Τα μεγάλα grooming trends του 2023

Όλα όσα είδαμε στην αντρική περιποίηση τη χρονιά που φεύγει.

Ο στόχος ήταν πάντα να γινόμαστε καλύτεροι και οι τάσεις μας έμαθαν να κάνουμε ακριβώς αυτό. Ή τουλάχιστον αυτός είναι ο στόχος τους και βλέποντας τους άντρες στο πώς κινήθηκαν και τι προτίμησαν, είδαμε πράγματι πως τα trends έκαναν και φέτος τη δουλειά τους.

Τα buzzcut είναι ίσως το πιο σύνηθες κούρεμα στις νεαρές ηλικίες – και εύκολα μέχρι τα 30. Είναι βολικό, είναι της μόδας γύρω από την όλη κουλτούρα της μουσικής της trap και του hip hop, αλλά παραμένει και το ‘‘αθλητικό’’ κούρεμα μιας και είναι ιδιαίτερα βολικό τόσο για τις προπονήσεις, όσο και για όσους ασχολούνται τακτικά για το γυμναστήριο.

 

 

Η κυριαρχία της μεγάλης γενειάδας τελείωσε. Οι νεότεροι θέλουν clean cuts και οι μεγαλύτεροι περιποιημένες γενειάδες. Στη δεύτερη περίπτωση, είχαμε περισσότερο σχήματα και γωνίες στο σχεδιασμό της γενειάδας, αλλά παράλληλα κοντοκουρεμένο grooming που άφησε πίσω την πάλαι ποτέ εποχή του περίφημου…lumbersexual.  Ωστόσο τα προϊόντα περιποίησης γενειάδας, με τα λάδια, τα balms και τις κρέμες, δεν είναι κάτι που έφυγε. Αντιθέτως όλοι και περισσότεροι άντρες τείνουν να προτιμούν τα προϊόντα περιποίησης. Οι ηλικίες άνω των 35 δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τις αντιρυτιδικές κρέμες και τα sticks ή τα balms που κυκλοφορούν για τους μαύρους κύκλους.

Ίσως όμως αυτό που έκανε έκπληξη ήταν το πεντικιούρ. Όχι μόνο δεν είναι ταμπού, αλλά οι άντρες αντιλήφθηκαν την χρησιμότητα. Άντρες με χρόνια προβλήματα σε κάλους και ελλιπή περιποίηση, που αντιλήφθηκαν πως το grooming, είναι κάτι παραπάνω από μούσια και μαλλιά. Το πεντικιούρ είναι μόνο η αρχή σε μία νέα οπτική γύρω από την αντρική περιποίηση, που επεκτείνεται σε θεραπείες μαλλιών και συστηματικής αποτρίχωσης. Παρότι δεν είναι για όλους ή τουλάχιστον δεν το επιθυμούν όλοι, είναι μια αρχή για κάποιους άντρες να εξερευνήσουν επιπλέον πτυχές της περιποίησής τους. Για παράδειγμα σύμφωνα με το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, οι άντρες με υπερβολική τριχοφυΐα στην πλάτη που ξεκίνησαν συστηματικά την αποτρίχωση, μείωσαν θεαματικά τα ποσοστά περιπτώσεων κύστης του κόκκυγα.

Οπότε ας περιμένουμε τα καλύτερα. Ειδικά για την επόμενη χρονιά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved