Η πρωινή περιποίηση είναι ανδρική υπόθεση

Τα 15 λεπτά που θα σου χαρίσουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Εμείς εδώ στη Δύση έχουμε τον Χρόνο σαν τον «Κρόνο που τρώει τα παιδιά του». Ζούμε σε φρενήρεις ρυθμούς προσπαθώντας να τα προλάβουμε όλα. Στην πραγματικότητα; Προσθέτουμε «τόνους άγχους» στον οργανισμό μας, δεν προλαβαίνουμε να σκεφτούμε και χάνουμε πολύτιμο χρόνο που θα μπορούσαμε να τον επενδύσουμε ποιοτικά. Να διαβάσουμε ένα βιβλίο, να συζητήσουμε με τους κοντινούς μας ανθρώπους, να καταπιαστούμε με μία δραστηριότητα ή να ασχολήθουμε με την περιποίησή μας. Ο σύγχρονος άνδρας οφείλει να βρίσκει ποιοτικό χρόνο ώστε να βελτιώνεται καθημερινά και να γίνεται η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.

 

 

Και επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, η καθημερινή περιποίηση είναι επιβεβλημένη. Χωρίς να χρειάζονται υπερβολές, το να αφιερώνουμε 15 λεπτά στον εαυτό μας, είναι ένας χρόνος που όλοι μπορούμε να «κλέψουμε». Σε μια τελική, βάλε το ξυπνητήρι σου να χτυπήσει 15 λεπτά νωρίτερα. Το να χτίσουμε μια πρωινή ρουτίνα περιποίησης είναι το ίδιο σημαντική με το να προσέχουμε την διατροφή μας ή να πηγαίνουμε γυμναστήριο. Εξάλλου κανείς δε θα σε ρωτήσει «τι έφαγες» αλλά όλοι θα προσέξουν «το πώς δείχνεις». Οπότε άσε στην άκρη την πρωινή ρουτίνα «πλύσιμο προσώπου, ντύσιμο, καφές στα γρήγορα και κλειδιά στο χέρι» και χάρισε στον εαυτό σου τον χρόνο που του αξίζει.

Ντους

Όλα ξεκινούν από το νερό. Ούτε ζεστό, ούτε κρύο, κάπου στη μέση. Το χλιαρό νερό είναι ευεργετικό για το σώμα μας καθώς μας ξυπνάει χωρίς να μας τσινώνει. Αφού λοιπόν ξύπνησες για τα καλά, είσαι έτοιμος για την επόμενη φάση.

Σωστό πλύσιμο προσώπου

Ρίξε νερό μην το φοβάσαι. Πλύνε το πρόσωπό σου σωστά και σχολαστικά. Έπειτα χρησιμοποίησε ένα απαλό καθαριστικό προϊόν ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου.

Ξύρισμα

Αν έχεις γένια και δεν σκοπεύεις να τα κόψεις, κάνε skip και προχώρα παρακάτω. Αν, όμως, είσαι από εκείνους που το ξυραφάκι έχει γίνει ο καλύτερος σύμμαχός τους, τότε κάτσε αναπαυτικά και διάβασε. Χρησιμοποίησε ένα ξυραφάκι που προσαρμόζεται στο πρόσωπό σου και αφρό ξυρίσματος που δρα κατά των ερεθισμών. Προτίμησε να ξυρίζεσαι προς τη φορά της τρίχας και όχι κόντρα για την αποφυγή κοψιμάτων, ερυθρότητας και εξανθημάτων. Μετά το ξύρισμα προτίμησε balm ή ενυδατική κρέμα που να περιέχει αλόη, λόγω των καταπραϋντικών ιδιοτήτων της.

 

 

Μην ξεχνάς την ενυδατική

Η ενυδάτωση δεν είναι μόνο γυναικείο άθλημα. Πλέον το γνωρίζεις. Η επιδερμίδα σου έχει ανάγκη από ενυδάτωση και εκτός από νερό, χρειάζεται μία ενυδατική κρέμα. Προτίμησε μία ενυδατική που ταιριάζει στις ανάγκες του δέρματός σου. Προτίμησε προϊόντα που είναι πλούσια σε νερό, περιέχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές και βιταμίνη C για άμεση λάμψη.

Δόντια

Εντάξει έφαγες πρωινό αλλά μήπως ξέχασες να πλύνεις δοντάκια; Το σωστό βούρτσισμα των δοντιών είναι το πρώτο και πιο ουσιαστικό βήμα για ένα λαμπερό χαμόγελο. Δε θα χρειαστείς περισσότερα από δύο λεπτά ώστε τα δόντια να απορροφήσουν τις ουσίες που πρέπει από την οδοντόκρεμα. Χρησιμοποίησε οδοντικό νήμα για να καθαριστούν οι περιοχές ανάμεσα στα δόντια και φυσικά μην ξεχνάς το στοματικό διάλυμα που θα βοηθήσουν στην υγιεινή των ούλων.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved