Πώς θα ξυρίσεις τους ολοστρόγγυλους φίλους σου με ασφάλεια

Το ξέρουμε ότι είναι πολύ τρομακτικό να έχεις το ξυράφι στο ένα χέρι και τους πολύτιμους φίλους σου στο άλλο.

Το κάνεις γιατί θέλεις να μοιάζεις με πρωταγωνιστή του ερωτικού κινηματογράφου; Το κάνεις γιατί αρέσει σε εκείνη; Όποια κι αν είναι η αιτία και η αφορμή, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η εποχή της άφθονης βλάστησης εκεί κάτω και ειδικά γύρω από τους όρχεις, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, εκτός κι αν γίνει κάνα μεγάλο χίπικο revival. 

Η μυσταγωγία του ξυρίσματος στην μπανιέρα

Δυστυχώς όμως επειδή είναι μια σχετικά νέα τάση, για την οποία δεν μιλάμε ποτέ ανοιχτά, ούτε διαφημίζεται, ούτε μαθαίνεται από κάποιον (για ευνόητους λόγους δεν μπορεί να γίνει τόσο mainstream όσο το ξύρισμα του προσώπου), είναι ένα κομμάτι του grooming που συνοδεύεται από πάρα πολλούς τραυματισμούς. Ως επί το πλείστον μιλάμε για ελαφρείς τραυματισμούς, αλλά ξέρετε πώς είναι εκεί κάτω. Η ευαισθησία του δέρματος της περιοχής, είναι ευθέως ανάλογη με την ευαισθησία του ανδρισμού και το παραμικρό κόψιμο μπορεί να οδηγήσει σε ναυάγιο μια πολλά υποσχόμενη βραδιά έρωτα και πάθους. 

 

 

Ένας στους πέντε που ξυρίζει την επίμαχη περιοχή αναφέρει ότι έχει υποστεί κάποιο κόψιμο ή κάποιο άλλο μικροτραυματισμό, τον οποίο θα μπορούσε να αποφύγει με την κατάλληλη προετοιμασία και εξοπλισμό. Πάμε να δούμε πώς γίνεται.

Η στάση του σώματος έχει μεγάλη σημασία. Αν έχεις μπανιέρα πάτα με το ένα πόδι το χείλος της, ενώ το άλλο πατά με ασφάλεια και αποφασιστικότητα κάτω, κάτι σαν να σου καθαρίζουν τα παπούτσια φαντάσου. Αν δουλεύεις με ηλεκτρική μηχανή, βεβαιώσου ότι είναι επαρκώς φορτισμένη, το ξύρισμα εκεί κάτω είναι το χειρότερο ξύρισμα που θα μπορούσε να μείνει στη μέση. 

 

 

Συνδύασέ το με ένα καλό και ζεστό ντους. Το ότι έτσι ανοίγουν οι πόροι το ξέρεις ήδη, άσε που έτσι είναι και πιο οικολογικό από άποψης κατανάλωσης νερού. Κάλυψε την προς αποψίλωση περιοχή με άφθονο αφρό. Απέφυγε σαπούνια που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό σε ξυρισμένο δέρμα, δηλαδή με μέντα και ευκάλυπτο που έχουν πολλά σαμπουάν. 

Ο παππούς σου ήξερε να ξυρίζεται καλύτερα από σένα 

Είτε χρησιμοποιείς μηχανή, είτε ξυραφάκι, μην χρησιμοποιείς τα ίδια με το πρόσωπο. Όχι, δεν υπάρχει κανένας λόγος σιχασιάς, είναι πρακτικό το ζήτημα. Τα βακτήρια που ζουν στο πρόσωπο είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά που έχεις κάτω, άρα η μεταφορά από το ένα σημείο στο άλλο μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις, μυκητιάσεις, φαγούρα κλπ. Αν διαλέξεις ξυράφι, δεν χρειάζεται να καταφύγεις στις πολυλέπιδες κεφαλές για τα γένια γιατί προκαλούν μεγαλύτερο ερεθισμό στο μαλακό δέρμα. Απλά ξυραφάκια μιας χρήσης, τα οποία θα πετάς μετά από κάθε χρήση, είναι η καλύτερη επιλογή.

 

 

Στην περίπτωση της μηχανής, διάλεξε μία που να έχει trimmer για το σώμα και χρησιμοποίησέ το, δεν το έβαλαν εκεί για διακοσμητικό. Αν τυχόν κοπείς, σταμάτα το ξύρισμα και ξέπλυνε με άφθονο νερό, μην το πειράξεις και άστο να επουλωθεί και γύρνα πίσω μετά από 2 μέρες και πάμε πάλι από την αρχή πιο προσεκτικά. 

Η τελευταία συμβουλή για το ξύρισμα, είναι και η πιο άβολη, αλλά πάρα πολύ χρήσιμη. Η μεγάλη δυσκολία του ξυρίσματος εκεί κάτω είναι η περίσσεια δέρματος, η οποία αποφέυγεται με μία στύση, έστω χαλαρή, που τεντώνει κάπως το δέρμα και το κάνει πιο εύκολο. Ακούγεται άβολο, αλλά βοηθάει πάρα πολύ, μειώνει τον χρόνο ξυρίσματος και το κάνει πιο ασφαλές. Πάμε στο τελευταίο βήμα τώρα.

Μήπως ήρθε η ώρα να επενδύσεις σε μια old school φαλτσέτα;

Όπως κάθε άλλη επιφάνεια που ξυρίζεται, έτσι και αυτή χρειάζεται ενυδάτωση. Εκτός από υγεία στο δέρμα και καλύτερη υφή για εκείνη, δίνεται κι ένα ευχάριστο άρωμα που διαρκεί για λίγες ώρες. Για περισσότερες ώρες υπάρχουν ειδικά toner και αποσμητικά για την περιοχή που παρατείνουν το αίσθημα φρεσκάδας, και αυτοπεποίθησης κατά συνέπεια.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved