. Το επίσης καλό και βολικό με τον πηλό, είναι πως δεν θα σκοτώσει την τσέπη σου καθότι χρειάζεσαι πολύ μικρή ποσότητα για να στρώσεις τα τσουλούφια που δεν λένε να σταθούν. Αν είσαι κοντοκουρεμένος, το πιο πιθανό είναι πως σε βολέψει φουλ.

americancrew clay

5. Hairspray
Με το hairspray τα πράγματα είναι κάπως περίεργα. Ναι, μπορεί να μην το έχεις συνηθίσει αλλά μην σε τρομάζει. Έχει μία συγκεκριμένη διαδικασία που, ακόμη και αν σου φανεί περιττή, η αλήθεια είναι πως θα σου λύσει τα χέρια. Αρχικά, προσπάθησε να βάλεις το πιστολάκι στη ζωή σου. Θα σε βοηθήσει να στρώσεις το χτένισμα και να το βοηθήσεις να σταθεί. Ένας Μπεργκ που αν δεν έχει τον Βιγιαφάνες δίπλα του, δεν μπορεί να σκοράρει, ένα πράγμα.Αφού φορμάρεις το μαλλί, άπλωσε το υλικό της επιλογής σου. Πομάδα, κερί ή πηλό. Στη συνέχεια για να ολοκληρωθεί η ιεροτελεστία, ψέκασε από μακριά το κεφάλι σου με τοhairspray και οι τρίχες δεν θα κουνηθούν ούτε γι’ αστείο. Δεν είναι τόσο τραγικό όσο ακούγεται και θα αποδειχθεί σωτήριο για εκείνα τα πρωινά, που το κεφάλι σου μοιάζει με ζούγκλα.

hairspray



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved