Ιδρώτας και ακμή στην πλατη καταστρέφουν το καλοκαίρι σου

Υπάρχει λύση να γλιτώσεις από την ακμη, χωρίς να μισήσεις τον ήλιο.

Ήλιος καυτός, ζεστός, καλοκαιρινός -τα έχει τραγουδήσει και ο Πάριος αυτά. Σου αρέσει, αλλά σε παιδεύει. Κυρίως σε παιδεύει με το θέμα του ιδρώτα και της ακμής στο σώμα. Για την ακρίβεια, πρόκειται σαν συγκοινωνούντα δοχεία: ζεσταίνεσαι, ιδρώνεις πολύ και αυτός ο ιδρώτας που μένει στο σώμα σου και κολλάει στα ρούχα σου προκαλεί έξαρση των σπυριών στην πλάτη σου (για να μην μιλήσουμε για τους λεκέδες που αφήνει ο ιδρώτας πάνω στις αγαπημένες σου μπλούζες).

Και για τον ιδρώτα στα έχουμε γράψει. Για τα αποσμητικά επίσης. Αυτό που δεν σου έχουμε πει είναι για την ακμή.

Κατ’ αρχάς, η ακμή ξέρεις έχει ορμονικά αίτια, καθώς η ριζική και απότομη μεταβολή των επιπέδων παραγωγής ορμονών έχει ως αποτέλεσμα ο οργανισμός να παράγει περισσότερο σμήγμα, το οποίο με τη σειρά του απελευθερώνεται στο δέρμα.

beach beachy boy boys Favim.com 2939557

Ωστόσο, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες παρατηρείται έξαρση του φαινομένου και η εξήγηση είναι λογική: καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία, η λιπαρότητα του δέρματος αυξάνεται, ωστόσο οι πόροι φράζουν από τα νεκρά δερματικά κύτταρα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται στίγματα και μπιμπίκια. Αν κιόλας τα ρούχα σου δεν επιτρέπουν στο σώμα σου να αναπνέει, τότε η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη.

Οι δερματολόγοι προτείνουν να χρησιμοποιείς ειδικά έλαια που ελέγχουν τη λιπαρότητα του δέρματος. Ουσιαστικά, διαθέτουν μια ειδική σύνθεση η οποία απαλλάσσει το δέρμα του από την περιττή λιπαρότητα διατηρώντας το όμως ενυδατωμένο. Εξάλλου, λιγότερη λιπαρότητα, σημαίνει και λιγότερο φραγμένοι πόροι στο δέρμα. Δηλαδή λιγότερα σπυράκια.©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved