Unsplash Πώς να φορέσεις σωστά άρωμα το καλοκαίρι

Τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει, το να λούζεσαι μόνο με άρωμα δεν είναι και η καλύτερη ιδέα.

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών. Το μυαλό ταξιδεύει σε παραλίες και σε αυτές τις πολυπόθητες διακοπές που είναι επιβεβλημένες. Ωστόσο μαζί με το καλοκαίρι και μέχρι να έρθει η άδεια, έρχεται και η άνοδος της θερμοκρασίας. Αυτό σημαίνει περισσότερος ιδρώτας και το να μυρίζουμε υπέροχα δεν αρκούν μόνο τα συχνά ντους και το αποσμητικό. Το άρωμα είναι απαραίτητο αλλά επίσης απαραίτητο είναι και ο τρόπος που θα το χρησιμοποιήσεις.

Ωστόσο πριν πάμε στον τρόπο που θα το «φορέσεις», οφείλεις να γνωρίζεις και τη σωστή επιλογή αρώματος.

 

 

Τα αρώματα με εσπεριδοειδή, τα οποία είναι ελαφριά, «κουμπώνουν» άριστα. Κάνε μία επιλογή με αρώματα από λεμόνι, ρόδι, περγαμόντο και γκρέιπφρουτ, ενώ γήινα καθαρά αρώματα από φρέσκο γρασίδι είναι επίσης μία τίμια επιλογή. Μία άλλη επιλογή που δε θα σε απογοητεύσει ποτέ είναι τα ελαφριά λουλουδάτα αρώματα. Υπέροχα για τους καλοκαιρινούς μήνες, τα λευκά λουλουδάτα από γιασεμί, πλουμέρια, γαρδένια και τουμπερόζα, ανθίζουν στη ζέστη και προσφέρουν έναν αέρα... ανανέωσης. Όσο μπορείς προσπάθησε να αποφύγεις βαριά λουλουδάτα αρώματα όπως αρώματα βανίλιας, δαμάσκηνου και τριαντάφυλλου διότι προσελκύουν κουνούπια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ας περάσουμε στην εφαρμογή. Το καλοκαίρι χρησιμοποίησε μικρότερες δόσεις αλλά πιο συχνά. Αντί να λούζεσαι με άρωμα το πρωί, ψέκασε μία ή δύο φορές στο σημείο των καρπών. Να έχεις πάντα μαζί σου το ίδιο άρωμα, ώστε μετά να το χρησιμοποιήσεις εντός της ημέρας σε τακτά χρονικά διαστήματα και όταν διαπιστώνεις πως εξασθενεί. Καρποί, αγκώνες, πίσω από τα αυτιά και το μπροστινό μέρος του λαιμού είναι τα καλύτερα σημεία διότι παράγεται περισσότερη θερμότητα, η οποία βοηθάει στην απελευθέρωση του αρώματος.

Δέκα αρώματα για να γίνεις λίγο πιο γοητευτικός αυτό το καλοκαίρι

Ψέκασε στα ρούχα σου. Αντί να ψεκάζεις το σώμα, μπορείς να ψεκάσεις στις εσωτερικές ραφές των ρούχων. Εναλλακτικά χρησιμοποίησε άρωμα στα βρεγμένα μαλλιά σου. Τα φρεσκολουσμένα μαλλιά κρατούν πολύ καλά τις μυρωδιές. Αφού έχεις χτενίσει τα βρεγμένα μαλλιά, άπλωσε το άρωμα στις άκρες των μαλλιών.

 

 

Μην ξεχνάς το πλύσιμο. Το άρωμα δεν αποτελεί εναλλακτική λύση και δεν αντικαθιστά το άρωμα. Αντί να χρησιμοποιείς απλό σαπούνι για να πλύνεις το σώμα σου, χρησιμοποίησε ένα αφρόλουτρο με παρόμοια αρώματα ή συμπληρωματικά του αρώματος που θα φορέσεις. Αν για παράδειγμα χρησιμοποιείς ένα άρωμα που περιέχει γιασεμί, περγαμόντο και βανίλια, τότε καλό είναι να επιλέξεις ένα αφρόλουτρο που περιέχει περγαμόντο. Επίσης πολλά αρώματα έχουν και αντίστοιχα λοσιόν σώματος ή αφρόλουτρο. Αν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις, μόνο καλό θα σου κάνει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved