associated press Συμβουλές περιποίησης που κάθε άνδρας οφείλει να γνωρίζει

Κανείς δε θα σε ρωτήσει τι έφαγες, αλλά όλοι θα προσέξουν πώς δείχνεις.

Παρότι στις σημερινές κοινωνίες η εμφάνιση είναι πιο σημαντική από ποτέ, πάρα πολλοί άνδρες εξακολουθούν να αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν τη σημασία της προσωπικής περιποίησης, δείχνοντας ελάχιστη κατανόηση γαι το πώς να προχωρήσουν στη διαδικασία. Πολλοί άνδρες συνεχίζουν να ακολουθούν μια παλαιολιθική τακτική, με μία χτένα στο κεφάλι, λίγο ξύρισμα και πλύσιμο προσώπου.

Ωστόσο εδώ υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Η σύγκριση με τους άλλους άνδρες και φυσικά η παρατήρηση από τους τρίτους για την έλλειψη περιποίησης. Αυτό παίζει σημαντικό ρόλο για τον χαρακτήρα σου και την εικόνα που θα έχουν οι άλλοι για σένα. Παρακάτω θα διαβάσεις απλές αλλά και συνάμα καταπληκτικές συμβουλές που μπορεί να υιοθετήσεις από σήμερα και θα δεις εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Φρόντισε τα χέρια σου

 

 

Όταν πρόκειται για συμβουλές περιποίησης, οι περισσότεροι άνδρες παραβλέπουν εντελώς τα χέρια τους. Ωστόσο στις δουλειές ή σ’ ένα ραντεβού, τα χέρια είναι το πρώτο σημείο επαφής και όταν είναι φαγωμένα ή βρόμικα, κανείς δε θα τα εκτιμήσει.

Κρύο ντους

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα καυτό ντους μετά από μία δύσκολη μέρα. Αλλά γιατί σταματήσαμε να σκεφτόμαστε τα οφέλη του κρύου ντους; Ένα κρύο ντους μπορεί να αναζωογονήσει το δέρμα σου αμέσως. Σε αντίθεση με τη χρήση ζεστού νερού, το κρύο ντους δεν αφυδατώνει το δέρμα και βοηθά στη διατήρηση της στιβάδας του σμήγματος. Επιπρόσθετα όταν το σώμα σου έρχεται σε επαφή με κρύο νερό, η κυκλοφορία στα επιφανειακά στρώματα του δέρματος μειώνεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το αίμα να πρέπει να κυκλοφορεί γρηγορότερα στους βαθύτερους ιστούς δημιουργώντας μια ιδανική θερμοκρασία σώματος, αφήνοντάς σου μια αίσθηση αναζωογόνησης. Τέλος μετά από μια σκληρή προπόνηση στο γυμναστήριο, ένα κρύο ντους μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των μυών. Το κρύο νερό έχει αναπλαστικές ιδιότητες που ενθαρρύνουν τους μύες σου να χαλαρώσουν και στη συνέχεια να επανορθωθούν, κάτι που είναι απαραίτητο μετά από μια έντονη γυμναστική.

 

 

Καθάρισε το σβέρκο σου

Το καθάρισμα του σβέρκου σου μία φορά την εβδομάδα δεν είναι η καλύτερη επιλογή για την τσέπη σου αλλά είναι επιβεβλημένο να γίνει. Στην ιδανική περίπτωση πάρε έναν καθρέφτη, χρησιμοποίησε ένα ξυράφι και ακολούθησε τη φυσική γραμμή των μαλλιών σου. Θυμίσου να χρησιμοποιήσεις μία κρέμα ξυρίσματος για να αποφύγεις το κόψιμο.

Διατήρησε φρέσκια την αναπνοή σου

Θυμίσου την τελευταία φορά που μίλησες σ’ έναν φίλο και πήρες μία μυρωδιά από την κακοσμία του. Η δυσοσμία του στόματος δεν είναι αστεία υπόθεση. Γιατί να μπεις στον κόπο να επιλέξεις προσεκτικά ένα ρούχο, να προσέξεις πολύ τη λεπτομέρεια στην εμφάνισή σου και μετά να βγεις το βράδυ με ανάσα που θα σκοτώσει και δράκουλα; Το τακτικό στοματικό διάλυμα μπορεί να απαλλάξει το στόμα σου από κάθε επιβλαβές βακτήριο – την κύρια αιτία της κακοσμίας του στόματος – αφήνοντας την αναπνοή ου φρέσκια και ζωντανή. Επίσης, μια καλή συμβουλή είναι να έχεις ένα μικρό κουτί μέντας στην εσωτερική σου τσέπη – για κάθε ενδεχόμενο. Η καλή στοματική υγιεινή είναι μια από τις πιο βασικές συμβουλές περιποίησης για τους άνδρες. Μην το παραλείψεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved