associated press O δεκάλογος του ξυρισμένου κεφαλιού

Το πήρες επιτέλους απόφαση ότι αυτό θα είναι το grooming σου από εδώ και μπρος, τώρα ήρθε η ώρα να το κάνεις και σωστά.

Δεν έχει σημασία αν το πήρες απόφαση επειδή βαρέθηκες να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου με τη χαμένη μάχη της τριχόπτωσης ή επειδή ζήλεψες, και πολύ καλά έκανες, τη macho εικόνα του Jason Statham, ή την κομψή γοητεία του Stanley Tucci. Από τη στιγμή που το πήρες απόφαση να τα πάρεις όλα, είμαστε μαζί σου και και θα σε στηρίξουμε έμπρακτα με 10 βασικούς και απαρέγκλιτους κανόνες που θα σε βοηθήσουν να πας το συγκεκριμένο lifestyle, γιατί είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό look, στο ανώτερο επίπεδο. Πάμε να δούμε τους 10 κανόνες.

 

 
 
  1. Αν σκέφτεσαι να τα μακρύνεις κάποια στιγμή στο μέλλον, μην ξεχάσεις τα τριχοθυλάκιά σου. Αν εισαι καραφλός, μη δίνεις σημασία, αλλά αν τα ξύρισες από άποψη, θα πρέπει να τους συμπεριφέρεσαι σαν να είναι ενεργά για να ξαναβγούν κάποτε τρίχες.
  2. Το γυμνό δέρμα στο κρανίο σημαίνει ότι πρέπει να το ενυδατώνεις όπως και το υπόλοιπο πρόσωπο, αν όχι περισσότερο με δεδομένη τη μεγαλύτερη έκθεση στον ήλιο απευθείας. Υπάρχουν ειδικές ενυδατικές για το πάνω μέρος του κεφαλιού, αλλά μια χαρά δουλεύουν και οι απλές.
  3. Το ότι δεν λούζεσαι, δεν σημαίνει λιγότερη καθαριότητα. Ένα καθαριστικό προσώπου ή ένα σαμπουάν, ή ακόμα καλύτερα εναλλάξ χρήση τους, θα κρατήσουν καθαρό και υγιές το δέρμα σου. Τα καθαριστικά με σαλικυλικό οξύ θα απομακρύνουν και την υπερβολική γυαλάδα εξαιτίας της λιπαρότητας. 
  4. Το αντηλιακό δεν είναι μόνο για την παραλία, αλλά για κάθε μέρα που έχει ήλιο από δω και πέρα. Εκτός από την απαραίτητη προστασία ενός SPF αντηλιακού, είναι και καθημερινή ενυδατική γιατί καμία δεν βρήκε σέξι ένα κατακόκκινο κεφάλι.
  5. Το σωστό ξύρισμα χρειάζεται κι έναν δεύτερο καθρέφτη για το πίσω μέρος του κεφαλιού. Δεν χρειάζεται να κάνεις μαντεψιές για το τι συμβαίνει εκεί πίσω όταν ξυρίζεσαι, άσε που μάλλον θα τα κάνεις χάλια και θα είσαι σαν φαντάρος, ένας καθρέφτης χειρός θα σου λύσει τα χέρια.  
  6. Δοκίμασε ένα εργονομικό ξυραφάκι. Τα επίπεδα ξυραφάκια που έχεις για το πρόσωπο δεν προσαρμόζονται στην καμπύλη του κεφαλιού με αποτέλεσμα ή να μην ξυρίζεσαι καλά ή να κάνεις πολλά περάσματα για να ξυριστείς σωστά. 
  7. Επένδυσε σε μια ηλεκτρική ξυριστική, ειδική για κεφάλι. Φοριέται σαν γάντι και κάνει το ξύρισμα υπόθεση του λεπτού, ακόμα κι αν δεν κάνει τόσο βαθύ ξύρισμα όσο το ξυράφι. Είναι ιδανική για όταν δεν προλαβαίνεις ή βαριέσαι, ενώ είναι τόσο πρακτική που δεν χρειάζεσαι και δεύτερο καθρέφτη. 
  8. Μην ξεχνάς την απολέπιση γιατί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος κλείνουν του πόρους και δημιουργούν προβλήματα στο δέρμα. Ένα απλό scrub σαν αυτά για το πρόσωπο, θα καθαρίσουν και το κεφάλι σου. 
  9. Αν έχεις πολύ λιπαρό δέρμα και η γυαλάδα επιμένει, τότε ήρθε ο καιρός για μια ματ ενυδατική. Για αυτή τη δουλειά υπάρχουν και ειδικά μαντηλάκια που καθαρίζουν την επιπλέον λιπαρότητα και μπορείς να τα έχεις μαζί σου για ένα γρήγορο πέρασμα μέσα στη μέρα, στο γραφείο ή στην έξοδο όταν δεν περνάς από το σπίτι. 
  10.  Μια στο τόσο χρησιμοποίησε μια αντιμυκητιασική αλοιφή. Ειδικά αν είχες θέμα με ξηροδερμία όσο είχες μαλλιά γιατί ακόμα και χωρίς αυτά οι μολύνσεις και οι μύκητες καραδοκούν και το ξύρισμα δεν αρκεί για να απομακρυνθούν νεκρά κύτταρα και άλλα στοιχεία που εισχωρούν στους πόρους. Υπάρχουν και ειδικά σαμπουάν με τέτοια δράση αν δεν θες να μπλέξεις με κρέμες. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved