Τρεις συμβουλές για να περιποιηθείς τη γενειάδα σου όπως της αξίζει

Το μούσι σου να το σέβεσαι.

Είτε την έχεις είτε όχι, ένα είναι το γεγονός: Τη γενειάδα τη σέβεσαι και δεν το κάνεις επειδή είναι της μόδας ή γιατί βλέπεις φανατικά τους Vikings αλλά πολύ απλά, διότι ξέρεις ότι για να τη διατηρήσεις πρέπει να γίνει δουλίτσα (πολλή δουλίτσα…).

Ναι, το μούσι δεν είναι «παιχνιδάκι» αλλά με λίγη υπομονή, τα κατάλληλα προϊόντα και τα σωστά βήματα, μπορείς να γίνεις -ή να παραμείνεις- φέτος ο μουσάτος της παρέας, χωρίς να «τρως» κράξιμο από τους κολλητούς ή την κοπέλα σου για τη γενειάδα σου, που έχει «ξεφύγει».

«Μελέτησε», λοιπόν, τις συμβουλές μας για να κάνεις φέτος το μούσι σου να δείχνει και να μυρίζει ωραία (ναι, έχει και αυτό τη σημασία του).

1. Κράτα το καθαρό και ενυδατωμένο

Όχι, δεν θα σε κατηγορήσει η παρέα σου αν αρχίσεις να αφιερώνεις λίγο από τον χρόνο σου μες στην εβδομάδα για να περιποιηθείς τη γενειάδα σου, όπως της αξίζει.

Καθάρισε συχνά το μούσι σου για να αποφεύγεις τη φαγούρα και να το διατηρείς απαλό, ειδικότερα αν είσαι στη φάση που το μακραίνεις. Έπειτα από το πλύσιμο, καλό είναι, επίσης, να σκουπίζεις το μούσι σου με μια καθαρή πετσέτα για να κρατάς μακριά τα βακτήρια, καθώς και να μένεις (όσο περισσότερο μπορείς) μακριά από το… σεσουάρ της κοπέλας σου, για να μην «πονοκεφαλιάζεις» με το φριζάρισμα. Τέλος, μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς μια φαρδιά χτένα για να μην μπλέκεις τα μούσια σου.

δσδσδσδσδσδσ


2. Μην ξεχνάς το λάδι σου

Αν υπάρχει ένα προϊόν που ΠΡΕΠΕΙ να έχεις στο μπάνιο σου για να περιποιείσαι τη γενειάδα σου, τότε αυτό είναι το λάδι. Όταν έχεις μούσι, η υγρασία της επιδερμίδας σου χάνεται εύκολα και αν δεν ενυδατώνεις συχνά και σωστά το πρόσωπό σου, τότε θα υποφέρεις σίγουρα από φαγούρα. Το λάδι θα προσφέρει το δέρμα σου όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται για να μένει ενυδατωμένο και εντυπωσιακό (έλα, παραδέξου το, το θέλεις) και την ίδια ώρα, θα σε βοηθήσει να κρατήσεις τη γενειάδα σου σε τάξη.

δσδσφσφσ

Για τσέκαρε: Προϊόντα υπάρχουν πολλά και προτού πάρεις το λάδι σου, καλό είναι να κάνεις μια έρευνα αγοράς. Προτείνουμε να βρεις ένα ξηρό λάδι περιποίησης γενειάδας. Δες το Beard Dry Oil της Macrovita*. Περιέχει βαμβάκι, αμυγδαλέλαιο, λάδι ελιάς, έλαιο άργκαν, σταφυλοκουκουτσέλαιο, έλαιο τζοτζόμπα, καστορέλαιο, ηλιέλαιο, βιταμίνη E, ενώ είναι και βιολογικής καλλιέργειας (ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ;).

Εμείς το «τιμούμε» διότι μαλακώνει, θρέφει και κάνει ευκολοχτένιστη τη γενειάδα. Το βασικό είναι, όμως, ότι την αφήνει διακριτικά αρωματισμένη και χωρίς ίχνη λιπαρότητας.

Με λίγα λόγια, είναι ό,τι χρειάζεσαι εσύ που θέλεις ένα και μόνο προϊόν για να κάνεις τη δουλειά σου με το μούσι, εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά.

φσδφδφδφ

3. Φάε καλά

Ναι, το τι τρως έχει αντίκτυπο στο μούσι σου για αυτό αν θέλεις να δείχνει άψογο, άρχισε να τρως περισσότερο υγιεινά. Δεν σου λένε να «κόψεις» τα burger ή τα σουβλάκια, απλά να παίρνεις και μερικά φρουτάκια μαζί σου στο γραφείο και να πίνεις πολύ νερό. Ψάξε κυρίως για τροφές που είναι πλούσιες σε Ωμέγα-3 και βιταμίνη Α.

δφφδφδφδ


Δεν είναι δύσκολο να περιποιηθείς τη γενειάδα σου, όπως της αξίζει. Μερικά απλά βήματα και το κατάλληλο ξηρό λάδι αρκούν για να σε βοηθήσουν να κάνεις τη διαφορά. Και μην ξεχάσεις να ενημερώσεις τα φιλαράκια που σου λένε ότι ήρθε η ώρα να ξυριστείς, πως το μούσι θα συνεχίσει να είναι στη μόδα και το 2018. Φρόντισε απλά να βρεις το μουσάτο στυλ που σου ταιριάζει.

*Φροντίδα από τη Φύση αποκλειστικά στα Φαρμακεία και σε επιλεγμένα καταστήματα Βιολογικών Προϊόντων.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved