Γιατί ξεκινάμε να καραφλιάζουμε από την κορυφή;

Τυχαία επιλογή ο Πεπ, αλλά σίγουρα αναρωτιέται και αυτός.

Στην καθομιλουμλενη ανάμεσα στους άντρες, είναι γνωστό ως τοι περίφημο «ταψί». Έχουμε μάθει πλέον ότι κάποια στιγμή δεν θα είμαστε τόσο τυχεροί, αλλά μέχρι τότε έχουμε βρει τρόπους για να το καμουφλάρουμε. Τα ερωτήματα ωστόσο παραμένουν. Γιατί ξεκινάμε να καραφλιάζουμε από την κορυφή του κεφαλιού;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μία συγκεκριμένη ανδρική ορμόνη ενδεχομένως να ευθύνεται για την αρχή της φαλάκρας μας, καθότι συσφίγγει τον ιστό του δέρματος της κεφαλής επηρεάζοντας τους θύλακες. Το όνομα της; Διυδροτεστοστερόνη. Όσο δύσκολο είναι να το προφέρεις, άλλο τόσο είναι να τα βγάλεις πέρα με αυτό που προκαλεί.

 

 

Η πιο πρόσφατη υπόθεση υποδηλώνει ότι η διαδικασία της τριχόπτωσης ξεκινά κατά την εφηβεία, όταν η ανάπτυξη του κρανίου και των μυών στο μέτωπο και το λαιμό αυξάνει την ένταση σε μια σφιχτή ζώνη ιστού που εκτείνεται πάνω από την κορυφή του κεφαλιού. Όσο περισσότερη DHT (αυτή είναι η συντομογραφία της ορμόνης) υπάρχει στην περιοχή, τόσο περισσότερο συστέλλονται αυτοί οι μύες, γεγονός που προκαλεί φλεγμονή και δημιουργεί περισσότερη DHT. Με την πάροδο του χρόνου, η DHT πυκνώνει τη ζώνη του ιστού, περιορίζοντας την παροχή αίματος και θρεπτικών συστατικών στους θύλακες των τριχών πάνω από αυτήν. Τα ωοθυλάκια στην κορυφή του κεφαλιού γίνονται μικρότερα και τελικά εξαφανίζονται, ενώ αυτά στα πλαϊνά του κεφαλιού παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ανεπηρέαστα. Κατάλαβες τώρα γιατί όλα ξεκινούν από την κορυφή; Ωστόσο, αυτή η θεωρία είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Διάβασε επίσης: To λάθος που εντείνει την τριχόπτωση

Μερικοί ειδικοί πιστεύουν ότι η DHT επηρεάζει άμεσα τους θύλακες των τριχών. Η ίδια παραμένει κάτι σαν μυστήριο, καθώς είναι υπεύθυνη για την τριχοφυΐα –όχι την απώλεια– στο πρόσωπο και στις μασχάλες και τις ηβικές περιοχές.  

Μπορούμε βέβαια απλά να πούμε πως κάποιοι άντρες είναι πιο τυχεροί από άλλους, αλλά τουλάχιστον λύσεις υπάρχουν. Στα κουρέματα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved