Πώς θα κάνεις τα γένια σου να μακραίνουν πιο γρήγορα

Τέσσερις δοκιμασμένοι τρόποι για να τα δεις να μεγαλώνουν και να είσαι υπερήφανος για εκείνα.

Σου σπάνε, σου μπερδεύονται ή απλά δεν έχουν το επιθυμητό μήκος. Όλα αυτά μπορούν να διορθωθούν μέχρι ένα βαθμό, αν ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές. Αν αγαπάς την γενειάδα σου, πρέπει να μάθεις και να την φροντίζεις.

 

 

Φρόντισε την διατροφή σου

Προφανώς και το παραπάνω δεν αφορά μόνο τα γένια, αλλά όλες τις τρίχες που μεγαλώνουν στο σώμα σου. Γενικότερα, η ανάπτυξη της τριχοφυΐας συνδέεται με την υγεία από την άποψη ότι το σώμα απορροφά τις κατάλληλες βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που χρειάζεται. Θέλεις, λοιπόν, φυλλικό οξύ, βιταμίνες Α και Β και συμπληρώματα που περιέχουν ψευδάργυρο, μαγνήσιο και ωμέγα-3 λιπαρά. Μιλάμε για ψάρια, όσπρια, λαχανικά όπως σπανάκι, μελιτζάνες, κολοκύθια και μανιτάρια. Το άπαχο κρέας σε συνδυασμό με σαλάτες, είναι σύμμαχος στο να βγουν γρηγορότερα οι τρίχες. Χώρια ότι θα χάσεις και κιλά αν προσέξεις πραγματικά τι τρως. Μία πολυβιταμίνη σίγουρα θα βοηθήσει.

Πρόσεχε το πρόσωπο σου

Μπορεί να νομίζεις πως όσο αφήνεις το πρόσωπο στην ησυχία του, τόσο εκείνο φροντίζει τα γένια, αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ξέρεις τι μαζεύεται κάτω από τα γένια σου; Νεκρά κύτταρα. Γι’ αυτό και βλέπεις να πετάγονται ασπράκια και υπάρχει ξηροδερμία, αλλά για τον κυριότερο λόγο ότι δεν κάνεις κάτι για αυτό. Τα γενιά χρειάζονται πλύσιμο και ενυδατική για το δέρμα – φρόντισε μάλιστα να περιέχει βιταμίνη Β5 που βοηθάει τον οργανισμό να αυξήσει τις σωματικές του λειτουργείες.

Μείωσε (όσο καταφέρνεις) το άγχος

Το ξέρουμε πως είναι καραμέλα η παραπάνω ατάκα και σου έρχεται να χτυπήσεις όποιον την επαναλαμβάνει, αλλά ας το δούμε από αυτή την πλευρά. Το στρες μεταβάλλει τις φυσικές λειτουργίες του σώματός σου. Από βασικά πράγματα όπως είναι η αναπνοή -εξού και οι δύσπνοιες στις κρίσεις πανικού- μέχρι το δέρμα σου. Τα διάφορα ψυχοσωματικά εμφανίζονται επειδή επηρεάζονται οι ορμόνες, οπότε η λύση είναι μία. Να εξωτερικεύεις το άγχος σου και πιέζεις το σώμα με άλλα πράγματα όπως είναι η άσκηση. Δεν είναι τυχαίο που λόγω του στρες ξεκινάει και η αραίωση στα μαλλιά.

Διάβασε επίσης: Για το στρες θα βρεις χρησιμό τον διαλογισμό, σε σημείο που δεν τον φανταζόσουν.

Επένδυσε στα grooming προϊόντα

Τα έλαια και τα balms δεν βγήκαν στο εμπόριο απλά επειδή έχουν ωραία μυρωδιά. Περιέχουν βιταμίνες που χρειάζονται τα γένια σου προκειμένου να μεγαλώσουν, χωρίς να γυρνάνε οι τρίχες, να αποκτούν ψαλίδα και να σπάνε. Οπότε φροντίζεις να βάζεις κρέμα ή λάδι τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα και να τα χτενίζεις με βούρτσα. Και θα δεις πράγματι αποτέλεσμα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved