To buzz cut είναι το κούρεμα του 2023 και μπορείς να το κάνεις και μόνος σου

Μια καλή κουρευτική μηχανή, σταθερό χέρι και αποφασιστικότητα είναι τα μοναδικά πράγματα που χρειάζεσαι.

Πριν από δύο περίπου χρόνια, η καραντίνα ήρθε να μας θυμίσει και πάλι ένα κούρεμα που οι περισσότεροι είχαμε να προβάρουμε από το κέντρο νεοσυλλέκτων. Κάτι η απόγνωση που χάναμε το ένα καθιερωμένο ραντεβού με τον κουρέα μας το ένα πίσω από το άλλο, κάτι η βαρεμάρα, κάτι ότι φλερτάραμε κάθε μέρα με το meltdown, πολλοί μπήκαμε στον πειρασμό να τα πάρουμε όλα με την ψιλή. Κάποιοι το κάναμε επειδή προσπαθήσαμε να τα πάρουμε λίγο στις άκρες και δεν σωζόταν με άλλο τρόπο, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση. 

 

 

Fast Forward και επιστροφή στο σήμερα με την επιστροφή του buzz cut να μην είναι ειρωνική, αλλά ώριμη και συνειδητή επιλογή grooming των αντρών που ορίζουν το στυλ των 20s. Damiano David και Shawn Mendes με διαφορά ημερών λάνσαραν το λουκ νεοσύλλεκτου και όλα δείχνουν ότι αυτό το κούρεμα έχει δυναμική για το 2023. Τα καλά νέα με αυτή τη μόδα είναι ότι μπορούν να την ακολοθήσουν σχεδόν όλοι άντρες που θέλουν την τολμήσουν και δεν εξαρτάται από την πυκνότητα της τρίχας, ούτε από το σχήμα του προσώπου ή άλλους παράγοντες. Ακόμα καλύτερο είναι το ότι μπορούμε όλοι να το κάνουμε στο σπίτι, αρκεί να προσέξουμε 2-3 πράγματα για να μην κοιτάξουμε τον καθρέφτη και δούμε κάτι σαν φρεσκοκουρεμένο γίδι. 

 

 

Αν βάλεις κάτω πόσο γρήγορα κάνεις απόσβεση με το σπιτικό buzz cut, καταλαβαίνει ότι αξίζει να επενδύσεις σε μια καλή κουρευτική μηχανή. Άσε τις πολύ φτηνές και κοίτα για μια με καλή λαβή και κεφαλή που δίνει πολλές επιλογές τριμαρίσματος. Παράλληλα φρόντισέ τη, καθάριζέ τη σχολαστικά μετά από κάθε κούρεμα και φρόντιζε να είναι πάντα φορτισμένη αν διαλέξεις κάποια με μπαταρία. 

Πάμε τώρα στο μήκος που είναι και το πιο σημαντικό. Οι καλές μηχανές με πολλές κλίμακες δίνουν κόψιμο 2-3 χιλιοστά ανά κλίμακα, κάτι που μπορεί να σου δώσει μια κάποια εκτίμηση. Αν είσαι πρωτάρης στη φάση και δεν είσαι πολύ σίγουρος, ξεκίνα με λίγες σκάλες πιο πάνω, πιο συντηρητικά και άρχισε να κατεβαίνεις. Μπορείς να κόψεις κι άλλο, αλλά δεν μπορείς να προσθέσεις. 

Φρόντισε να έχεις καλά κουμπωμένο το χτένι στη μηχανή και εφάρμοσε ελαφριά πίεση στο κρανίο σου για να μην αφήσεις ατέλειες, αλλά όχι και υπερβολική που μπορεί να «κλωτσήσει» την κεφαλή της μηχανής. Τώρα πάμε στη δράση.

 

 

Ξεκίνα με τα πλαϊνά σαν να παίρνεις τις φαβορίτες και να επεκτείνεις την κίνηση προς τα πάνω δίνοντας προσοχή στην περιοχή γύρω από τα αυτιά. Στη συνέχεια προχώρησε στα πάνω ξεκινώντας από μπροστά με φόρα προς τα πίσω σαν να έχεις μια χτένα στα χέρια και να χτενίζεσαι σε στυλ slick back. Κουρεύοντας κόντρα στη φορά της τρίχας εξασφαλίζεις ομοιομορφία στο κόψιμο. Στο τέλος είναι το δύσκολο κομμάτι όσων δεν βλέπεις. 

‘Ενας καθρέφτης ή η σύντροφός σου είναι πολύτιμοι βοηθοί σε αυτό, αλλά ακόμα και χωρίς αυτά μπορείς να τα καταφέρεις. Και πάλι με φορά από τα κάτω προς τα πάνω και με προσοχή στην κορυφή της φύτρας, η οποία θέλει κυκλικές κινήσεις με τη μηχανή για να τα πάρεις ομοιόμορφα, είσαι σχεδόν έτοιμος. Αυτό που μένει είναι μαζέψεις τις τρίχες και γι’αυτό προτείνεται το κούρεμα μέσα στην ντουζιέρα.   



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved