Τα κουρέματα των Peaky Blinders που πρέπει ν’ αντιγράψεις το 2023

Η σειρά μπορεί να τελείωσε, αλλά το στυλ παραμένει. 

Αν δεν έχεις δει το Peaky Blinders, σταματάς οτιδήποτε κάνεις και το ξεκινάς άμεσα. Η παραγωγή του BBC ακολουθεί την ιστορία μιας οικογένειας γκάνγκστερ στο Μπέρμιγχαμ αμέσως μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σημείωσε πρωτόγνωρη επιτυχία, ωστόσο αυτό που κανείς δεν περίμενε ήταν το πόσο επηρέασε το αντρικό κούρεμα. Όλοι έχουμε ζηλέψει τα κουρέματά τους και έχουμε ζητήσει από τον κουρέα μας, να το αντιγράψουμε.

Γι’ αυτό ευθύνεται η hair stylish και μακιγιέζ, Laura Schiavo. Χρειάστηκε μία εβδομάδα επίπονης προσπάθειας και επιχειρημάτων ώστε να τους πείσει να «παίξει» ξυράφι. Ο Iddo Goldberg, που υποδύεται τον Freddie Thorne, ισχυρίζεται ότι έκανε πρώτος την αρχή και αυτό ενθάρρυνε τους «Peakies» να τον αντιγράψουν. Ένα από τα κύρια σημεία αναφοράς για την εμφάνιση προήλθε από το βιβλίο Crooks Like Us του Peter Doyle: μια συλλογή από πορτρέτα εγκληματιών από την αστυνομία του Σίδνεϊ από τη δεκαετία του 1920, αλλά το στιλ είναι επίσης εν μέρει εμπνευσμένο από στρατιωτικά κουρέματα σε παλαιότερες ιστορικές εποχές.

 

 

Ποια είναι όμως τα κουρέματα που πρέπει ν’ αντιγράψεις το 2023;

Thomas Shelby

Το κούρεμα του Thomas Shelby είναι το πιο εμβληματικό κούρεμα του show. Παρόμοιο με το French crop, τα πλαϊνά ξυρίζονται ανάμεσα στις σκάλες 1 και 3 και αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για άνδρες με μακρόστενα πρόσωπα.

 

 

 

Arthur Shelby

Το χτένισμά του έχει την πιο έντονη αντίθεση σε σχέση με τους υπόλοιπους χαρακτήρες. Τα πλαϊνά είναι σημαντικά μικρότερα από του Thomas και σε σκάλα 0-1 ενώ το επάνω μέρος είναι μακρύτερο και γλιστράει προς τα πίσω. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παράδειγμα του disconnected undercut. Ταιριάζει σε κάθε αρρενωπό και νευρικό χαρακτήρα.

Alfie Solomons

 

 

Πιο γνωστός για την απρόβλεπτη φύση του και τα θαμνώδη γένια του. Το εντυπωσιακό μούσι του σε στιλ ξυλοκόπου έχει εμπνεύσει αρκετούς άνδρες ώστε να αφήσουν αντίστοιχο. Επίσης ο Alfie υιοθετεί ένα Ivy League κούρεμα, κάπως ατημέλητο, με τριμαρισμένο πλαϊνά αλλά και στο πίσω μέρος του κεφαλιού, και μακρύτερο top που θα μπορούσε άνετα να χτενιστεί. Καθώς το μεγαλύτερο μήκος συνδυάζεται καλά με τις τρίχες του προσώπου, αυτό το κούρεμα είναι ιδανικό για άνδρες με όλα τα στιλ γενειάδας.

Όπως και να ‘χει, πριν κάνεις οτιδήποτε, καλό είναι να ρωτήσεις τον μπαρμπέρη σου για τι ταιριάζει καλύτερα στο κεφάλι σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved