ΟΚ, πήγες και «χτύπησες» το τατουάζ των ονείρων σου. Και τώρα τι;

Τα πάντα για την περιποίηση του τατουάζ σου σε 6 απλά βήματα.

Το έψαξες στο ίντερνετ, πήρες άποψη από γνωστούς και φίλους, ρώτησες για να βρεις τον κατάλληλο tattoo artist για να στο «χτυπήσει», το «χτύπησες». Η φάση όμως δεν τελειώνει εκεί, ούτε στη μόστρα που θα κάνεις στην παραλία ή στο γυμναστήριο (δεν είσαι από αυτούς, αλλά λέμε τώρα).

Το τατουάζ σου δεν μπορεί παρά να είναι μια απολύτως συνειδητή επιλογή, μιας και στο εξής θα αποτελεί προέκταση του κορμιού σου και κατά συνέπεια του εαυτού και της προσωπικότητάς σου. Ως τέτοιο, του πρέπει σεβασμός και -κυρίως- φροντίδα.

 

 

 

Παρακάτω σου έχουμε μαζέψει τα βασικά βήματα περιποίησης που πρέπει να κάνεις προκειμένου να μην το αφήσεις στη μοίρα του, με τα όποια αρνητικά (για την υγεία και την εμφάνισή σου) αποτελέσματα. 

 

Το νου σου! #1

Μετά από 2-5 ώρες, φρόντισε να αφαιρέσεις με ιδιαίτερη προσοχή τη μεμβράνη που σου έχει τοποθετήσει ο τατουατζής και να το καθαρίσεις με χλιαρό νερό και με ένα ήπιο σαπούνι.

 

Το νου σου! #2

Αμέσως μετά τον καθαρισμό, άπλωσε πάνω του την ενυδατική κρέμα που σου έχει προτείνει ο tattoo artist. Στη συνέχεια, πάντα ανάλογα με τις οδηγίες του τελευταίου, μπορείς είτε να επανατοποθετήσεις ένα νέο κομμάτι από την ειδική μεμβράνη ή ακόμη και να το αφήσεις να πάρει αέρα. Τα δύο πρώτα αυτά βήματα, σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να επαναλαμβάνονται 3-5 φορές μέσα στην ημέρα. Μην τεμπελιάζεις. 

 

LeftCheeryAsiaticmouflon

 

Το νου σου! #3

Κράτα το καθαρό και στεγνό. Για ένα μήνα, απόφυγε τα μπάνια ((το απλό ντουζ είναι ΟΚ) και βεβαιώσου ότι δεν ακουμπάει πάνω στα ρούχα σου τοποθετώντας γύρω του την ειδική μεμβράνη. 

 

Το νου σου! #4

Είχα ένα φίλο που βάρεσε τατουάζ ντάλα καλοκαίρι και βγήκε κονιόρδος στις παραλίες, με αποτέλεσμα να χτυπάει το κεφάλι του όταν είδε το χρώμα να χάνει σε ένταση. Αν χρειαστεί σώνει και ντε να βγεις στην παραλία ή γενικότερα στον ήλιο, φρόντισε να χρησιμοποιήσεις μία από τις πάμπολλες ειδικές αντιηλιακές λοσιόν που παίζουν στα φαρμακεία. 

 

66c8147c 2474 47b1 8504 2c08c1d689ad

 

Το νου σου! #5

Η περίοδος της επούλωσης διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, ενώ πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και το μέγεθος του σχεδίου που έχεις επιλέξει. Είτε μιλάμε για μία εβδομάδα, είτε για ένα μήνα, οφείλεις να ακολουθείς τις οδηγίες που σου έδωσε ο tattoo artist, ενυδατώνοντάς το και κρατώντας το πιο καθαρό και από τη συνείδησή σου.

 

Το νου σου! #6

Μην το ξύνεις. Για κανένα λόγο. Είναι φυσιολογικό (κατά τις πρώτες 1-2 εβδομάδες κυρίως) να θες να το ξύσεις του κερατά, αλλά να ξέρεις πως αν το κάνεις υπάρχει κίνδυνος να κλαις τα λεφτά σου γιατί μπορεί να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα. Αντί να βάλεις τα νύχια σου για να φύγει η φαγούρα, προσπάθησε απλώς να το ακουμπήσεις απαλά. Αν παρατηρήσεις πάντως έντονο ερεθισμό, αιμοραγία ή άλλα τέτοια περίεργα, ξαναχτύπα την πόρτα του τατουατζή. Ή ενός γιατρού.

 

01

 

Το νου σου! #bοnus

Μετά από ενάμιση μήνα περίπου μπορείς να γυρίσεις στον tattoo artist για να σου κάνει διορθωτικές κινήσεις. Όλα αυτά, βέβαια, σε περίπτωση που έχεις παρατηρήσει ότι κάποια σημεία δεν έχουν βγει ακριβώς όπως τα ήθελες ή όπως σου είχε υποσχεθεί. Ή, εν τέλει, επειδή δεν ακολούθησες κατά γράμμα τις παραπάνω συμβουλές και αλλοιώθηκε η δουλειά του. Αλλά αυτό μην του το πεις, θα σε χρεώσει. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved