Τελικά, τι φταίει που έχω ξεκινήσει να κάνω φαλάκρα;

Ήρθε ο καιρός να μιλήσουμε για αυτό.

Σε κανέναν δεν αρέσει αλλά δυστυχώς ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για αυτή. Για τη φαλάκρα που έχει κάνει πολλά παλικάρια να βάζουν τα κλάματα όταν εμφανίζεται. Γιατί θυμίζει ότι το καταραμένο το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο.

Μέχρι στιγμής είχαμε μπει κατευθείαν στα βαθιά, προτείνοντάς σου τρόπους για να αντιμετωπίσεις αυτήν την λαίλαπα των μαλλιών. Αφού άλλωστε και εδώ στο Ratpack, οι περισσότεροι από εμάς παλεύουμε με αυτό το βάσανο.

Τώρα όμως, Δευτέρα πρωί, έτσι για να ξορκίσουμε τους δαίμονες αυτής της εβδομάδας ας κάνουμε μια βόλτα στην ωμή πραγματικότητα. Ας δούμε ποιο είναι οι βασικές αιτίες της βαριάς τριχόπτωσης που ονόμασαν φαλάκρα.

 1. Φταίνε τα γονίδια

baldness gif mesa

Δεν είναι αλήθεια πως ο κύριος λόγος για την φαλάκρα είναι η διατροφή, το άγχος και η κακή ζωή. Επηρεάζουν ναι, όμως άλλος είναι ο κύριος ένοχος: το DNA. Την κληρονομικότητα πολλοί εμίσησαν, κανείς όμως δεν κατάφερε να την αποφύγει.

2. Μεγαλώνουμε, τι να κάνουμε;

age bald

Σε περίπτωση που δεν το έχεις πάρει χαμπάρι, μεγαλώνεις. Δεν είσαι πια 22 χρονών και καλό είναι να το αποδεχθείς. Με το πλήρωμα του χρόνου έρχεται δυστυχώς και το αντίστοιχο τίμημα. Αν τώρα αυτό συνδυάζεται με κληρονομικότητα, καταλαβαίνεις… αντίο μαλλί.

3. Ναι, παίζει ρόλο η διατροφή

diatrofi bald

Στο έχουμε πει ξανά: μπορεί να μην το πιστεύεις όμως η διατροφή επηρεάζει σχεδόν τα πάντα. Έτσι και τα μαλλιά. Και μπορεί πιο πάνω να σου είπαμε πως δεν είναι ο βασικός ένοχος, όχι όμως ότι είναι και άμοιρη ευθυνών. Μια μονόπλευρη διατροφή με έλλειψη σιδήρου και μεγάλες ποσότητες αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση. Αν όχι μόνιμη σίγουρα παροδική.

4. Άγχος, αυτή η κατάρα

agxos mesa

Αντίστοιχα, όπως καταλαβαίνεις, το στρες μπορεί να σου διαλύσει και το μαλλί εκτός από το νευρικό σύστημα. Δε σημαίνει ότι θα κάνεις φαλάκρα σαν του Βέγγου από αυτό, όμως σίγουρα μια αγχωτική καθημερινότητα αδυνατίζει την τρίχα με ταχύτατους ρυθμούς.

5. Μακρυμάλλη για πρόσεχε λίγο

manbun MESA

Τα τελευταία ένα δυο χρόνια έχει επανέλθει στη μόδα η αντρική κοτσίδα. Και συγκεκριμένα το manbun. Αυτό το κούρεμα που σε κάνει να μοιάζει με σαμουράι. Τραβόντας τα μαλλιά σου με μανία προς τα πίσω λες και θέλεις να τα τιμωρήσεις. Τράβα, τράβα μπορεί να αρχίσουν –ιδιαίτερα αν δεν έχεις δυνατό μαλλί- τα μαλλιά να ξεριζώνονται, τι δεν καταλαβαίνεις; Λίγη προσοχή φίλε μακρυμάλλη!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved