3 μόνιμα λάθη περιποίησης που κάνεις το καλοκαίρι

Όλα όσα πρέπει να κάνεις για να την παλέψεις με την ζέστη.

Καλοκαίρι δεν σημαίνει μόνο παραλία, ούζα και ηλιοθεραπεία. Ωραίο και απολαυστικό το καλοκαιράκι, αλλά κρύβει κινδύνους για όσους δεν προσέχουν. Ειδικά στο κομμάτι της περιποίησης, που πιστεύουμε ότι τα συχνά ντουζάκια αρκούν για να την παλαίψουμε. Αλλά δεν πάει έτσι. Και ειδικά όταν πλησιάζει καύσωνας.

Σου παρουσιάζουμε τα πιο συχνά λάθη της ανδρικής περιποίησης που τείνουμε να κάνουμε το καλοκαίρι και τι πρέπει να κάνεις για να βγεις ασπροπρόσωπος.

Δεν βάζεις αντηλιακό στο πρόσωπο

Σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει, τα αντηλιακά δεν είναι μόνο για την παραλία. Με την ζέστη να ανεβαίνει και τους καύσωνες να πλησιάζουν, η επιδερμίδα σου (και ειδικά το πρόσωπο) αφυδατώνεται και υποφέρει. Εκτός του ότι κινδυνεύεις με μελανώματα, το αντηλιακό στο πρόσωπο είναι must για να προστατέψει το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες UV που στέλνει ο ήλιος στα μούτρα σου. Οπότε μην το παραμελείς.

Πλένεις πολλές φορές το πρόσωπό σου

Το να σαπουνίζεις και να ξεπλένεις συνεχώς το πρόσωπο σου,  φαίνεται πως δεν είναι και ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις. Το σαπούνι εκτός από τη βρόμα, απομακρύνει τα φυσικά λιπίδια που εκκρίνει η επιδερμίδα για να παραμένει λεία και να προστατεύεται από εξωγενείς παράγοντες. Οπότε αν έχεις κόλλημα με το πλύσιμο στο πρόσωπο, φρόντισε τουλάχιστον να το ενυδατώνεις μετά με κρέμα.

Αφήνεις την μασχάλη σου να γίνεται πισίνα

Όχι δεν φταίει το προϊόν που χρησιμοποιείς, ούτε η μασχάλη σου. Όλα έχουν να κάνουν με το timing όσον αφορά το αποσμητικό σου. Συνήθως, για να ενεργήσει σωστά ένα αποσμητικό και να προστατέψει την μασχάλη σου από τον ιδρώτα και την κακοσμία, χρειάζονται ώρα. Τα καλά αποσμητικά μάλιστα, μπορούν να σε προστατέψουν από 24 μέχρι και 48 ώρες. Για να έχεις λοιπόν τα κατάλληλα αποτελέσματα, φρόντισε να το εφαρμόζεις πάντα το βράδυ πριν τον ύπνο. Και θα είσαι τζετ για το επόμενο πρωί.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved