Θέλεις κι εσύ ένα λείο μέτωπο χωρίς ρυτίδες έκφρασης;

Φυσικά και το θέλεις και δεν χρειάζεται να προσπαθείς να κάνεις τον ανέκφραστο.

Σίγουρα το έχεις παρατηρήσει, πάνω σου ή πάνω σε άλλους, οι ρυτίδες στο μέτωπο δεν έχουν να κάνουν πάντα με την ηλικία. Είναι θέμα τύχης; Είναι θέμα γονιδίων; Όποια κι αν είναι η αιτία, είναι το πρώτο-πρώτο δείγμα ότι η φρεσκάδα της εικόνας σου έχει αρχίσει να θαμπώνει. Λένε ότι άπαξ και εμφανιστούν, τελείωσε το παιχνίδι. Ούτε να τις σβήσεις μπορείς, ούτε να επιβραδύνεις την πορεία τους. Αλλά μήπως δεν είναι και τόσο απόλυτα τα πράγματα;

 

 

Είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχει κάποιου είδους θεραπεία, την οποία μετά την εφαρμογή της να δείχνεις ολόφρεσκος σαν βρέφος. Όμως υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα να κάνεις και για να τις επιβραδύνεις, αλλά και για να τις «κρύψεις» κάπως. Στην περίπτωση που δεν έχεις, τότε θα τις αναγκάσεις να έρθουν πολύ αργότερα, και επίσης τα περισσότερα από αυτά σου κάνουν γενικότερο καλό και δεν ενισχύουν μόνο τη ματαιοδοξία σου. 

Αντηλιακό

Ναι, αυτό το θαυματουργό πράγμα που σου προτείνουμε για τα πάντα, αλλά εσύ επιμένεις να το θυμάσαι μόνο στην παραλία, βοηθάει και στην περίπτωση του ζαρωμένου μετώπου. Αν το καλοσκεφτείς, είναι το πιο εκτεθειμένο σημείο του σώματός σου στον ήλιο, άρα δέχεται και μεγάλο μέρος επιβλαβούς ηλιακής ακτινοβολίας, αφυδατώνεται και καταστρέφεται επιδερμικά. Το αντηλιακό προσώπου λοιπόν είναι για όλο τον χρόνο, ειδικά αν περπατάς πολύ έξω, και μπορεί να σε κάνει νεότερο. Οι μικρές ρυτίδες μπορούν να εξαφανιστούν σχεδόν με τη χρήση του. 

Πώς θα μεταθέσεις τις ρυτίδες στο μέλλον

Διατροφή

Όπως και με το αντηλιακό, η διατροφή προστατεύει και τη σωματική σου υγεία, αλλά και την εικόνα σου. Στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, η υγεία του δέρματός σου χρειάζεται τροφές που να ενεργοποιούν την παραγωγή αντιοξειδωτικών και κολλαγόνου. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν το δέρμα από την περιβαλλοντική ρύπανση και τον ήλιο, ενώ το κολλαγόνο διατηρεί την ελαστικότητα του δέρματος. Για να το κάνουμε πιο λιανά, χρειάζεσαι τροφές πλούσιες σε Ω λιπαρά οξέα, πολύ νερό και προβιοτικά.  

 

 

Προϊόντα 

Δυστυχώς το νερό και το αντηλιακό δεν αρκούν, αν και είναι εντελώς απαραίτητα. Μαζί με τον ύπνο και την καλή διατροφή που έτσι κι αλλιώς τα χρειάζεσαι, πρέπει να αρχίσεις να βάζεις τις κρέμες προσώπου στην καθημερινότητά σου. Κοίταξε για μία που να έχει ρετινόλη στα συστατικά της. Οι ιδιότητες αναδόμησης που έχει «γεμίζουν» τις μικρές ρυτίδες, άρα είναι κάτι σαν μικρό μπότοξ.

Πόση ευθύνη έχει το άγχος για τις ρυτίδες σου;

Κάνουν μπότοξ οι άντρες;

Φυσικά και κάνουν και μάλιστα αυξάνονται συνέχεια όσοι το δοκιμάζουν. Πάντα σε συνεννόηση με τον δερματολόγο σου, και με προσοχή για να μην υπερβάλλεις, ίσως ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις να «γεμίσεις» το μεσόφρυδό σου. Αυτό το σημείο είναι συνήθως το πρώτο σημείο που δέχεται το baby botox, όπως λέγεται το παρθενικό του είδους. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, επειδή οι αντρικές ρυτίδες είναι πιο φιλικές στην εικόνα μας, πολλές φορές είναι και το μοναδικό που χρειάζεται ένας άντρας που θέλει να ωριμάσει, αλλά όχι να γεράσει.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved