Εδώ θα βρεις παρηγοριά για το μούσι που δεν μπορείς να έχεις

Όλοι πλέον αφήνουν γένια, εκτός από αυτούς που δεν μπορούν, αλλά δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου.

Η μόδα με τα γένια και τα μούσια που ξεκίνησε με την ανάδειξη του ξυλοκόπου σε sex symbol δεν φαίνεται να δείχνει σημάδια κόπωσης. Με μια διάρκεια που ξεπερνά την τάση της δεκαετίας, μπορούμε πια να μιλάμε με ασφάλεια για μια σοβαρή μετατόπιση του grooming η οποία έχει χαρακτηριστικά μονιμότητας και όχι μόδας. Όπου κι αν στρέψουμε το βλέμμα μας βλέπουμε παντού μούσια, στην τηλεόραση, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμα και στον στρατό το μουστάκι έχει κάνει δυναμική επανεμφάνιση σαν υποκατάστατο για το μούσι που χάθηκε και θα έρθει πάλι σε μερικούς μήνες. 

 

 

Η κοινωνική πίεση είναι μεγάλη, αλλά όπως συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις μαζικής καταναλωτικής κουλτούρας, κάποιοι δεν έχουν αυτή την επιλογή. Είναι σαν τα τζιν παντελόνια στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού που είχαν κατακτήσει τη θέση του ιερού δισκοπότηρου για τους νέους που ήθελαν να είναι μέρος κάτι μεγάλου, ακόμα κι αν αυτό το μεγάλο ήταν απλά ένα δυτικό παντελόνι. Η περίπτωση με τα γένια είναι δυσκολότερη, γιατί αν τα γονίδιά σου δεν το επιτρέπουν, τότε το μούσι είναι πιο δύσκολο κι από το να πέρναγες ένα Levi’s από το Checkpoint Charlie. 

H αποδοχή της κατάστασης είναι μονόδρομος και μπορεί αυτή η διαπίστωση να είναι πιο προφανής και από τον ήλιο που βγαίνει από την ανατολή, αλλά είναι ένας μονόδρομος που θέλει πολλή δουλειά για να βγει. Κι αυτό ειδικά στους νέους άντρες μεταξύ 20 και 30 γιατί η καθολικότητα της γενειάδας συνδέεται άμεσα με την αρρενωπότητα. Μετά τα 30κάτι έχεις συμβιβαστεί, αλλά μέχρι τότε μπορεί να επιταχυνθεί για να τελειώνει μια ώρα αρχύτερα το βασανιστήριο.

 

 

Θα έχεις ακούσει ότι μεταξύ άλλων το μούσι προστατεύει το δέρμα του προσώπου από τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου που προκαλούν φωτογήρανση. Όχι, δεν θέλουμε να σου στρίψουμε το μαχαίρι στην πληγή, αλλά να το δεις σαν ευκαιρία να φροντίσεις το δέρμα σου. Ο συχνός καθαρισμός και η ενυδάτωση δεν είναι μόνο πιο απαραίτητη ρουτίνα για το δέρμα σου, αλλά μια ζεν διαδικασία η οποία μέσα από το selfcare θα σε βοηθήσει να αγαπήσεις το δέρμα σου για αυτό που είναι και όχι να το μισείς ενδόμυχα επειδή δεν σου προσφέρει την πλούσια γενειάδα των άλλων. 

Το ίδιο μπορείς και πρέπει να κάνεις και με τον δεύτερο, και βασικότερο, πυλώνα του grooming, τα μαλλιά σου. Χωρίς γένια, τα μαλλιά σου παίζουν ένα ακόμα μεγαλύτερο ρόλο στην εικόνα σου, άρα αξίζουν και περισσότερη φροντίδα. Εκεί που οι άλλοι πάνε στον μπαρμπέρη για τριμάρισμα γενειάδας μεταξύ των κουρεμάτων, εσύ πήγαινε για ένα ενδιάμεσο φρεσκάρισμα, να είσαι σίγουρος ότι ένα μαλλί στην τρίχα, δίνει περισσότερους πόντους από μια ακόμα γενειάδα.

 

 

Σε συνέχεια του μαλλιού, παρόμοιο ρόλο μπορεί να παίξει το ντύσιμό σου. Τα γένια πολλές φορές γίνονται ενοχλητικά όταν συνδυάζονται με πουλόβερ, ακόμα κι αν δεν είναι ζιβάγκο. Τα «γεμάτα» ρούχα όπως ένα καλό πανωφόρι, τα ζεστά πουλόβερ, αλλά και ένα κομψό πόλο με κουμπωμένα όλα τα κουμπιά, αναδεικνύονται καλύτερα με ένα φρεσκοξυρισμένο πρόσωπο δημιουργώντας ένα λιγότερο φλύαρο συνολικό αποτέλεσμα. 

Ξεκινώντας από αυτά τα βασικά βήματα, τα οποία είναι κυρίως μαθήματα αγάπης προς τον εαυτό σου, θα ξεπεράσεις πιο γρήγορα τον καημό και θα καταλάβεις πιο γρήγορα ότι τα γένια δεν είναι τίποτα περισσότερο από τρίχες. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved