Τρίχες στην πλάτη: Ποια μέθοδος αποτρίχωσης είναι η καλύτερη;

Είναι οι μοναδικές τρίχες πάνω στους άντρες που κατά γενική ομολογία δεν αρέσουν, αλλά πώς θα απαλλαγείς από αυτές;

Ούτε τριμάρισμα, ούτε κάποιο περίεργο φετίχ υπάρχει σαν εναλλακτική για την πλάτη του λυκάνθρωπου, οπότε δεν χρειάζεται να αναλωθούμε σε υποκειμενικές προσεγγίσεις, αλλά ούτε και δικαιολογίες για δήθεν προστασία που προσφέρουν αυτές οι τρίχες στο δέρμα μας ή κάποιο άλλο ευαίσθητο σημείο του κατά τα λοιπά αγαλματένιου κορμιού μας. 

Έχεις τρίχες και στα αυτιά; Εδώ όλες οι λύσεις 

Οι τρίχες στην πλάτη είναι το μεγαλύτερο εξελικτικό απομεινάρι που έχει μείνει πάνω μας από την εποχή που οι πρόγονοί μας πηδούσαν από δέντρο σε δέντρο και εδώ στη Μεσόγειο είμαστε λίγο πιο κοντά σε αυτό το ένδοξο παρελθόν, τι να κάνουμε. Οι λύσεις είναι πολλές, άλλες ακριβές, άλλες φτηνές, άλλες με βραχυχρόνια αποτελέσματα και άλλες που αγγίζουν τη μονιμότητα, πάμε να δούμε τα θετικά και τα αρνητικά όλων των λύσεων.

Το κερί για όλες τις λύσεις

Αν σε τρομάζει ακόμα η περίφημη σκηνή με τον Παρθένο 40 Ετών, να πούμε ότι η πλάτη δεν είναι στήθος, άρα μη φοβάσαι τόσο. Είναι η πιο «μόνιμη» από τις προσωρινές λύσεις που μπορεί να κρατήσει ακόμα και έξι εβδομάδες. Το κακό είναι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ερεθισμού, ειδικά αν δεν έχουν εφαρμοστεί όλοι οι απαιτούμενοι κανόνες υγιεινής και μάλιστα μπορεί να κρατήσουν αρκετές μέρες. Μια δοκιμή σε σωστές συνθήκες θα δείξει αν είναι μέθοδος που σου ταιριάζει. 

 

 

Οι θαυματουργές κρέμες αποτρίχωσης

Δεν το λέμε ειρωνικά, όντως μοιάζει θαυματουργός ο τρόπος που απομακρύνει τις τρίχες. Το αποτέλεσμα κρατάει λιγότερο από το κερί, αλλά περισσότερο από το ξυράφι. Το μοναδικό σοβαρό μειονέκτημα των κρεμών είναι ότι μπορεί να προκαλέσουν κάποιο είδος αντίδρασης ή ενόχλησης στο δέρμα λόγω της σύνθεσης της δραστικής ουσίας που διαλύει την κερατίνη. Αν δεν την έχεις δοκιμάσει ποτέ, μία σταγόνα στο δέρμα θα δείξει αν είναι η μέθοδος που σου πάει. 

Πώς θα σταματήσεις να τρως τα νύχια σου

Το διαστημικό λέιζερ

Υπάρχουν συσκευές για το σπίτι, υπάρχουν και τα επαγγελματικά που τα χειρίζονται ειδικοί. Αν είναι να πας στο λέιζερ, καλύτερα να πας στο επαγγελματικό για καλύτερο αποτέλεσμα. Δυστυχώς δεν είναι τόσο μόνιμο το αποτέλεσμα του λέιζερ, αν και κρατάει πολύ περισσότερο από το κερί. Αν εξαιρέσουμε το κόστος δεν υπάρχει κάποιο άλλο μειονέκτημα, ίσως μόνο το ότι λειτουργεί καλύτερα σε σκούρα δέρματα και μαύρες τρίχες, αλλά για να έχεις τρίχες στην πλάτη μάλλον τα έχεις κι αυτά.

Η ακόμα πιο διαστημική ηλεκτρόλυση

Εδώ μιλάμε για τη Rolls-Royce της αποτρίχωσης με ένα αποτέλεσμα που μπορεί να φτάσει τη μονιμότητα. Ένας συνδυασμός χημικής και θερμικής ενέργειας καταστρέφει οριστικά τα τριχοθυλάκια, αλλά δεν το κάνει στη στιγμή. Είναι μια διαδικασία που πρέπει να επαναληφθεί περίπου 20 φορές ανά σημείο και η όλη επιχείρηση κρατάει ένα χρόνο περίπου. Το κόστος είναι πολύ υψηλό και οι συνεδρίες πολλές, αλλά η μονιμότητα που δουλεύει σε κάθε τύπο δέρματος και τρίχας είναι ένας αντίλογος που αξίζει να ακουστεί. 

 

 

Οι ηλεκτρικές ξυριστικές που αρνούνται να πεθάνουν

Ήταν κάποτε η αιχμή του δόρατος στην τεχνολογία της αποτρίχωσης. Μπορεί να μην είναι πια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν κάνει τεχνολογικά άλματα τα τελευταία χρόνια. Είναι εύκολες στη χρήση και κάποιες προσφέρουν βαθύ αποτέλεσμα, αν και όχι όσο θα θέλαμε. Οι τρίχες επανεμφανίζονται πολύ γρήγορα και είναι καλύτερα σαν λύση ανάγκης, πριν από κάποιο ραντεβού ή μια ξαφνική βόλτα στην παραλία λόγω γρήγορης διαδικασίας χωρίς ερεθισμούς και άλλα δυσάρεστα.  

Πού και πώς θέλουν οι γυναίκες τις τρίχες στο σώμα σου

Το πατροπαράδοτο ξύρισμα

Μια φτηνή λύση που δίνει εξαιρετικά απαλό αποτέλεσμα για μερικές μέρες, αλλά κάπως δύσκολη στην εφαρμογή. Πέρα από την πιθανότητα των ερεθισμών και τη συνεχή επανάληψη που απαιτεί το ξυράφι για ένα διαρκώς απαλό αποτέλεσμα, το πραγματικά ζόρικο είναι ότι η πλάτη δεν ξυρίζεται εύκολα. Αν οι τρίχες είναι σε εύκολα προσβάσιμα σημεία, χαμηλά και ψηλά στους ώμους, είναι μια καλή λύση, αν υπάρχει κανονική γούνα, τότε δεν είναι λύση που ψάχνεις.   



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved