Η νέα «μόδα» στην πλαστική για τα μάγουλα στοιχειώνει το TikTok

Γιατί πρέπει όλοι σώνει και ντε να γίνουμε σαν τον Μαρίκο;

Στο TikTok γίνεται χαμός και το ονομάζουν buccal fat removal. Όλοι όσοι έχουν χοντρά μάγουλα και προγούλι υποτίθεται πως με αυτή την πλαστική επέμβαση θα σωθούν. Εμείς όμως δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε αρνητικά. Τι το κακό έχουν τα μάγουλα δηλαδή; Τόσο αντιαισθητικά είναι πια; Με αυτό το σκεπτικό θα πρέπει να αρχίσουμε να πετσοκόβουμε την μπιροκοιλιά μας και άλλα μέρη από το σώμα μας που έχουν λίπος. Όχι, δεν εγκρίνουμε και δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε έτσι. Η πλαστική χειρουργική δεν θα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Επίσης, το αισθητικό ζήτημα δεν είναι το παν στη ζωή. Και στην τελική αν θέλεις να μην έχεις μάγουλα κόψε το φαγητό και ξεκίνα το τρέξιμο. 

Μήπως το έχουμε παραξηλώσει με το TikTok;

Τι είναι όμως αυτό το «φημισμένο» λίπος; Τι είναι το buccal fat; Τοποθετημένο σε κάθε πλευρά του στόματος μεταξύ των μυών του προσώπου, το στοματικό λίπος είναι αυτό που σας δίνει αυτά τα χαρούμενα παχουλά μάγουλα που οι φίλοι σας πιστεύουν ότι είναι εντάξει να τραβήξουν. Αν και ο ακριβής σκοπός του είναι άγνωστος, οι γιατροί έχουν θεωρήσει ότι το στοματικό λίπος υπάρχει είτε για να μας βοηθήσει να καταπιούμε την τροφή μας, είτε για να προστατεύσει σημαντικούς μύες από τραυματισμό. Είτε έτσι είτε αλλιώς, οι άνθρωποι θέλουν να απαλλαγούν από τα προγούλια και τα χοντρά τους μάγουλα. Λιγότερο λίπος στα μάγουλα σημαίνει περισσότερες γωνίες για selfie. Κι εδώ ακριβώς είναι το λάθος.

 Τι έχουν να πουν σε έναν άντρα οι πλαστικές επεμβάσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο;

 
 

Η διαδικασία γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής, λέει ο πλαστικός χειρουργός Naveen Cavale της Battersea's Real Clinic. «Η αφαίρεση του στοματικού λίπους κάνει αυτό που λέει ακριβώς. Περιλαμβάνει την αφαίρεση μέρους του λίπους από το πρόσωπο – από μέρη που βρίσκεται βαθιά μέσα στο μάγουλο», λέει ο Cavale. «Ο λόγος που μερικοί άνθρωποι επιλέγουν αυτή τη χειρουργική επέμβαση είναι για να δώσουν μια πιο λαξευμένη εμφάνιση, με περισσότερη ευκρίνεια γύρω από τα ζυγωματικά».

 

 
 

Με λίγα λόγια, όλοι επιθυμούν  να γίνουν μοντέλα. Δες τι έχει κάνει ο Ronaldo στο σώμα του, άπειρες πλαστικές επεμβάσεις. Αυτός όμως ίσως να έχει ένα λόγο να το κάνει, φυσικά για τα χρήματα και τις χορηγίες. Εμείς όμως γιατί πρέπει να αισθανόμαστε τόσο άσχημα για τα μάγουλα μας; Το συμπέρασμα είναι ένα: Το TikTok είναι σε θέση να καταστρέψει κόσμο.

Αυτά τα trend surgeries είναι άκρως επικίνδυνα και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για την προπαγάνδα που τρώμε κάθε μέρα για την εμφάνιση μας. Όχι δεν είναι κακό να έχεις προγούλι, όχι δεν είναι κακό να έχεις μάγουλο. Μην ψαρώνεις με το TikTok και τα άθλια, εφήμερα κι επικίνδυνα trends του. Ζήτω ο Μαρίκος από τον Δόγκανο με την επική του προγουλάρα!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved