Η πρωινή περιποίηση είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε άνδρα

Δεν χρειάζεσαι περισσότερα από 30 λεπτά ώστε να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Εμείς εδώ στη Δύση έχουμε τον Χρόνο σαν τον «Κρόνο που τρώει τα παιδιά του». Κάθε παιδί και ένα γεγονός και πατέρας τους ο Χρόνος. Ζούμε σε φρενήρεις ρυθμούς προσπαθώντας να τα προλάβουμε όλα. Στην πραγματικότητα; Ας είμαστε ειλικρινείς. Δεν τα καταφέρνουμε και τόσο περίφημα. Τουλάχιστον όχι όσο θέλαμε να ευελπιστούμε την ώρα που θέταμε τους στόχους της ημέρας. Προσθέτουμε «τόνους άγχους» στον οργανισμό μας, δεν προλαβαίνουμε να σκεφτούμε και χάνουμε πολύτιμο χρόνο που θα μπορούσαμε να τον επενδύσουμε ποιοτικά. Να διαβάσουμε ένα βιβλίο, να συζητήσουμε με τους κοντινούς μας ανθρώπους, να καταπιαστούμε με μία δραστηριότητα ή να ασχολήθουμε με την περιποίησή μας. Διότι ο σύγχρονος άνδρας οφείλει να βρίσκει ποιοτικό χρόνο ώστε να βελτιώνεται καθημερινά και να γίνεται η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.

 

 

Η υποτίμηση της ανδρικής περιποίησης

Γαλουχηθήκαμε σε μία κοινωνία γεμάτη στερεότυπα. Ωστόσο ο στόχος του σύγχρονου άνδρα είναι να σπάει τα στερεότυπα και να διευρύνει τους οριζόντές του. Να μη φοβάται τις προκλήσεις αλλά να τις κυνηγάει. Να γίνονται κομμάτι της φύσης του και μέσω αυτών να γίνεται καλύτερος. Ένα από τα ανδρικά ταμπού που έχουν σπάσει τα τελευταία χρόνια είναι εκείνο της ανδρικής περιποίησης. Ο άνδρας που σέβεται τον εαυτό του έχει βάλει στο καθημερινό καλεντάρι του την ρουτίνα της περιποίησης. Αφιερώνει 20 με 30 λεπτά κάθε πρωί στον εαυτό του. Είναι σημάδι αυτοσεβασμού, αυτοβελτίωσης και προσφέρει ευεξία.

Τι μπορεί να σου μάθει το grooming του Jon Hamm

Κανείς δε θα σε ρωτήσει «τι έφαγες» αλλά όλοι θα προσέξουν «το πώς δείχνεις»

Ποιο ήταν μέχρι πρόσφατα το «πρωινό του πρωταθλητή»; Πλύσιμο προσώπου, ντύσιμο, καφές στα γρήγορα και κλειδιά στο χέρι για να είσαι στην ώρα σου στη δουλειά. Όλα λάθος. Όλοι μπορούμε να ξεκλέψουμε 30 λεπτά για την περιποίησή μας. Στην τελική, βάλε το ξυπνητήρι σου να χτυπήσει 30 λεπτά νωρίτερα. Το να χτίσουμε μια πρωινή ρουτίνα περιποίησης είναι το ίδιο σημαντική με το να προσέχουμε την διατροφή μας ή να πηγαίνουμε γυμναστήριο. Εξάλλου κανείς δε θα σε ρωτήσει «τι έφαγες» αλλά όλοι θα προσέξουν «το πώς δείχνεις». Δεν χρειάζονται υπερβολές αλλά ένα πλάνο που μέρα με τη μέρα θα γίνει συνήθεια. Το να δείχνεις ανανεωμένος και φρέσκος θα μπουστάρει την αυτοπεποίθησή σου και τα οφέλη θα είναι πολλαπλά. Η κοινωνική αποδοχή και ο θαυμασμός που θα προκαλέσεις στον περίγυρό σου θα είναι το εισιτήριο για να πετύχεις πιο εύκολα όλα όσα έχεις θέσεις ως στόχους.

 

 

Όχι, περιποίηση δεν είναι απλώς το πρωινό ντους

Αν θεωρείς πως η ανδρική περιποίηση περιορίζεται στο ντους, το γρήγορο πλύσιμο του προσώπου και τα βούρτσισμα των δοντιών, τότε έχεις πάρει λάθος δρόμο. Υπάρχουν ενδιάμεσοι σταθμοί που τους προσπερνάς επιδεικτικά. Το χλιαρό νερό που θα σε ξυπνήσει χωρίς να σε τσιτώσει στο ντους είναι η πρώτη πίστα που θα περάσεις. Από εκεί το σωστό πλύσιμο προσώπου δεν αρκείται μόνο στο νερό αλλά χρειάζεται και ένα απαλό καθαριστικό προϊόν ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου. Η 3η φάση της πρωινής περιποίησης δεν είναι υποχρεωτική. Αν είσαι από εκείνους τους τύπους που αγαπάνε τα γένια τους, μπορείς να skipάρεις αυτή τη συμβουλή. Αν, όμως, είσαι από εκείνους που το ξυραφάκι έχει γίνει ο καλύτερος σύμμαχός τους, τότε κάτσε αναπαυτικά και διάβασε. Χρησιμοποίησε ένα ξυραφάκι που προσαρμόζεται στο πρόσωπό σου και αφρό ξυρίσματος που δρα κατά των ερεθισμών. Προτίμησε να ξυρίζεσαι προς τη φορά της τρίχας και όχι κόντρα για την αποφυγή κοψιμάτων, ερυθρότητας και εξανθημάτων. Μετά το ξύρισμα προτίμησε balm ή ενυδατική κρέμα που να περιέχει αλόη, λόγω των καταπραϋντικών ιδιοτήτων της. Το ξύρισμα είναι μία ανδρική ιεροτελεστία που πρέπει να την ακολουθείς με ευλαβική προσοχή.

Βασικά λάθη περιποίησης που κάνεις σύμφωνα με τις γυναίκες

Η επόμενη στάση της περιποίησης είναι η πιο σημαντική. Ακούει στο όνομα «ενυδάτωση» και οφείλεις να γνωρίζεις πως δεν είναι μόνο γυναικείο άθλημα. Η επιδερμίδα σου έχει ανάγκη από ενυδάτωση και εκτός από νερό, χρειάζεται μία ενυδατική κρέμα. Προτίμησε μία ενυδατική που ταιριάζει στις ανάγκες του δέρματός σου και προϊόντα που είναι πλούσια σε νερό, περιέχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές και βιταμίνη C για άμεση λάμψη.

Και τέλος τα δόντια. Το σωστό βούρτσισμα των δοντιών είναι το πρώτο και πιο ουσιαστικό βήμα για ένα λαμπερό χαμόγελο. Δε θα χρειαστείς περισσότερα από δύο λεπτά ώστε τα δόντια να απορροφήσουν τις ουσίες που πρέπει από την οδοντόκρεμα. Χρησιμοποίησε οδοντικό νήμα για να καθαριστούν οι περιοχές ανάμεσα στα δόντια και φυσικά μην ξεχνάς το στοματικό διάλυμα που θα βοηθήσει στην υγιεινή των ούλων.

Η ανδρική περιποίηση είναι κάτι που μας αφορά όλους. Μία τελετουργία που δεν πρέπει να αγνοείς αλλά να την αγκαλιάσεις και να την θέσεις ως προτεραιότητα στη ζωή σου. Μην ξεχνάς πως η περιποίηση είναι μία υπόθεση που θα αναβαθμίσει την ανδρική σου ταυτότητα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved