Τι συμβαίνει και έχεις ρυτίδα μέχρι και τον αστράγαλο;

3 τρόποι για να προστατέψεις την επιδερμίδα σου.

Ο χειμώνας έφτασε και είναι βέβαιο πως δεν θα είναι σύμμαχος σου. Όχι μόνο επειδή θα κάνει κρύο και θα βρέχει 10 φορές την εβδομάδα. Κυρίως, ο χειμώνας φροντίζει να καταστρέφει την επιδερμίδα σου. Οι χαμηλές και ψυχρές του θερμοκρασίες, έχουν αρνητική επίδραση στις ουσίες που βασίζεται το δέρμα σου για να παραμένει λείο και απαλό. Αλλά με τα παρακάτω tips, θα την βγάλεις καθαρή. Το δέρμα σου δηλαδή…

Νερό στα μούτρα - και μπόλικο

Το νερό στο πρόσωπο δεν είναι μόνο για να σε ξυπνήσει. Πολύ περισσότερο, φροντίζει να ενυδατώνει και να καθαρίζει το δέρμα από τις ουσίες που εκκρίνουν οι πόροι σου και από όλη την βρόμα που συσσωρεύεται από την ατμόσφαιρα. Μην μασάς λοιπόν. Θυμήσου να ρίχνεις νερό στο πρόσωπο σου δύο φορές την ημέρα.

winterskincarefacewash

Η κρέμα δεν δαγκώνει, ομορφαίνει

Μπορεί μέχρι σήμερα να άκουγες λέξεις όπως «απολέπιση» και να νόμιζες ότι αφορά μόνο τις γυναίκες. Αλλά δεν πάει έτσι φίλος. Όσο μεγαλώνεις, τόσο ταλαιπωρείται το δέρμα σου. Όσο  ταλαιπωρείται, τόσο «σπάει» και γεμίζει με νεκρά κύτταρα. Δεν σου λέμε να πας σε κέντρο αισθητικής και να κάτσεις 2 ώρες ανάσκελα με αγγούρια στα μάτια,  αλλά μία απλή εφαρμογή κρέμας απολέπισης θα κάνει το προσωπάκι σου βελούδο. Θα απομακρύνει  τα νεκρά κύτταρα, θα ανοίξει τους πόρους και θα σε δείξει φρεσκαδούρα. Σωστός;

Ριξε και μία ματιά για το πως να περιποιηθείς τα γένια σου.

Το αντηλιακό δεν είναι μόνο για την παραλία

Όχι αδερφέ, δεν είναι δικιά μας τρεντιά αυτή. Πήγαινε και ρώτα τον δερματολόγο σου: η ευαίσθητη επιδερμίδα, θέλει αντηλιακό. Ειδικά αν είσαι παλικάρι με ελιές στο πρόσωπο, απαραίτητα αν είσαι από τα παιδιά που τους αρέσει το ξυρισμένο look στο κεφάλι. Το ότι οι συννεφιές θα γίνονται συχνότερες, δεν σημαίνει πως ο ήλιος βγαίνει σε άδεια. Οι βλαβερές ακτίνες UV είναι πανταχού παρούσες και φροντίζουν για τις ρυτίδες και τις μαύρες κηλίδες που ξεπετιούνται στο πρόσωπο. Οπότε δες το σαν επένδυση, όχι σαν αναγκαίο κακό.

winterskincare6

Ενυδατώσου για το καλό σου

Έχουμε πλέον αποδεχτεί πως οι ενυδατικές δεν είναι μόνο για τις γυναίκες. Μας αρέσει ή όχι, η επιδερμίδα μας -ειδικά του προσώπου- είναι ευαίσθητη και χρειάζεται όλα τα στοιχεία που προσφέρουν οι ενυδατικές. Πολύ περισσότερο, φροντίζουν στην ομαλή διατήρηση της λειτουργία του δέρματος, περιλαμβάνοντας ουσίες όπως φωσφολιπίδια, χοληστερόλη και σκουλένιο. Και ναι, το δέρμα σου τα χρειάζεται. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved