Πώς ένα νέο κούρεμα θα τονώσει την ψυχολογία σου

Γιατί δεν πρέπει να διστάζεις να κάνεις καινούργια πράγματα στο κεφάλι σου. 

Πόσες φορές έχεις θαυμάσει το κούρεμα ενός διάσημου. Που είδες το look και φαντάστηκες το δικό σου κεφάλι να είναι εκεί και πως μάλιστα θα σου πηγαίνει μια χαρά. Πολλές μάλλον. Η αλήθεια όμως είναι πως είναι λίγοι οι άντρες που κάνουν δοκιμές ή που τέλος πάντων παίρνουν την απόφαση να αλλάξουν το χτένισμα. Ο λόγος όμως δεν είναι απλά ότι διστάζουν.

«Σκέψου ότι οι άντρες άνω των 40 δεν είναι εύκολο λόγω της δουλειάς τους να πειραματιστούν με πολλά κουρέματα. Ο λόγος δηλαδή είναι επαγγελματικός, χώρια που κάποιοι έχουν και λιγότερα μαλλιά. Οι πιτσιρικάδες από την άλλη που δεν έχουν υποχρεώσεις δοκιμάζουν τα πάντα στο κεφάλι τους» λέει ο Φώτης Κολοβάδης, ιδιοκτήτης του Mansfield Barbers. Ωστόσο το να αλλάξεις χτένισμα, δεν σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να αφήσεις μοϊκάνα ούτε να βάψεις τις φράντζες σου. Μπορείς να αλλάξεις λεπτομέρειες που όντως θα κάνουν την διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα.

 

 

Αναρωτιόσουν δηλαδή ποτέ πώς θα έδειχνες με περισσότερα και πιο περιποιημένα γένια; Με ένα undercut κούρεμα; Μπορεί να μην έχεις την ευχέρεια να κάνεις τα πάντα, αλλά τα ζητούμενα είναι δύο: Να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό και να νιώσεις καλύτερα. Γιατί αν υπάρχει μία αλήθεια που ισχύει για κάθε επίσκεψη στον μπαρμπέρη μας, είναι πως μετά από ένα κούρεμα νιώθεις πάντα καλύτερος, νιώθεις πάντα ανανεωμένος. Αν δε ο μπαρμπέρης σου είναι καλός και ξέρει πως να περιποιηθεί κάθε σημείο του προσώπου -από τα μαλλιά και τα γένια μέχρι τις τρίχες που πετάνε στα φρύδια ή γύρω από το λαιμό- και ολοκληρώσει με ένα καλό after shave και μία καλή πομάδα, μπορείς κυριολεκτικά να νιώσεις άλλος άνθρωπος.

Διάβασε επίσης: Πέντε κουρέματα που βάζουν κάτω το emo look του Jimmy Butler 

Ανησυχείς για το αποτέλεσμα; Σκέψου πως είναι απλά τρίχες. Πως αν δεν κάνεις κάτι extreme όπως να ξυρίσεις το κεφάλι σου, υπάρχει πάντα κάτι που θα μπορεί να κάνει ο μπαρμπέρης για να σε βοηθήσει – αν πάντα δεν μείνεις ικανοποιημένος. Όμως το ξαναλέμε. Είναι τρίχες. Δεν θα τις έχουμε για πάντα και δεν είναι καθόλου κακό να δοκιμάσουμε πράγματα που πάντα σκεφτόμασταν. Ο καθένας στα δικά του πλαίσια και όσο τον παίρνει.

Πιο κούρεμα ήθελες να κάνεις και πάντα φοβόσουν;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved