associated press Πώς θα κουρευτείς ή θα χτενιστείς αν έχεις καραφλοδάνειο;

Έτσι θα σωθείς από την αραίωση που σε απειλεί με τα χρόνια.

Έχεις δοκιμάσει τα πάντα για να μαζέψεις ό,τι σώζεται, αλλά δεν είσαι και για ξυράφι για να αγκαλιάσεις το στυλ Jason Statham, τι κάνεις; Ό,τι μπορείς είναι η απάντηση σε αυτή την ενδιάμεση περίπτωση που ακόμα φοβάσαι να πας να κάνεις μεταμόσχευση μαλλιών ή δεν σου περισσεύουν κιόλας. Αυτή η ενδιάμεση κατάσταση που χάνεις μαλλιά μπροστά ή/και πίσω είναι μια καλή περίοδος για να εκτιμήσεις τα πράγματα που έχεις, και δεν είναι λίγα. Μια hairline που υποχωρεί, είναι μια hairline που μπορεί να σταθεί με αξιοπρέπεια αν την προσέξεις. Με την προσοχή δεν εννοούμε μόνο την φροντίδα για να μην πάει ακόμα πιο πίσω στα μετόπισθεν, αλλά και με το χτένισμά σου.Με τη βοήθεια του κουρέα σου θα βρεις το κούρεμα/χτένισμα που θα κολακεύει τα μαλλιά σου, ακόμα κι αν δεν είναι όσα ήταν ή όσα θα ήθελες.    

 

 

Στους περισσότερους άντρες, η αραίωση που ξεκινάει από το μέτωπο και έχει σχήμα σαν το γράμμα Μ, μπορεί να αντιμετωπιστεί με δύο τρόπους, ή θα κρύψεις την αραίωση ή θα αναδείξεις τα σημεία που ακόμα τα μαλλιά είναι πυκνά. Ο καλύτερος τρόπος για να κρύψεις την υποχώρηση είναι το κούρεμα σε στυλ Καίσαρα. Αυτές οι μικρές αφέλειες, σαν αυτές που είχε ο Russell Crowe στον Μονομάχο κρύβουν τα «λιμανάκια».

Η άλλη δημοφιλής λύση είναι η χωρίστρα στο πλάι. Το μειονέκτημά της είναι αφήνει έκθετη τη μία πλευρά να φαίνεται η αραίωση, αλλά έχει το πλεονέκτημα του ότι δείχνει την άλλη πλευρά γεμάτη με αποτέλεσμα να μην κάνει μπαμ η αραίωση. Το μυστικό για να πετύχει αυτή η παραπλάνηση είναι η χωρίστρά να είναι αλφαδιά, ολόισια για να τραβάει αυτή το βλέμμα και όχι η αραίωση. Πολύτιμος βοηθός σε αυτό το χτένισμα είναι οι χτένες με τη μυτερή λαβή που χρησιμεύει στη δημιουργία χωρίστρας.  

 

 

Στο πλαίσιο της απόκρυψης υπάρχει και η λύση της περιμετρικής κάλυψης. Αυτό σημαίνει κάτι σαν κουρτινάκια, αλλά όχι ακριβώς. Σε συνεννόηση με τον κουρέα σου, θα αφήσεις λίγο πιο μακριά τα μαλλιά που βρίσκονται πάνω και κυρίως τα μαλλιά γύρω-γύρω που είναι στη μέση του κρανίου. Έτσι ώστε να πέφτουν περιμετρικά και να καλύπτουν τα κενά. Αν τα μαλλιά σου είναι πολύ ίσια και χωρίς όγκο, μπορείς να φτιάξεις την υφή τους με ένα προϊόν που δίνει όγκο. Έχε στο νου ότι το προϊόν αυτό πρέπει να έχει όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ κράτημα με έμφαση στον όγκο για να έχει φυσική κίνηση το μαλλί σου χωρίς να μοιάζει κοκαλωμένο κράνος. 

Η υφή γενικά μπορεί να κάνει θαύματα με τα κατάλληλα προϊόντα. Ακόμα και αφήνοντας να μακρύνουν μόνο τα πάνω-πάνω και με πολύ κοντά τα κάτω, το φορμάρισμα των πάνω με όγκο καμουφλάρουν το βαθύ Μ που προχωράει απειλητικά προς τα πάνω. Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα, αλλά γιατί να μην προσπαθήσεις να τον τρενάρεις όσο μπορείς;

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved